Ha nem ártok az ellenségeimnek, akkor az gyengeségre vagy erőre utal?
Figyelt kérdés
A szóbeli sorrend ne befolyásolja a döntéseteket. Erő vagy gyengeség. Gyengeség vagy erő?2021. okt. 9. 13:13
A kérdező szavazást indított:
gyengeségre utal inkább
erőre utal inkább
Esküszöm hogy a megadott sorrend nem befolyásolja a véleményemet.
13 szavazat
1/18 anonim válasza:
Arra utal, hogy nem akarsz olyan silány lenni, mint az ellenséged.
2/18 anonim válasza:
Ha ellenségednek nevezel valakit, az azt jelenti, hogy állandóan őrajta agyalsz. Ha engem valaki megsért, bántani próbál stb., kitörlöm az életemből, nem pazarolok rá tettet sem. Nem állok oda vele bosszúpingpongozni, az alsórendű viselkedés, szánalmas.
3/18 anonim válasza:
Ha félelem okán nem, úgy gyengeség.
Ha valamiféle bölcsesség, akkor - és csakis akkor - erő.
4/18 anonim válasza:
Mindkettőre utalhat.
Van az a gyenge jellem aki nem képes felvállalni a konfliktust, és annak a következményeit, és van az az erős jellem, aki a verbális, és más egyéb agressziót is elkerüli másokkal szemben.
Meg van az aszkéta típus.
5/18 anonim válasza:
Ha ő bánt téged, de te csak ülsz a sarokban, hogy "Majd az élet visszaadja neki" akkor meghúnyászkodó gyenge senki vagy.
6/18 A kérdező kommentje:
Ha a lelkemet meg meri ölni, akkor a testemet miért nem öli meg? Mondtam neki hogy öljön meg, ha annyira gyűlöl. De ahhoz gyáva. Pszichikailag állandóan lehúz, de csodálkozik, hogy miért akarok öngyilkos lenni. Nem érti miért akarok meghalni, de közben megállás nélkül sérteget. Utál engem, de közben valami kötődést is érez. Amúgy a bátyám. Miért nem akarja a halálomat, ha annyira utál? És miért van rá szüksége hogy sértegessen? Ha öngyilkos lennék, nem lenne kit sértegetnie, hacsak nem a halálom után is lehordana. És fél attól, hogy magára marad. Érdekes. Nem tudom megfejteni. Gyenge vagyok ha nem akarom bántani a bátyámat? Ez egy ördögi kör. Ha őt véletlenül lehülyézük, akkor a lelkére veszi egyből. Ő viszont engem gyerek korom óta lebolondoz, lehülyéz, lenyomorultoz. Én pedig csak szedem a nyugtatókat, és azon gondolkodok amióta eszemet tudom, hogy megöljem-e magam. Oké, az is egy megoldás, viszont azt mondják hogy nem old meg semmit. Ha megtenném, akkor megintcsak azt mondaná hogy azért mert depressziós volt meg bolond. Én meg akkor már nem tudnék felszólalni, hogy nem azért. Hanem már nem birtam tovább. Ja, és még én kerülnék a pokolra, öngyilkosság miatt. Pokolból, egyenesen a pokolba.
2021. okt. 9. 16:35
7/18 A kérdező kommentje:
Amúgy meg miért nincs erre törvény? Testi sértést büntetik, a lelki sértést miért nem büntetik ugyanúgy??
2021. okt. 9. 16:38
8/18 anonim válasza:
#7 mert vannak rinyagépek akik egy rossz szóra is lelki sérülést kiabálnának, valakinek meg még a legcsúnyább szavak sem ártanak.
Objektíven nem megítélhető, így törvénybe nem foglalható.
9/18 anonim válasza:
Erőre utal, mert tudod, hogy az élet úgyis elrendez mindent.
10/18 anonim válasza:
#9 Menj inkább a Vallás kategóriába ilyen felfogással.... Aztán mi garantálja, hogy majd visszakapja mi? :) Majd te?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!