Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segíthetnék neki?

Hogyan segíthetnék neki?

Figyelt kérdés
A lányom depresszióval és szorongással van diagnosztizálva. Több pszichológushoz, pszichiáterhez is elvittük már, de meg mindig nem javul. Hogyan segíthetnék neki? Borzalmas látni, hogy nincsenek céljai, életkedve, barátai, nyugtatókon él, ellök mindenkit magától.
2021. márc. 2. 20:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
28%

Ha ennyire nem javul én elgondolkodnék egy bent fekvős kezelésen.

Biztosan nem tetszik neki az ötlet majd,de ezt nem lehet csinálni a végtelenségig.

2021. márc. 3. 10:02
 22/25 anonim ***** válasza:
65%

Pszichiáter - addig keresni, amíg megtaláljátok a megfelelőt számára - és NE szedjen ilyen nyugtató szrokat.

Plusz: tessék keresni neki valami elfoglaltságot - igen TE/TI, mert magától semmire nem fog menni - zene, sport, stb és elküldeni. Akár úgy is, hogy te elviszed és érte mész.

Muszáj kimozdítani akár erőszakkal is, mert amíg a szobájában gubbaszt, persze, hogy depis lesz, hiszen semmi inger nem éri.

Nekem segített a diákmunka (napi 4-5 óra, de hasznosnak éreztem magam, plusz nem volt időm a szr életemen agyalni), a sport, és hogy eljártam kirándulni.

Igen, rhadt nehéz volt rávenni magam, hogy menjek - én is szívesebben gubóztam volna a sötét szobámban -, de akaraterő és menni fog az.

2021. márc. 3. 10:26
 23/25 anonim ***** válasza:
84%
Bár ilyennek lettek volna az én szüleim. Ne értsetek félre, mindenem megvolt, több is, de a gondoskodás a szeretet kimutatása nem volt erősségük. Sose kaptam egy ölelést. Ennek sajnos meglett a hatása. Önbizalom hiányos vagyok, szorongásokkal teli, aki csak egy kis szeretetre vágyik, de ismerkedni meg nem tudok az önbizalom problémáim miatt. Sajnos én is vagdosom magam 32/F :(
2021. márc. 3. 10:37
 24/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsot!:)

Már szed gyógyszert sajnos, a szorongásra frotint, de nagyon ellene van így csak akkor szedi ha már nagyon kiborul. Bentfekvésre pedig a doki mondta, hogy nem biztos, hogy jót tenne neki, mivel ott vannak lelkileg még betegebb emberek és lehet, hogy csak rosszabb hatással lenne ez rá.

2021. márc. 3. 12:37
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
A frontin ugyanúgy csak mankó mint a xanax. Normális antidepresszáns kéne neki,mert a frontin nem kezeli, csak elnyomja a tüneteket. Keress neki másik dokit ha csak frontint adott neki... Emellett persze hogy nem javul. Főleg ha terápiára se küldték.
2021. márc. 3. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!