Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkosság előtt írjak...

Öngyilkosság előtt írjak búcsúlevelet?

Figyelt kérdés

29 éves vagyok. Igazából az egész életemet , ha nézem, sosem voltam boldog, eddig reménykedtem, hogy majd jobb lesz, de nem. Sosem tudtam beilleszkedni sehova sem, persze ez nem a többiek hibája, hanem az enyém. Sosem lesz kiegyensúlyozott életem. A módszeren gondolkozok márcsak, szeretnék fájdalommentesen meghalni. Az lenne a jó, ha egyik este, egyszer csak elaludnék.

A búcsúlevélen azért gondolkozok, mert nem akarom, hogy lelkiismeret furdalása legyen a rokonaimnak , de értsék meg , mentális problémáim miatt ez nem megy tovább. Negatív kommenteket nem kérek!

2022. jan. 3. 10:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
76%

Kértél (és kaptál) már egyéb jellegű segítséget?

S hogy szigorúan a kérdésre is válaszoljak, hagyjál! Talán így könnyebb lehet másoknak megérteni,mit miért csinálsz.

De ismétlem, előbb próbálj segítséget kérni!

2022. jan. 3. 10:15
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem, mert sajnos ezen nem lehet segíteni. :(
2022. jan. 3. 10:20
 3/21 anonim ***** válasza:
24%

A rokonok szeretnek! Ne okozz nekik fájdalmat, önkénteskedhetsz is állatmenhelyen, nagyon hálásak lesznek.

Egyébként lehet találni barátokat, ismerősöket, nem feltétlenül kell egy nagyobb csoportba beilleszkedni.

Kedves Kérdező, ne külső körülményekben keresd a boldogságot.

2022. jan. 3. 10:21
 4/21 anonim ***** válasza:
16%
Miben reménykedtél, hogy jobb lesz ? Ha te nem teszel a jobb élet érdekében semmit, akkor az nem is lesz jobb. A levélírással a tehetetlenségedet akarod mentegetni ?
2022. jan. 3. 10:21
 5/21 anonim ***** válasza:
75%
Ki mondta hogy muszáj beilleszkedned? Az egész világ nem ér egy fillért sem. Ne csinálj butaságot. Élj úgy, ahogy tudsz. Ki érdemes arra hogy megfelelj neki? Gondolkozz már. Senki. Hagyjuk már ezt, tudsz magadtól enni, vécézni, nem vagy nyomorék. Problémája meg mindenkinek van. 35 vagyok sosem voltaM boldog én sem, de attól még nem kell halottnak lennem. Én sem tudok, de már nem is akarok beilleszkedni. Élvezem hogy Én vagyok, és hogy ilyen vagyok. Önelfogadás. Fogadd el, amilyen vagy. Mit nyersz azzal, ha megölöd magad? Semmit az égvilágon. Ugyan már, inkább igyál egy jó kávét.
2022. jan. 3. 10:23
 6/21 anonim ***** válasza:
80%

Az egyik ismerősöm hagyott búcsúlevelet. A párom egyik legjobb barátja volt, egyszer találkoztunk csak, egy szilveszter alkalmával. 5-en voltak jóbarátok, még friss volt a kapcsolatunk, hülyeségből kérdezték tőlem, hogy melyikük tetszik a legjobban közülük, éreztem a fiún, hogy nagyon visszahúzódó, így neki szerettem volna kedveskedni. :)

Jól éreztem, hogy rá oda kell figyelni, mert pár évvel később sajnos öngyilkos lett, egy levéllel búcsúzott családjától és barátaitól.

Hihetetlen, annyian voltak mellette, ha ezt tudom, szaladtam volna, hogy kibeszéljem belőle a rossz gondolatait, mert mindenki ugyanazt a világot éli, csak mindenki másként látja. Ki a jó oldalát, ki a rossz oldalát helyezi előtérbe. Én mindig a jó oldalát nézem, főleg mióta depressziós voltam, és alig bírtam kikászálódni belőle, véletlenül se szeretnék oda visszacsúszni. Minden csak előre, célok, tervek, és motiváció.

