Hogyan nyomjam el ezt a merhetetlen mennyiségű irigységet ami bennem van?
Más szebb,okosabb,jobb,boldogabb,értékesebb,sikeresebb,gazdagabb,stb.. Mindig mindenki jobb mint en.
En semmire sem vagyok jo, es semmi sem érdekel.
20L
Gondolj arra, hogy Senkinek Sem úgy jön létre a személyisége, hogy egy bárányfelhőn üldögélve rákattint a legjobbra valami instant "személyiség-automatán". Meg hogy csupán álmodozni, ábrándképekből táplálkozni egyáltalán nem jó dolog.
Vannak emberek, akikre nem kell irigykednek, és akikre kellene, azoknak biztos nem úgy alakult az élete, hogy csak az ölükbe pottyant, hanem tenni is képesek voltak érte. Az irigységnek itt semmi értelme, főleg ha az irigy ember olyan dolgokat kíván, ami nem érdemes ő számára.
Pl. Én a környezetem viszonylatában kellően jónak tartom magam sok szempontból, annak kivételével, hogy ritkán vagyok boldog, vagy kiegyensúlyozott, inkább zavaros hangulatú.
Nem irigylem azokat, akik ilyen oldalról jobbak, hisz látom, amikor könnyedebben kezelnek helyzeteket (mint én), nem idegeskednek mindenen, és ezért inkább csodálom is azt, aki ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!