Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alvászavarra várok javaslatoka...

Alvászavarra várok javaslatokat. Kinek van ötlete, hogy mi segítene?

Figyelt kérdés

Éjjel alig alszok, a reggeli gyógyszerek álmosítanak.

Diagok: egyik orvos szerint bipol, másik szerint csak bipol spektrumon vagyok. Lényegében enyhe tünetes bipol vagy alulról súrolom a határát. C-PTSD, borderline személyiségzavar, szorongás.

Téli depresszió (akár súlyos is) és kevert állapot jellemző.

Gyógyszereim:

Reggel: 150 mg Elontril, 200 mg Lamolep, 300 mg Depakin retard, 0,5 mg Xanax, 75 mg Pregabalin

Délben: 75 mg Pregabalin

Este: 600 mg Depakin retard, 1 mg Xanax, 150 mg Pregabalin.

Depakint 5 napja kezdtem szedni mert volt egy felpörgésem, amire már hatott.

Az esti gyógyszereket néha megtoldom Nervenpfleg tablettával (valeriana + sok más) és melatoninnal.

Éjjel 3-5 órát alszok, 1-3 felébredéssel. Emiatt nappal is kell 2-4 óra alvás. Az is csak több részletben megy. A reggeli gyógyszerek után. Azok álmosítanak. Most is leragad a szemem. Ha nem alszok nappal, hogy jól kifáradjak, akkor sem alszok következő éjjel eleget.

Ez megy bő 2 hónapja.

Nincs sok gondom, sok örömteli elfoglaltságom van. Csak esti 3-4 órás fizikai munkám van, de fizikailag elfáraszt. Izomlázat okoz. Szeretnék újra heti 40 órás szellemi munkát végezni, de csak akkor menne, ha jobban aludnék. Az utóbbi 8 évben 40 órás szellemi mumkám volt. Évekig másodállás is vagy hétvégi okj-s tanfolyam hétvégén. Múlt héten találtam önkéntes munkát. Újra hajléktalan ellátás területén. Havi 1-2 hétvégén, délelőtt.

Az utóbbi 4 hétben alkalomszerűen vettem be több Xanaxot vagy Pregabalint. Enyhe megvonási tünet is lehet, de az ilyen pocsék alvást nem nagyaráz meg magávan.

Járok pszichoterápiára. Havi kb 2 alkalom helyett a nyári szabik miatt végig havonta lesz. Talán csak 3 hét. Elmondani nem tudom, hogy mennyire magamra hagyottnak érzem magam, pedig semmi olyan nincs az életemben, ami támaszkodást igényel.

Van javaslata valakinek alváshoz?

2022. júl. 3. 08:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
48%
1-es vagyok....Nem tudom küzdöttél valaha is igazi és tartós alvászavarral, de nem hinném, mert akkor nem írnál olyat, hogy bárányszámolás stb. Mert sajnos ez nem így működik.Amikor órákig fenn vagyok semmit nem kapcsolok be, nem jár az agyam, még sem tudok aludni. Majd hajnalban másfél órát...és este indul az ördögi kör. Egész nap mosott szar vagy, hulla fáradt. Ne állíts olyat, hogy"...mint mindenki másnak" Baromira nem működik sok embernél ez. Aki igazán alvászavaros annak valeriána, citromfű, L-triptofán és társai semmit nem érnek. És én elmentem szomnológushoz, szarnak egy nagyot az egészre, kaptam altatót.
2022. júl. 3. 12:34
 12/80 A kérdező kommentje:

Nem rendelést várok itt, hanem folyamatosan magyarázom, hogy alapvetően az orvostól várok tanácsot, de elérhetetlen, nem 5 percre fogad, hanem 50 percre, az 5 perc soron kívül volt. Azért sok a gyógyszer mert sokféle tünetre kell hatni, az összeállítás azért szar mert változik az állapotom stb. Nem minden antipszichó üt ki, írta valaki. Leírtam miket szedtem. Kérdeztem őt mi nem üti ki? Kiderült, hogy azt szedtem és láthatóan sokat kipróbáltam.

