Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológushoz fordulni erő...

Pszichológushoz fordulni erő vagy gyengeség?

Figyelt kérdés
A napokban eszembe jutott a kérdés hogy pszichológushoz fordulni bátorság vajon, vagy inkább gyengeség. Mert ahhoz kell egy bizonyos mértékű önismeret és erő, hogy az ember felismerje, ha baj van és segítségre szorul valamint lépni is merjen és beszéljen a problémáiról. Ugyanakkor felfogható ez gyengeségként is, merthogy nem tud megbírkózni a saját problémáival sem, más kell ahhoz, hogy "megoldja" őket. Szerintetek? Nektek mi erről a véleményetek?

2022. márc. 24. 19:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
31%
Itt aki le meri írni, hogy gyengeség, azt mind szarrá fogják pontozni, mert az felhasználók többségének valamilyen lelki baja van.
2022. márc. 24. 19:49
 12/28 anonim ***** válasza:
egyik sem. kipróbálja, hogy ez milyen. próba. de általában nem szokott bejönni, a pszichológus sem mindent tudó. ha van némi rálátása valakinek arra, a gyerekkori és egyéb dolgok hogyan hatnak az emberre, az tudja nyújtani ugyanazt, mind egy pszichológus, csak nem kerül súlyos összegekbe.
2022. márc. 24. 19:50
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem is gyengeség. Arra utal, hogy az a valaki nem képes egyedül megoldani, és helyretenni magában a problémát. Olyan mint a szervezet. Ha megbetegszik, az ember gyógyszereket szed. Csak itt az ember lelke a gyenge, nem az immunrendszere. Nyilván jobb gyógyszereket szedni, mint meghalni, úgyhogy akinek kell, menjen csak, de nem értem ezt az "erős, mert pszichológushoz megy" szöveget.
2022. márc. 24. 19:55
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés pedig, hogy ki oldja meg magának, ki nem; nem minden oldható meg egyedül van, ahol pedig pont, hogy egy jó beszélgetés segítene egy baráttal vagy az, hogy szembesülj a félelemmel.

Sokszor van az embernek nehéz életszakasza, munkában rosszul sült el valami, rokon halt meg, rokon beteg, stb. Én minden ilyen alkalomnál jobban érzem magam, amikor édesanyámmal vagy egy baráttal megbeszélem, kiadom a fájdalnat, megismerem az álláspontjukat, cserébe ők is elérnek a bajban.

Sok egyetemista bepánikol pl az egyetem végén, hiszen ott véget ér a tanulás, onnantól már magadra vagy utalva, szerintem ott pszichoterápia helyett az a nagy segítség, hogy az ember belekezd az életbe és megtapasztalja azt amitől félt.

2022. márc. 24. 19:58
 15/28 anonim válasza:
#12 Ehhez tegyük hozzá, az sem feltétlenül egészséges amikor valaki elkezdi pszichológusként használni a másikat, tőle várja a megváltást, elvárja a meghallgatást, mindezt persze ingyen.
2022. márc. 24. 20:02
 16/28 anonim ***** válasza:

Most pl volt egy olyan történés, amitől teljesen ki voltam borulva, októberben történt és mostanra jöttem rendben, bár még kicsit érzem a hatását.

Egy db pszichológust sem láttam, de nagyon jó volt, hogy akármikor felhívtam anyukámat, ezt átbeszélhettem vele, 2 barátom is végig támogatott, ezerszer többet ért, mint egy szakember, aki rávesz, hogy szedjek gyógyszert 2 évig és beszélgetés címszó alatt nem haladunk semerre.

2022. márc. 24. 20:05
 17/28 anonim ***** válasza:
Ja és természetesen fordítva is volt, hogy én támogattam a másikat amikor kiborult.
2022. márc. 24. 20:06
 18/28 anonim ***** válasza:
54%

Ohm, a pszichológus maximum gondolatokat fog benned ébreszteni.

Nem gyógyít kézrátétellel, pláne, hogy ha valaki pszichológushoz fordul, akkor már valószínűleg évek óta húzódó és mélyen gyökerező problémái vannak az illetőnek. Ha ő nem akar esetleg változtatni rajta, akkor bizony semmi nem fog változni. Én inkább semlegesnek mondanám illetve esetfüggő.

Ha valakinek ez tényleg így nagy rászánás és komolyan veszi, emiatt többet törődik a gondjai, ráfekszik a dologra stb, akkor mindenképpen erősség.

Ha valaki rosszat álmodik és máris rohan a pszichológushoz, hogy ő nem tudja megemészteni, hogy álmában lezuhant valahonnan, akkor viszont gyengeség.

2022. márc. 24. 20:08
 19/28 anonim válasza:

Erő!

De igyekezz magadban is bízni!

2022. márc. 24. 20:10
 20/28 anonim ***** válasza:
72%
Végül is gyengeség, de ennyi erővel háziorvoshoz menni is gyengeség. Aki nem képes puszta akaraterővel elmulasztani az aranyeret, az evolúciós hulladék.
2022. márc. 24. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!