Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alvászavarra várok javaslatoka...

Alvászavarra várok javaslatokat. Kinek van ötlete, hogy mi segítene?

Figyelt kérdés

Éjjel alig alszok, a reggeli gyógyszerek álmosítanak.

Diagok: egyik orvos szerint bipol, másik szerint csak bipol spektrumon vagyok. Lényegében enyhe tünetes bipol vagy alulról súrolom a határát. C-PTSD, borderline személyiségzavar, szorongás.

Téli depresszió (akár súlyos is) és kevert állapot jellemző.

Gyógyszereim:

Reggel: 150 mg Elontril, 200 mg Lamolep, 300 mg Depakin retard, 0,5 mg Xanax, 75 mg Pregabalin

Délben: 75 mg Pregabalin

Este: 600 mg Depakin retard, 1 mg Xanax, 150 mg Pregabalin.

Depakint 5 napja kezdtem szedni mert volt egy felpörgésem, amire már hatott.

Az esti gyógyszereket néha megtoldom Nervenpfleg tablettával (valeriana + sok más) és melatoninnal.

Éjjel 3-5 órát alszok, 1-3 felébredéssel. Emiatt nappal is kell 2-4 óra alvás. Az is csak több részletben megy. A reggeli gyógyszerek után. Azok álmosítanak. Most is leragad a szemem. Ha nem alszok nappal, hogy jól kifáradjak, akkor sem alszok következő éjjel eleget.

Ez megy bő 2 hónapja.

Nincs sok gondom, sok örömteli elfoglaltságom van. Csak esti 3-4 órás fizikai munkám van, de fizikailag elfáraszt. Izomlázat okoz. Szeretnék újra heti 40 órás szellemi munkát végezni, de csak akkor menne, ha jobban aludnék. Az utóbbi 8 évben 40 órás szellemi mumkám volt. Évekig másodállás is vagy hétvégi okj-s tanfolyam hétvégén. Múlt héten találtam önkéntes munkát. Újra hajléktalan ellátás területén. Havi 1-2 hétvégén, délelőtt.

Az utóbbi 4 hétben alkalomszerűen vettem be több Xanaxot vagy Pregabalint. Enyhe megvonási tünet is lehet, de az ilyen pocsék alvást nem nagyaráz meg magávan.

Járok pszichoterápiára. Havi kb 2 alkalom helyett a nyári szabik miatt végig havonta lesz. Talán csak 3 hét. Elmondani nem tudom, hogy mennyire magamra hagyottnak érzem magam, pedig semmi olyan nincs az életemben, ami támaszkodást igényel.

Van javaslata valakinek alváshoz?

2022. júl. 3. 08:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 gyik123 ***** válasza:
4%

Az én javaslatom: Felejtsd el a pszichiátereket és az általuk felírt gyógyszereket.

Ne csak a fejedben keresd a bajt, mert sok más betegség okozhat álmatlanságot stb...

A testet egy egységnek kell tekinteni, tehát, ha megbomlik az egyensúly bármely szervben, az az agyra is hatással lesz.

Például a Pajzsmirigy alulműködés tünetei:

gyengeség és fáradékonyság

állandó fáradtságérzet

rossz közérzet,

idegesség, ingerlékenység vagy álmatlanság,

koncentrálóképesség csökkenése

hangulatingadozások

bőr szárazság

hajhullás

testsúlynövekedés, megfelelő táplálkozás vagy elegendő testmozgás mellett is;

székrekedés

alacsony pulzus

hideg végtagok

nemi funkciók felborulása (pl.: menstruációs probléma , nemi vágy csökkenése)

vetélés;

2022. júl. 5. 09:02
 32/80 A kérdező kommentje:

Vérvétel szerint nincs pajzsmirigy gondom. A betegségem 15 éve kezdődött hallucinációval, téveszmével, ami 3 évig tartott. 2 év után kerültem orvoshoz. Nehezebb időszakokban előtte is volt alvászavar.

Bipol depresszióm van. Depressziós, kevert és túl vidám időszak is van. Utóbbi hipomán. Ez nem normális jókedv. Gondolatrohanás, hadarás, gátlások túlzott csökkenése és sok más.

Ezt még terápiával sem lehet kezelni.

A fent felsorolt közül sok nem illik rám, soknak épp a fordítottja van.

2022. júl. 5. 09:21
 33/80 A kérdező kommentje:
Testi betegségeket kizárták.
2022. júl. 5. 09:21
 34/80 anonim ***** válasza:
69%

28 vagyok, nem tudom, hogy ki az aki lepontozott, de kíváncsi lennék, hogy miért tette. Írja már meg!!!

Anyád nagyon rosszat tesz neked azzal, hogy nem kapcsolja le a tv-t. Vegyél egy ilyen szemfedőt ami kizár minden fényt. Nagyon nem tesz jót, ha éjszaka is mennek a fények, arról nem beszélve, hogy ha lefekvés előtt nyomkod vagy néz tv-t az ember, az gátolja az agyban bizonyos anyagok termelését, ami szükséges lenne, hogy jól tudj aludni.

2022. júl. 5. 12:08
 35/80 A kérdező kommentje:
Melatonint szedek néha. Az termelòdik sötétben. De eddig ez nem volt gond. Régen az zavart, hogy túl hangos. Nem bírta a szomszéd, azóta lehalkítja normálisra ,amikor már alszik, akkor halkra. Szefedò zavarna alvás közben. Nézni nem szoktam este. Nappal is rirkán.
2022. júl. 5. 12:15
 36/80 A kérdező kommentje:

Szemfedő alvás előtti órákban is kellene. Nem szeretnék vakon ülni és várni a melatonin termelődését. De van, hogy amikor hazaérek, hamar lefekszek. Főleg, ha 11-re nem tudok, csak éjfélre.

Az esti gyszerek lecsapnak. Főleg, ami bipolra kezdtem szedni 1 hete mert pörögni kezdtem. Inkább az ébredések a gond. Írtam, hogy ennek mi az oka orvosom szerint.

2022. júl. 5. 12:19
 37/80 A kérdező kommentje:

Bemásolom:

"Az alvászavarom (3-5 óra/éj, az is min 3 részletben) egyik oka szerinte az, hogy a benzók miatt kevés a mély alvási fázisom. Könnyen èbredek. Szorongás miatt nem mikroébredéseim vannak, rendesen felébredek és nem tudok visszaaludni.

Szerinte várni kellene, hogy K elhagyást szokja a szervezetem, a Pregab és Xanax alacsonyabb szintjét, (K mellett több volt a Pregab és a Xanax), Depakin beálljon.

Nincs konkrét oka a szorongásnak, Xanax/Pregab megvonási tünetnek tűnik nekem érzésre, ami van. Pörgés nagyjából leállt.

Hosszabb távon majd kevesebb gyszert szeretne adni. Az első lépés a Frontin elhagyás illetve lehet, hogy az Elontril is."

Bipol depresszióra mindig kelleni fog valamennyi. Szorongásra lehet jó a terápia, de ez sem pár alkalom után

2022. júl. 5. 12:21
 38/80 A kérdező kommentje:
A reggeli Depakinnel is alszok kb 4 órát. Ma kb ennyi volt, de lehet még visszaalszok.
2022. júl. 5. 12:23
 39/80 anonim ***** válasza:
Ez szomorú nagyon. Az orvosoddal beszélj erről.
2022. júl. 5. 12:29
 40/80 A kérdező kommentje:
Beszéltem erről írtam, hogy tegnap voltam nála. Ezzel indult, amit írtam.
2022. júl. 5. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!