Alvászavarra várok javaslatokat. Kinek van ötlete, hogy mi segítene?
Éjjel alig alszok, a reggeli gyógyszerek álmosítanak.
Diagok: egyik orvos szerint bipol, másik szerint csak bipol spektrumon vagyok. Lényegében enyhe tünetes bipol vagy alulról súrolom a határát. C-PTSD, borderline személyiségzavar, szorongás.
Téli depresszió (akár súlyos is) és kevert állapot jellemző.
Gyógyszereim:
Reggel: 150 mg Elontril, 200 mg Lamolep, 300 mg Depakin retard, 0,5 mg Xanax, 75 mg Pregabalin
Délben: 75 mg Pregabalin
Este: 600 mg Depakin retard, 1 mg Xanax, 150 mg Pregabalin.
Depakint 5 napja kezdtem szedni mert volt egy felpörgésem, amire már hatott.
Az esti gyógyszereket néha megtoldom Nervenpfleg tablettával (valeriana + sok más) és melatoninnal.
Éjjel 3-5 órát alszok, 1-3 felébredéssel. Emiatt nappal is kell 2-4 óra alvás. Az is csak több részletben megy. A reggeli gyógyszerek után. Azok álmosítanak. Most is leragad a szemem. Ha nem alszok nappal, hogy jól kifáradjak, akkor sem alszok következő éjjel eleget.
Ez megy bő 2 hónapja.
Nincs sok gondom, sok örömteli elfoglaltságom van. Csak esti 3-4 órás fizikai munkám van, de fizikailag elfáraszt. Izomlázat okoz. Szeretnék újra heti 40 órás szellemi munkát végezni, de csak akkor menne, ha jobban aludnék. Az utóbbi 8 évben 40 órás szellemi mumkám volt. Évekig másodállás is vagy hétvégi okj-s tanfolyam hétvégén. Múlt héten találtam önkéntes munkát. Újra hajléktalan ellátás területén. Havi 1-2 hétvégén, délelőtt.
Az utóbbi 4 hétben alkalomszerűen vettem be több Xanaxot vagy Pregabalint. Enyhe megvonási tünet is lehet, de az ilyen pocsék alvást nem nagyaráz meg magávan.
Járok pszichoterápiára. Havi kb 2 alkalom helyett a nyári szabik miatt végig havonta lesz. Talán csak 3 hét. Elmondani nem tudom, hogy mennyire magamra hagyottnak érzem magam, pedig semmi olyan nincs az életemben, ami támaszkodást igényel.
Van javaslata valakinek alváshoz?
Bemásolom újra az egészet. Bocs azoktól, akiket ez zavar
"Ma voltam Esztellánál (orvosom/terapom). Újra szabira megy. Kaptam tőle egy toppot, hogy kibírjam (használt ruhát kértem tőle). Azt felvehetem, vagy foghatom alvás közben .
Új gyógyszerem az Atarax. Este 25 mg. Ha felébredek, vehetek be újra. Csak ebből. Ez nem okoz függőséget, nem benzó, hanem antihisztamin. Azt mondta, hogy gyenge a szorongást csökkentő hatása, változó, hogy kit mennyire álmosít.
Pregabalin: marad ugyanannyi
Lamolep: marad ugyanannyi
Elontril: marad ugyanannyi
Depakin: marad ez a nemrég kezdett mennyiség
Xanax: le kell belőle faragni. Ütemezést nem adott meg.
"Ugyanennyi" alatt a Kristály elhagyás (pörgető drog) óta szedett mennyiséget értem. K mellett több kellett mert 2 órás nagyon jó hatást 2-6 órás pokol követett. Főleg Pregabalinból kellett több.
Az Elontrilt még nem meri elvenni mert a Depakin közepesnél alacsonyabb szintre stabilizálhatja a hangulatot. 1 hónap múlva lehet, hogy elveszi. Lamolepnél magasabb az a szint, ahova stabilizál. Az kb középre viszi az embert.
Az alvászavarom (3-5 óra/éj, az is min 3 részletben) egyik oka szerinte az, hogy a benzók miatt kevés a mély alvási fázisom. Könnyen èbredek. Szorongás miatt nem mikroébredéseim vannak, rendesen felébredek és nem tudok visszaaludni.
