Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van bennem ez a féltéken...

Miért van bennem ez a féltékenység?

Figyelt kérdés

Jó egyetemre járok, ide akartam bejutni, jó munkám van, úgymond sikeresnek mondhatom magam és elégedett is vagyok az életemmel.

Mégis ha egy kollégám vagy barátnőm kap egy jó lehetőséget, aminek én is örülnék, akkor féltékeny leszek, ahelyett, hogy örülnék neki, és elkezdek reménykedni abban, hogy majd nem jön össze neki. Tudom, hogy ez szörnyen hangzik leírva, utálom is magam érte, nem tudom miért van ez bennem, nagyon próbálom elnyomni. Szeretem a kollégáimat és a barátnőimet is, nem akarok féltékenykedni rájuk. De ha valaki jön, hogy jelentkezett erre, vagy hivták ide, akkor befeszülök, azt akarom hívjanak engem is, utánanézek a dolognak, hogy lehet-e még jelentkezni a projektre...stb.

Hogy küzdjem le ezt az állandó versengést és érjem el, hogy őszintén örüljek a másik sikerének és ne a saját kudarcomat vagy mellőzöttségemet lássam benne? Nem akarok ilyen ember lenni.

Köszi a válaszokat!

2021. ápr. 6. 22:34
 1/3 anonim válasza:

Én nagyon hasonlóan érzek. Pontosa tudom hogy az nincs miert panaszkodnom az életemben, mármint van tető a fejem fölött és meleg étel előttem. De mindig is volt bennem egy elnyomó érzés amivel nagyon küzködöm. Nagyon szeretek segíteni másokon és boldoggá is tesz, de úgy érzem hogy bármikor mikor íy teszek egy darabot kitépnek belőlem és senki nem ad a sajátjából. Így elkzetem próbálkozni a "tökéletességgel". Igyekzemmindenben a legjobb lenni mert így talán valaki nekem is ad egy picit magából. De sajnos ez a féltékenység bennem is ott él, és legyen szó a legjobb barátomról vagy egy komplett idegenről, ha elóernek valamivel is jobb dolgot mind én egyből azon kezd kattogni az agyam hogy "miert nem én? Csak 1 dolog, 1 dolog amiben én lehetnek a legjobb" és bármikor mikor így van legszivesebben ledöfném magamat egy pengével......

Sajnálom ha ez egy kicsit önsajnáltatónak tűnt, nem az volt a célom csak az hogy jelezzem hogy nem vagy egyedül, és hogy tudassam hogy nem vagy ezért egy rossz ember.

2021. ápr. 6. 23:38
 2/3 Ignis Subdialis ***** válasza:
És miért nem kértek hozzá szaksegítséget? Ez egy tipikus olyan probléma, amin a pszichoterápia segít. Gyerekkorotokba nyúlik az egész, csak őrlődtök felnőttként, mert a gyökereihez csak egy képzett személy tud visszavezetni, ez van.
2021. ápr. 7. 10:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez nem is a te vágyad, mégis akarod...
2021. ápr. 7. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!