A napokban eszembe jutott a kérdés hogy pszichológushoz fordulni bátorság vajon, vagy inkább gyengeség. Mert ahhoz kell egy bizonyos mértékű önismeret és erő, hogy az ember felismerje, ha baj van és segítségre szorul valamint lépni is merjen és beszéljen a problémáiról. Ugyanakkor felfogható ez gyengeségként is, merthogy nem tud megbírkózni a saját problémáival sem, más kell ahhoz, hogy "megoldja" őket. Szerintetek? Nektek mi erről a véleményetek?
Ha ez számodra nehéz döntés, akkor mindenképp erősség. Egy nem beteg társadalomban ez egy teljesen elfogadott dolog lenne.
Azoknak a szemében lesz gyengeség, akik messze vannak, attól az emberi empátia szinttől, ami elegendő lenne ahhoz, hogy átérezzék, hogy mi vezet ide(teszem azt teljesen jó szelektálásra emberekből).
De mivel a megmondó szerepében sem akarok túlzottan tündökölni és erkölcsi iránytűt játszani...ezért azt mondanám.
Amennyiben nekem kellene szakemberhez menni, én titokban tartanám, mivel túl nagy az egóm, hogy csak a megjegyzéseket is toleráljam.
De nem tartanám akkor sem gyengeségnek, akárcsak Tony Soprano.
2022. márc. 24. 19:31
2/28 anonim válasza:
Mindenki saját maga oldja meg a gondját, csak beszélgetéssel segít valaki. Szerintem se nem erő, se gyengeség. De van, akinek erőt kell gyűjteni hozzá és ezzel legyőzi a gátlásait.
2022. márc. 24. 19:31
3/28 anonim válasza:
Ha mindenképpen választani kéne akkor gyengeség. Egy erős személyiség megoldja magában a dolgokat. Tudja mi a baj és mit kell trnnie, hogy elmúljon. Mondhatni magát kezeli az illető. Aki erre nem képes az gyenge. Persze ez nem baj, csak ha választani kéne akkor inkább gyengeség mint erő. A másik verzió is logikus, csak nem annyira jogos indoklás talán.
2022. márc. 24. 19:36
4/28 anonim válasza:
Amit nyújt az kevés, ha nem akarsz rajta változtatni. Szokás azokat hibáztatni, hogy semmi sem változik, ami részben jogos is, mert sok a kókler köztük. Nem szégye menni hozzáju, tehát egy jó pszichomukihoz menni inkább erősség jele, mert akarsz a sorsodon változtatni.
2022. márc. 24. 19:41
5/28 anonim válasza:
Ez függ a probléma komolyságától, de az számít erősnek, aki -segítséggel vagy anélkül- megpróbál megküzdeni a problémájával. Így önmagában nem erő, nem is gyengeség.
2022. márc. 24. 19:42
6/28 anonim válasza:
Nem gyengeség, mindenki másképpen reagál a megpróbáltatásokra-traumákra, mindenki máshonnan érkezett, mindenkinek más a keresztje.
Bátran merj segítséget kérni és ne érdekeljen, hogy más mit gondol erről, nem is kell senkinek elmondani, magánügyed.
2022. márc. 24. 19:45
7/28 anonim válasza:
Olvasd el például a Terapeuta esetei sorozatból valamelyik könyvet és rájössz miért érdemes pszichológushoz fordulni és hogyan segítenek.
2022. márc. 24. 19:46
8/28 anonim válasza:
Nagyon nagy gyengeség, nem is értem hogy jöhet szóba ilyen kérdés! Nincs baj? Hát akkor kreálunk és fizetünk is érte! Ráadásul rengeteg pszichológus kókler.
2022. márc. 24. 19:48
9/28 anonim válasza:
Én is azt mondanám, hogy ez se nem erő se nem gyengeség kérdése.
Persze tudom itt mindenki atom f..sza gyerek aki "megoldja maga". De a pszichológus egy szaktudású segítség, segíthet irányt mutatni. Mert addig oké, hogy megoldod magad, csak nem feltétlenül lesz jó a megoldás, vagy lehet lenne egyszerűbb út is.
2022. márc. 24. 19:48
10/28 anonim válasza:
Nem gyengeség, de nekem nem segítettek a pszichológusok. A családom, a barátaim, a munkatársaim is támogattak, a pszichológusnál pedig sosem éreztem, hogy haladnánk bármerre is, az iskolapszichológusokról nem is beszélve, mindig úgy jöttem rendbe, hogy körülöttem is rendeződött minden vagy egyszerűen csak megnyugodtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!