Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan segíthetnék neki?

Hogyan segíthetnék neki?

Figyelt kérdés
A lányom depresszióval és szorongással van diagnosztizálva. Több pszichológushoz, pszichiáterhez is elvittük már, de meg mindig nem javul. Hogyan segíthetnék neki? Borzalmas látni, hogy nincsenek céljai, életkedve, barátai, nyugtatókon él, ellök mindenkit magától.
2021. márc. 2. 20:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
97%
Kedves utolsó! Menj el a dokihoz. Engem két hónapja kezelnek, és rengeteget segítettek máris. Előtte meg harminc évet kínlódtam, szorongtam. Öngyilkosságot akartam megkísérelni mielőtt pszichiáterhez kerültem. És komolyan mondom? az utóbbi egy hónapban többet mosolyogtam, nevettem mint eddig egész életemben. Pedig a kezelésem kezdetén eléggé lenyugtatóztak. Két hónap alatt meg olyan jól reagáltam az antidepresszánsra, hogy fele a nyugtatóm már most mint az elején.
2021. márc. 2. 22:04
 12/25 anonim ***** válasza:
97%
Van bármilyen hajlama pszichiátriai betegségre? Mert ha nincs, inkább pszichológusnál próbálkozzatok. Már online is rendelnek páran, ha probléma az eljárás.
2021. márc. 2. 23:38
 13/25 anonim válasza:
98%

Én is küzdöttem ezekkel ennyi idősen. Nekem sajnos nem tudott segíteni pszichiáter pedig többnél is jártam. (Bár lehet hogy csak még nem találtam meg a nekem megfelelőt.)

Nekem a legjobb barátom segített a legtöbbet az állapotomon. Mindig meghallgatott, ott volt amikor szükségem volt rá. Azóta már a férjem, és ebből a kapcsolatból mertem a legtöbb erőt minden nap. Talán nem a legszerencsésebb megoldás egyetlen emberre támaszkodni, nem is ezt ajánlom, csak gondoltam elmesélem.

Szuper anya vagy hogy szeretnél segíteni neki. Szerintem a legtöbb amit tehetsz (magamból kiindulva) ha egyszerűen ott vagy neki. Én sokszor nem számíthattam a szüleimre ha lelki dolgokról volt szó, pedig azt hiszen sokat segített volna. Hogyha hallod hogy sír, akkor ülj oda mellé. Nem kell mondanod semmit, csak simogasd amíg megnyugszik.

Ha látod hogy mondani szeretne valamit akkor bátorítsd hogy neked bármit ekmondhat, nem fogsz ítélkezni. Egy szorongó embernek napi szinten szüksége van arra hogy bátorítsák, hogy meggyőződjön róla, hogy, valóban számíthat rád mindenben mindig.

Ha tudod hogy van amit szeretett korábban, pl kirándulni, lovagolni, vásárolni stb. Akkor próbálj ezekre az emlékekre visszaemlékezni vele. Hogy nagyon szívesen elviszed újra egy hegyi túrára, amit régebben úgy szeretett. Ha készen áll rá, te már indulásra kész is vagy.

Saját tapasztalatokból kiindulva írtam ezeket a tanácsokat, remélem segít valamit a lányodnak.

Sok erőt kívánok neked és neki is!

2021. márc. 3. 03:02
 14/25 anonim ***** válasza:
98%

Nem biztos, hogy könnyű megtalálni elsőre a megfelelő szakembert, de mindenképp megéri. Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta pl.

A pszichológus-kereső oldalakon sok szakember leírja: miben tud leginkább segíteni, így tudsz olyat keresni, aki leginkább olyan problémákkal foglalkozik, melyek lányodat érintik.

2021. márc. 3. 06:02
 15/25 anonymousreview60 ***** válasza:
95%

1. Pszichoterápiával próbálkozzatok először! Ha nagyon súlyos az eset, akkor gyógyszer (értsd: pszichiáter) is szükséges.

2. Sajnos semmi garancia, hogy elsőre vagy másodjára megtaláljátok a megfelelő szakembert vagy a megfelelő módszert, ezért próbálkoznotok kell.

3. Mondjuk 10-15 alkalom után gondoljátok át, van-e előrehaladás. A lányoddal mindig beszélgessetek el, hogy milyen módszert alkalmaz a terapeuta és milyen a terapeuta személyisége, és olyant keressetek, aki arra hasonlít, ami eddig a legjobban bevált. Lehet, hogy a 10. terapeuta után vissza kell menni valamelyikhez.

2021. márc. 3. 07:39
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Majd eldöntöm addig elmegyek-e.

Szerintem nekem már semmi értelme " bohóckodni" ezzel. Feszett fejsze nyele az egész életem.

Amúgyse voltam tervezett gyerek... Nem értem minek is kellett megszületnem.

Én már csak megakarok halni.

Senkit nem is érdekelne talán még örülnének is neki.

Az életem egy katasztrófa és az a baj nem is tehetek ellene semmit hiába küzdöttem eddig, de feladtam minden csak rosszabb :(

2021. márc. 3. 07:53
 17/25 anonim ***** válasza:
95%

Az elhagyatástól való félelem erősen közre játszhat, ha már ezt így megemlítetted.

Egyébként azt tudom mondani amit a többi válaszoló.

Jó a kapcsolatotok?

2021. márc. 3. 08:18
 18/25 anonymousreview60 ***** válasza:
96%

#16: Megmenteni csak te tudod magadat, ... ha akarod. Ehhez kérhetsz segítséget.

Valóban, a döntésed szabad. Élhetsz valamennyire (kicsit vagy akár egészen) jól küzdelmek árán vagy szenvedsz a végéig.

Nekem csak sokkal kevésbé, de rossz volt. Most - többek közt a terápia miatt - jobb lett.

2021. márc. 3. 08:18
 19/25 anonim ***** válasza:
98%
"Szerintem nekem már semmi értelme " bohóckodni" ezzel. Feszett fejsze nyele az egész életem." Hacsak nem nyolcvan éves vagy, nem, nem veszett fejsze nyele, ugyanis jó életminőséget jelenthet évtizedekig ha kezelnek.
2021. márc. 3. 08:22
 20/25 anonim ***** válasza:
Keress rá a borderline kifejezésre a neten.
2021. márc. 3. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!