Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Holnap kezdődik az egyetem....

Holnap kezdődik az egyetem. Apok óta pánikszerűen stresszelek,mit tegyek?

Figyelt kérdés

Rengeteg mindenen aggódom, de valami brutálisan. Sosem voltam egy szociális ember, inkább Nagyon introvertáltnak mondanám magam. Félek érintkezni az emberekkel. Vagyis, nem akarok érintkezni az emberekkel. Ha nem is soha, de egyelőre biztosan nem. Most hosszú ideig bezártság volt, komfortzóna, majd mostmeg egy teljesen új nagyvárosba, teljesen új iskolába megyek új emberek közé,és ez stresszel. Ha online lenne minden előadás és gyakorlat, nem zavarna. De az állandó, néhány órás utazás, a stressz hogy megtalálom e a termet, a stressz hogy kihívnak-e táblához, a stressz, hogy elengednek-e időben gyakorlatról hogy elérjem a buszt, hogy jó jegyeim legyenek, a stressz hogy az emberek milyenek lesznek, hogy leégetem magam és stb, folyamatosan ismétlődik bennem és már azt sem tudom csinálni, amit eddig szerettem és elterelte a gondolataim. Folyamatosan stresszelek, folyamatosan rossz a hangulatom. Mit tehetnék?

Amikir megtudtam hogy felvettek örültem, és azóta egyre kevésbé. Egyre jobban alábbhagy ez a dolog és nem tudom miért. Egyszerűen csak nem akarok kontakt lenni. Ezt érzem.

2021. szept. 5. 13:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
11%
A magnézium segít enyhíteni a szorongásos tüneteket. Vény nélkül tudsz venni magneb6-ot, abból naponta 3 is mehet. Nekem bevált :)
2021. szept. 5. 21:47
 22/24 anonim ***** válasza:

Válaszolnék a 7#-nek feltett kérdésedre. (Én is egyetemista vagyok.)

Az első órán kiderül, hogy lesz-e katalógus, vagy nem. Az oktató el fogja mondani az adott tantárgyhoz kapcsolódó követelményeket, amibe az órai jelenlét is beletartozik. Egyetem, tantárgy és oktató függő az egész. A gyakorlatokon szinte mindig van katalógus (általában 3 hiányzás a megengedett, de van ahol igazolást kell bemutatni). Az elméletnél általában toleránsabbak, van ahol több hiányzás a megengedett, és van ahol egyáltalán nincs katalógus.

2021. szept. 5. 23:59
 23/24 anonim ***** válasza:

Fókuszálj a jó dolgokra, gondolom olyan szakot választottál ami érdekel és amit szeretsz: koncentrálj arra, hogy milyen jó lesz végre azt tanulni, amit szeretnél. Az emberek miatt nem kell stresszelned, nem hinném, hogy felnőtt emberek kinevetnének, és biztosan találsz olyanokat akikkel jól kijössz majd. Ha lekésed a buszt akkor vársz a következőre, amennyiben az nem fél naponta jár ez nem lehet akkora probléma. Az egyetemen sokszor már csak az a célja az embernek, hogy ne bukjon meg, szerintem hülyeség ilyen magas elvárásokat felállítanod magad felé, tapasztalatból mondom, hogy egy idő után a padlóra küld a maximalizmus. Ha attól félsz, hogy esetleg eltévedsz az új városban akkor mielőtt elindulsz böngészd egy kicsit a google maps-et, nézd az utcaképeket az segíthet, hogy jobban tájékozódj, de majd beletanulsz.

Viszont ha ilyen szintű szorongásod van, akkor mindenképpen látogass meg egy pszichológust.

2021. szept. 8. 15:19
 24/24 anonim ***** válasza:
Szia! Én is most kezdtem az egyetemet. Remélem minden okés veled! :)
2021. nov. 2. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!