Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alvászavarra várok javaslatoka...

Alvászavarra várok javaslatokat. Kinek van ötlete, hogy mi segítene?

Figyelt kérdés

Éjjel alig alszok, a reggeli gyógyszerek álmosítanak.

Diagok: egyik orvos szerint bipol, másik szerint csak bipol spektrumon vagyok. Lényegében enyhe tünetes bipol vagy alulról súrolom a határát. C-PTSD, borderline személyiségzavar, szorongás.

Téli depresszió (akár súlyos is) és kevert állapot jellemző.

Gyógyszereim:

Reggel: 150 mg Elontril, 200 mg Lamolep, 300 mg Depakin retard, 0,5 mg Xanax, 75 mg Pregabalin

Délben: 75 mg Pregabalin

Este: 600 mg Depakin retard, 1 mg Xanax, 150 mg Pregabalin.

Depakint 5 napja kezdtem szedni mert volt egy felpörgésem, amire már hatott.

Az esti gyógyszereket néha megtoldom Nervenpfleg tablettával (valeriana + sok más) és melatoninnal.

Éjjel 3-5 órát alszok, 1-3 felébredéssel. Emiatt nappal is kell 2-4 óra alvás. Az is csak több részletben megy. A reggeli gyógyszerek után. Azok álmosítanak. Most is leragad a szemem. Ha nem alszok nappal, hogy jól kifáradjak, akkor sem alszok következő éjjel eleget.

Ez megy bő 2 hónapja.

Nincs sok gondom, sok örömteli elfoglaltságom van. Csak esti 3-4 órás fizikai munkám van, de fizikailag elfáraszt. Izomlázat okoz. Szeretnék újra heti 40 órás szellemi munkát végezni, de csak akkor menne, ha jobban aludnék. Az utóbbi 8 évben 40 órás szellemi mumkám volt. Évekig másodállás is vagy hétvégi okj-s tanfolyam hétvégén. Múlt héten találtam önkéntes munkát. Újra hajléktalan ellátás területén. Havi 1-2 hétvégén, délelőtt.

Az utóbbi 4 hétben alkalomszerűen vettem be több Xanaxot vagy Pregabalint. Enyhe megvonási tünet is lehet, de az ilyen pocsék alvást nem nagyaráz meg magávan.

Járok pszichoterápiára. Havi kb 2 alkalom helyett a nyári szabik miatt végig havonta lesz. Talán csak 3 hét. Elmondani nem tudom, hogy mennyire magamra hagyottnak érzem magam, pedig semmi olyan nincs az életemben, ami támaszkodást igényel.

Van javaslata valakinek alváshoz?

2022. júl. 3. 08:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 gyik123 ***** válasza:
28%

50.

Akkor olvasd el figyelmesen, mert ott van!

Ráadásként ezek a szerek csak leépítenek, nem egy ember lett már öngyilkos tőlük, különösen a xanaxtól. A lövöldözős elmebetegeket is pszichiátriai szerekkel kezelték.

Míg nem próbáltad meg a kínait, addig ne alkoss véleményt. A gyógyszer mellékhatások között a kóros bizalmatlanság is ott van.

2022. júl. 5. 20:27
 52/80 A kérdező kommentje:

Járj utána a dolgoknqk mielőtt igazoltan hatekony,kezeléstől tereled az embereket olyan felé, amit tudomábyosan senk8 nem bizonyított.

Azok azert lövöldöztek mert pszichopaták voltak.

2022. júl. 5. 21:36
 53/80 A kérdező kommentje:
Elolvastam a betegtájékoztatót, szakmai tájekoztatót, FDA tájékoztatatót, magyar es angol nyelvű wikipédiát, Szerintwm te nen.
2022. júl. 5. 21:41
 54/80 anonim ***** válasza:
77%
Mi a foglalkozásod?
2022. júl. 5. 21:44
 55/80 A kérdező kommentje:

Nem vagyok sem bizalmatlan, sem paranoiás. Ha az lennék, akkor ezt kezelnék terápiával.

Foglalkozásom nem publikus.

2022. júl. 5. 22:09
 56/80 gyik123 ***** válasza:
76%

52-53.

A betegtájékoztatót még mindig nem olvastad el figyelmesen, de ennyi méreggel a szervezetedben nem csoda, ha nem sikerül. Bezzeg a lepontozás az sikerül!

Azért lövöldöztek, mert teletömték mindenféle szarral őket.