Én úgy vagyok vele, egyszer élek, ha már élek, akkor az legyen klassz. Egyszer úgy is vége lesz, akkor addig legalább had érezzem jól magam.

Nálad is van miért élni, csak meg kell találni. Később hálás leszel magadnak ezért. Kár siettetni a halált. A fejecskében van a baj leginkább, a gondolatok közt. Ki kell lépni a komfortzónából, és keresni valamit, aminek örülni tudsz, ami életet. Lehet valaki erősítette benned ezt a hiábavalóság érzést, de az ilyennek le kell peregnie.

Én sajnálom a fiút, aki levélben búcsúzott el, mert lett volna aki meghallgassa és segítse, simán barátnője is lehetett volna, nem várta meg a boldogságot. :(

Én írnék levelet, ha úgy adódna, hogy azért mégis tudják, hogy mi játszódott bennem, mégse szó nélkül lépjek, de inkább meg se tenném, mert annyi lehetőség van a jó életre, ki nem hagynám ezt a bulit.

Csak meg kell látni benne a jót, én célokat tűztem ki magam elé, sorra valósítom meg, azóta már megvan a dipim, a jó melóm, a férjem, a gyermekem, a közös házunk, a kertem, ahol matathatok, ültethetek, virágokat, zöldségeket nevelhetek, futhatok, most épp masszázsra készülök menni életemben először. :D

Valami mindig hajt, ezért élek, hogy fejlődjek, és haladjak, minél több élményt szerezzek.

Én ehhez kívánok Neked sok szerencsét, hogy belásd, mennyi minden vár még rád. Túl vagyok váláson és megannyi rosszon is, de mindig felálltam, pedig lett volna mibe beletemetkezni. Aki élni akar, az élni is fog. :) A küldetésed a Földön nem érhet ennyivel véget. :)

2022. jan. 3. 10:24
 7/21 anonim ***** válasza:
26%

Van egy viszonylag új, RÖVID terápia, tudományosan bizonyított, milliókon segített.

www.emdr.hu

Könyv formában: [link]

2022. jan. 3. 10:24
 8/21 anonim ***** válasza:
36%
Nem tehetsz róla, hogy így érzel, sőt lehet, hogy még a szüleid sem tehetnek róla, lehet, hogy csak valamit félreértettél kiskorodban. Az ilyen, érzelmileg beragadt, feldolgozatlan emlékek feldolgozására való az EMDR.
2022. jan. 3. 10:27
 9/21 anonim ***** válasza:
67%

Olyan nincs, hogy ezen nem lehet segíteni. 10:24-es vagyok.

Én már rájöttem, minden okkal történik, és bizony mindig minden megoldódik. A legváratlanabb időben, és a legváratlanabb módon akár.

Mindent újra lehet kezdeni, legfeljebb máshol, másokkal.

Kezdj új életet, költözz el, tanulj valami mást, válts vallást, kezdj bele valamibe. A legkönnyebb levelet írni és befejezni az életet. De akkor feladod azt, amit kaptál. És nincs kockázat, hisz a vége úgyis a halál. Akkor miért ne lehetne egy esélyt adni a boldogságra. A saját kalitkádból kell kilépned, Te magad alkotod a kalitkát, azzal, hogy azt mondod, "nem lehet". Ezt csak te látod így, az a baj.

2022. jan. 3. 10:28
 10/21 A kérdező kommentje:
Most ert veget egy 2,5 eves kapcsolatom, volt eljegyzes is, azt hittem, hogy o talan ki tud engem húzni a mult okozta szinte feldolgozhatatlan gondjaimbol. Sosem beszeltem vele ezekrol, mert feltem nem ertene meg. Hianyzik, de viszont, most egyutt van vkivel, reszben orulok, hogy boldog, vele ugyis boldogabb elete lehet. Nagyon zarkozott volgam mindig, o volt az, aki latszolag megtorte e jeget.
2022. jan. 3. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!