Szerinte várni kellene, hogy K elhagyást szokja a szervezetem, a Pregab és Xanax alacsonyabb szintjét, (K mellett több volt a Pregab és a Xanax), Depakin beálljon.
Nincs konkrét oka a szorongásnak, Xanax/Pregab megvonási tünetnek tűnik nekem érzésre, ami van. Pörgés nagyjából leállt.
Hosszabb távon majd kevesebb gyszert szeretne adni. Az első lépés a Frontin elhagyás illetve lehet, hogy az Elontril is.
Megmondtam neki, hogy múltkor bántott telefonban. "
32.-33.
Egy általános vérvizsgálatból nem derülnek ki a rejtett betségek. Ételintolerancia is okozhat hallucinációkat, álmatlanságot stb., sőt még ritka enzimhiányos betegségek is.
Például: Hisztamin intolerancia, Szalicilát érzékenység, Gaucher, Fabry….
A gyógyszereknek mellékhatásuk is van, különösen, ha többet is felírnak.
Az orvosoknak érdekükben is áll a sok gyógyszer felírása, ugyanis jutalmat kapnak egyesek a gyógyszergyáraktól. Év végi nyaralás stb…, sajnos a gyógyszermaffia létezik.
Puffadás miatt volt étel intolerancia vizsgálatom. Negatív.
Nem testi, hanem pszichés betegségem van. Pl fiatal korom óta társas helyzetben szorongás. Ha szervi betegségem lenne, akkor nemcsak helyzethez kötötten lenne.
Depresszióm télen mélyül el minden évben, hipomán nyáron vagyok. Ez tipikus bipoláris zavarnál. A testi betegségek nem évszakhoz kötötten, szezonálisan jelentkeznek. D vitaminból kevés van télen, azt pótolom.
Az enyémnek nem érdeke gyógyszert adni. Ha jól lennék nem járnék hozzá hetente terápiára. De egyelőre kell mert pl a kb 10 napja kezdődő bipol kevert fázis (kb mint aki speedezett) alkalmatlanná tehet sématerápiára. Szorongás munkavégzésre. Magánba járok. Egy adományozónak köszönhetem, hogy egy ideig most ingyen.
C-PTSD-t és annak tüneteit végképp nem lehet testi betegséggel magyarázni. Valakit vagy traumatizáltak hosszasan, vagy nem. Flashback formájában van amelyiket újraélem. Hibás sémamódokat sem okoz pajzsmirigy probléma. C-PTSD viszont igen.
De azzal gyógyítás vagy a tünetek megszüntetése a cél, sokkal nagyobb haszonnal és valószínűséggel, mint kockázattal.
Néhány drogot leszámítva (metadon, suboxone) nem tudni a hatáserőségget, azt, hogy pontosan mit tartalmaz (felütik stb). Hetek, hónapok, évek alatt sokkal több kárt tesznek a szervezetben, mint amennyi haszna van a hatása alatt a kellemes érzésnek. A rendszeres drogozás sokkal többet vesz el, mint amennyit árt. Nem segítik a munkavégzést. Hatásuk alatt nem józan az ember.
És még sorolhatnám.
Szinte az összes dilibogyódnál ott van a nagyon gyakori mellékhatások között az alvási nehézségek, álmatlanság (inszomnia), de a többi mellékhatást is olvasd el!
Innentől kezdve teljesen értelmetlen a kérdésed! Totálisan tévúton jársz, keress inkább egy kínai természetgyógyászt!
N8ncs ott a gyakoriak között. Épp a szedáció a gyakori. Amelyiknél ez gyakori, azt reggel szokták adni, hogy az esti alvást ne akadályozza. Nem értelmetlen a kerdésem, ugyanezekkel a gyszerekkel (kivéve az erősen szedáló Depakint) 3 hónapja még tudtam aludni.
Nem komplett idiótához jarok, aki ad egy, gyszert amitől nem tudok aludni, és meghagyja.
A kínaiak nem tudnak kezelni bipolaris depressziót se személyiségproblémát stb. Erre nincs gyógymódjuk. Nem véletlen, hogy a kínaiak sem minden bajukkal hozzájuk mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!