Hogyan, milyen "szerrel" "nyomjam el" a depressziót?
Antipszichotikum
Seroquel, Olanzapin, Ripedon, Leponex stb.
Magikus gombarol hallottam jokat, hogy depressziot enyhitette tok jol valakinel. De errol azt olvastam, hogy hamar hozzaszokik a szervezet, es elmulik a hatasa.
Egyebkent ha talalsz valamit gondolkodtal mar azon, hogy mi lesz azontul h mindennap kiutod magadat?
A szerhasznalat hosszutavon nem fogja megoldani a problemadat, sot...lentebb fog vinni. Ne ideiglenes megoldason agyalj.
Mit bevenni helyett megfordítanám inkább a mit nem bevennire: ahogy más is írta a cukor deprimál és helyette mozogj, sportolj, vagy legalább gyalogolj sokat!
A fáradtságod csak lehúz, szóval egyfelől jó, ha van munkád és munkába temetkezel, ám konkrétan depressziós vagy és a kialvatlanság csak még mélyebbre húz, szóval vigyázz vele.
A képernyőzés is, szóval ne azzal üsd az idődet!
Igyál sok vizet, aludj sokat, vegyél mély levegőt mindig, legyél sokat a napon és csinálj olyan dolgokat, amelyeket szeretsz!
Ha lekoptak körülötted a barátaid, akkor elgondolkozhatsz azon, hogy vajon mi nem megfelelő a viselkedésedben... Például a nőkről vagy úgy általában az emberekről alkotott nézeteid igencsak taszítóak mindkét nem számára.
Értem én, hogy csalódott vagy egyes emberekben, ám csak a buta ember csúszik bele az általánosításba, hogy minden nő vagy mindenki ilyen vagy olyan. Ezzel vigyázz! Talán nem is olyan nagy baj, hogy épp egyedül vagy, előbb építsd fel magad újra, mert így hiába is ismerkednél meg bárkivel, csak eltaszítanád, ha még mindig így látod a dolgokat, ahogy korábban írtál!
Én szívesen segítek neked a szemléletváltásban, van benne tapasztalatom saját magamon is és másoknak is segítettem már!
Eszembe jutott még egy szó az írásaidról: áldozat.
Én már nem élek Magyarországon és Magyarország amúgy is a világ áldozata, a II. vh-s emlékmű szerint is, meg nagyon dívik Magyarországon az áldozati viselkedés és az áldozathibáztatás is. Én nem hibáztatlak azért, hogy te is áldozatként viselkedsz, a körülmények áldozataként, csak szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy ez mind gyerekessé tesz téged, mind energiavámpírrá, amely negatív mágnesként taszítja el a hozzád közeledőket, mivel te köpködsz mindenkire, mélyen vagy és másokat is a mélybe akarsz húzni.
Változtasd meg magad és megváltozik a világ!
A fél pohár víz esetéről hallottál már? El tudod képzelni, hogy minden egyes helyzet mindig lehet jobb és rosszabb is? Ha te csak azt látod, hogy lehetne jobb is, akkor a sors meg fogja neked mutatni, hogy pont ugyanannyira lehet még rosszabb is. Értem ez alatt azt, hogy ha éppen csúszdán csúszol bele a még mélyebb önsajnálatba és depresszióba az áldozati viselkedés klasszikus példája alapján, akkor az lassan a munkádba is fog kerülni, pláne, ha közben netán már próbáltál is valami olyan szert, ami úgy kiüt, hogy dolgozni sem tudsz bemenni.
Depresszió. Szinte mindenkinek van, kisebb vagy nagyobb mértékben, szégyellni nem kell, a kilátástalanság a depresszió szava, ám az áldozati viselkedés súlyos teher. Hogyan tudsz küzdeni ellene: segítség kéréssel!
Az tök jó, hogy feltetted ide a kérdésed, ez már egy lépés, tényleg!
Az is tök jó, hogy írtad, hogy voltál is már ilyen-olyan terápián, de szerinted nem segített. A pszichoterápia nem úgy működik, mint egy óraműhely, amikor elromlik az óra, az órás megjavítja. A pszichológus nem javít meg téged vagy bárkit a terápia során, hanem megpróbálja elviselhetőbbé tenni az életedet.
Fél pohár víz esete újra: hálás vagy mindenért vagy csak azt látod, ami nincs? Örülj neki, hogy van munkád, légy hálás érte, add magad a maximumon bele!
Aludj rendesen, eleget és dolgozz úgy, hogy maximálisan elégedettek legyenek veled. Szereted a munkád? Ha nem, keress másikat.
Az áldozati viselkedés ellen a másik megoldás azon kívül, hogy segítséget kérsz az, ha felelősséget vállalsz a tetteidért: ha valami nem jó, akkor tegyél ellene!
Nincs erőd? Aludj!!!
Ha nem alszol, vedd észre a napsütést, a tetőt a fejed felett és légy hálás azért, amid van, igyál rengeteg vizet, ne alkoholt, hanem vizet és lélegezz mélyeket!
Változtasd meg magad és megváltozik a világ, komolyan!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!