Ha hatékony lenne a pszicho kezelésed, akkor nem lennél itt!

A Mellékhatás, Tessék:

Pregabalin: Ott van az álmatlanság is!

[link]

Gyakori: 10 beteg közül legfeljebb egynél fordulhatnak elő

- Fokozott étvágy

- Emelkedett hangulat, zavartság, a tájékozódóképesség zavara (dezorientáció), a szexuális vágy csökkenése, ingerlékenység

- Figyelemzavar, ügyetlenség, memóriakárosodás, emlékezetkiesés, remegés, beszédzavar, fonákérzések, zsibbadás, álmosság, levertség, álmatlanság, kimerültség, szokatlan érzés

- Homályos látás, kettős látás

- Forgó jellegű szédülés, egyensúlyzavar, elesés

- Szájszárazság, székrekedés, hányás, szélgörcs, hasmenés, hányinger, hasi puffadás

- Merevedési zavar

- Test egészére kiterjedő folyadékgyülem, beleértve a végtagokat is

- Részegség érzése, furcsa járás

- Testsúlygyarapodás

- Izomgörcs, ízületi fájdalom, hátfájdalom, végtagok fájdalma

- Torokfájás

Xanax: Szintén ott az álmatlanság

[link]

Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):

étvágycsökkenés, zavart állapot, tájékozódási képesség zavara, megváltozott libidó, álmatlanság, szorongás, idegesség, egyensúlyzavar, koordinációs zavarok, figyelemzavar, kóros álmosság, illetve kórosan mély alvás (hiperszomnia), levertség, remegés, homályos látás, émelygés, bőrgyulladás, szexuális zavarok, testtömeg-növekedés, testtömegcsökkenés.

Lamolep: Szintén ott az Álmatlanság (inszomnia)

Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):

- agresszió vagy ingerlékenység;

- aluszékonyság vagy álmosság;

- szédülés;

- reszketés vagy remegés;

- álmatlanság (inszomnia);

- izgatottság érzése (agitáció);

- hasmenés;

- szájszárazság;

- hányinger vagy hányás;

- kimerültség;

- fájdalom a hátban, az ízületekben vagy a test más részén.

Ha most sem látod, akkor vegyél szemüveget!

2022. júl. 6. 09:10
 57/80 A kérdező kommentje:

Pregabalin kifejezetten álmosított az elején. Még most is, de kevésbé. Bevettem és ébren sem tudtam maradni a reggeli adaggal, ami a legkisebb volt. Az estivel ugyanez volt.

El szoktam olvasni, de a tapasztalat számít. Ha beveszwk valamit és leragad a szemem, majd ugyanezt tapasztalom másnap, harmadnap stb, akkor kijelenthető, h engem álmosít.

A délit el is kellett venni mert munkahelyen nem ment a szedése álmosság miatt. Xanaxnál ugyanez volt.

Xanax is álmosít. Ezért lett nagyon lecsökkentve a nappali adag, átmenetileg el is volt véve.

Az is benne van a legtöbb tájékoztatóban, hogy a legtöbb mellékhatás csak az elején van. Megszűnik cagy csökken idővel.

Az álmatlanságot okozó gyógyszert reggel szokták bevenni. Ha álmatlanságot okoz továbbra is, akkor elveszik vagy adnak estére álmosítót.

Xanaxnál, Lamolepnél és a Pregabalinnál is szerepel az álmosság.

Nyilvánvaló, hogy nem ezektől nem tudok aludni.

Ha valaki nem ezeket tapasztalja, akkor aszerint jár el az orvos.

Nagyon mellélőttél.

Láthatóan nem ismered a gyógyszerbeállítási gyakorlatot.

2022. júl. 6. 09:32
 58/80 A kérdező kommentje:

Pregabalin:

Nagyon gyakori: 10 beteg közül több mint egynél előfordulhatnak

Szédülés, álmosság, fejfájás

2022. júl. 6. 09:35
 59/80 gyik123 ***** válasza:
28%

57.

Ott az álmatlanság mindháromnál, fuss neki mégegyszer.

Bár az is lehet, hogy TROLL vagy!

2022. júl. 6. 09:36
 60/80 A kérdező kommentje:

Frontin/Xanax (ez a 2 gyógyszer hatóanyagazonos)

Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több, mint 1 beteget érint):

Szedáció/kábultság, aluszékonyság.

2022. júl. 6. 09:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!