Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Féltékenységi rohammal mit...

Féltékenységi rohammal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy féltékenység-e vagy mi, fel se tudom ismerni az érzelmeket, azt se tudom mi bajom (tudom, vmi csökevényes lehetek). Nem vagyok szerelmes senkibe, nincs párom se, nem is szeretnék, de egyik ismerősöm összejött valakivel, és teljesen megváltozott a rossz irányba (vajh' miért nem szeretnék párt) De sztem akkor is kilennék, hogyha nem lenne ilyen változás. Egyébként is undorító, amit művelnek, hogy megjátsszák a hősszerelmest. Elég szánalmas.

Már túlvagyok azon, hogy szidom mindkettőjüket, ahogy a csövön kifér, de most már ez sem elég "kielégítő". Milyen mas lehetőség van ahol ezeket levezethetem, anélkül hogy bárkinek ártanék? 😅

Hogy lehet ezt túlélni? Csak mert amúgy is elég gáz ez a hozzáállás, meg amúgy se élvezem.

Tudom hogy ezzel most bunkó paraszt vagyok ezzel a hozzáállással, úgyhogy ne erről írjatok! Ha tudnék nem lennék ilyen, de esküszöm ezen ki vagyok ütve...

2022. jún. 10. 17:26
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint nem érthető, hogy nem az a bajom, hogy ha szólnak hogy nem ez a megfelelő hozzáállás. (Mivel ahogy már a kérdésben is leírtam: ezt tudom).

Hanem hogy a válaszokból 1ben volt tanács arra, hogy ezen az állapoton hogyan tudok változtatni, holott erre a kérdésben is felhívtam a figyelmet. Innen is köszönet a 3asnak!

Most azzal, ha mindenfélének elmondanak, nagyon nem tudok mit kezdeni, már változtatás szempontjából, függetlenül attól, hogy mennyire igaz, vagy sem. Én se hittem, hogy valamire valaha így fogok reagálni, mert alapban nem ilyen a természetem, valószínűleg valami kihozta belőlem. Én se vagyok megbékélve ezzel, ezért is írtam ki a kérdést.

Valami plusz hobbit mindenképpen felveszek, eddig is volt/van, de akkor ezek szerint még több kell hogy lefoglaljam magam, legalább addig, amíg ezen túlleszek. Trauma tuti hogy van, tudok ilyenről, problémás volt szüleim kapcsolata. Pszichológushoz is tervezek járni, amint tudok, az előzőek miatt.

Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, aki hasonlóval küzd, azt hittem valaki, aki élt meg ilyet, és túlvan rajta, tud valami tippet adni, hogy hogyan kezelte. Ha esetleg van ilyen, sokat segítene, ha megosztaná. Senkinek nem akarok és nem is fogok az életébe beleszólni, eddig se tettem, és ez után se fogom. A saját vergődésemből próbálnék kijönni, aki ebben segíteni tud valamilyen tippel, azt nagyon megköszönöm!

Ha nagyon más tipp nem adható ezekhez pluszba, akkor a hallgatást tudomásul veszem, és továbbállok.

2022. jún. 10. 23:49
 12/12 anonim ***** válasza:
Mit tudsz ezzel kezdeni? Önismeret. Azt írtad, hogy nem szeretnél magadnak párt. Ennek ezerféle oka lehet, viszont te magad is leírtad, hogy féltékeny vagy arra, aki boldog párkapcsolatban él. Bár nem ismerlek, de könnyen lehet, hogy azért akarsz rosszat másnak, mert neked nem jött össze. Azt már leírtuk, hogy ez nagyon nem szép dolog, és gyenge önismeretre, érzelmi intelligenciára vall. Ezen a ponton csak szakember tud segíteni. Mi nem ismerjük az életed, így tanácsokat sem nagyon lehet osztogatni. Egyedül az önismeretet tudom tanácsolni, amit terápián tudsz fejleszteni.
2022. jún. 11. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!