A tanácsokra, támadásokra reagálok.Magyarázkodásra kényszerülök.

Ezeket ti írtátok, pedig vagy írtam már ezeket a cím alatti részletezésben, vagy hozzászólásban. Esetleg még nem, de ezt a tanácsot/kifogást/meglátást írta valaki.

Ébredéskor nem fáj semmim. Pisilni viszont kell, hiába iszok keveset már este és, pisilek elalvás előtt.

Bipoláris csoportban is kérdeztem ezt. Kb 5 választ kaptam. Mindenkinek ez van a válaszadók közül, megoldást egyik sem talált (orvosuk sem).

Autogén tréninget és mindfulness meditációt tanultam. Szakemberektől. Mindfulnesst javasolja mindig az orvosom. Légzést figyelek ilyenkor vagy testpásztázást csinálok. Villanyt addig kapcsolok míg wc-re megyek.

2022. júl. 3. 12:44
 13/80 anonim ***** válasza:
54%

Kedves 1-es! Küzdöttem, időnként most is küzdök.

Kedves kérdező! Az éjszakai vizelési inger mögött állhat valamilyen fertőzés vagy testi betegség is, volt arra vizsgálat?

2022. júl. 3. 13:17
 14/80 A kérdező kommentje:

Volt alapos vizsgálat több orvosnál. Nem kezelhető hólyagtúlműködésem van + vizeletindítási nehézségem.

Emellett is át tudtam korábban aludni az éjszakát. Hol erősebben van, hol enyhébben. Orvos sem tudja miért.

Időközben írt mailt az orvosom. Elontril lehet elhagyható nyárra mert szezonális a depresszióm. Ez áll a levélben.

Pörgést fokozhatja, alvást nehezíthet. Most volt pörgéses szakaszom, erre kaptam Depakint. Elontrilt szerintem félt elvenni mert akkor depibe zuhanhatok vissza Télen szokott nagyon mèly lenni a depresszióm. Nyáron felhangolt vagyok, kevertben, enyhe depiben vagy egyensúlyban. Enyhe tünetekkel már kompenzáltnak tart.

Atarax jöhet számításba. Ezt írta.

Mailben nem lehet gyszert nagyon átvariálni (kis módosítás azért lehet). Ráadásul vasárnap van. Személyes találkozáskor ígerte, hogy megbeszéljük.

2022. júl. 3. 14:27
 15/80 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a nyári melegben a több vízivás miatt kell gyajrabban pisilnem. Tegnap napközben ritkán kellett, ma gyakrab.
2022. júl. 3. 14:29
 16/80 anonim ***** válasza:
54%
Az orvosod azért rendes, hogy így hétvégén is levelezik veled, biztosan jót javasol.
2022. júl. 3. 14:36
 17/80 A kérdező kommentje:

Igen. Ataraxra mondta, hogy lehez nekem gyenge.

Krízisnél telefonom is hívható.

2022. júl. 3. 14:53
 18/80 anonim ***** válasza:
48%
3-as...akkor oszd meg velünk te hogyan és mivel alszol?!
2022. júl. 3. 15:28
 19/80 anonim ***** válasza:
54%
18: Én bárhol képes vagyok aludni: ágyban, matracon, egy amúgy érdekes egyetemi előadás alatt a padra dőlve, munkahelyen, egy szál polifoamon a konyhában, a vonaton, máskor meg csak forgolódok, fáj mindenem és nem jó sehogy. Én is küzdök, mint írottam volt.
2022. júl. 3. 15:41
 20/80 anonim ***** válasza:
28%
19...Ja..szóval amúgy tudsz aludni, nos azt próbáld akkor hogy a kényelmes ágyadban hónapokig, évekig talán talán 2-3 órát két részletben és nappal nullát. Aztán elmondhatod, hogy küzdesz. Részemről ennyi.
2022. júl. 3. 16:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!