Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista apa hogyan segíthe...

Alkoholista apa hogyan segíthetnék?

Figyelt kérdés
Namost apám alkoholista elég rég segiteni szeretnék neki akár ugy hogy átjárok hetente 2-3 nap segiteni amit szeretne(takaritá stb hisz lenne mit takaritani) vagy esetleg végleges alkoholelvonora ahol lakhat és gondozzák vagy otthonba rakni vagy ahol élete végéig gondoznák és lenne társasága (anyagi gond)ha van ilyen akár ingyenes/fizetős.. Namost ami a bökkenő hogy nyugdija nincsen hissz még nem annyi idős se bejelentett munkája sem önmagát ugyahogy de inkáb sehogy se tudja ellátni(szorolapozott).Hozzáteném állapota romlásához közrejátszott haláleset kb 1-2 éve,sztrokgyanuval korház kb 1 hete(10 perc állás után tegész teste remeget tapasztaltam mert voltam nála).(magamat ismerve nem lenne türelmem kevdem a takaritáshoz de nem szeretném utcán látni se holtan).Tanácstalan és tudatlan vagyok e téren mert még nem volt tapasztalatom evvel kapcsolatban negatív/troll véleményeket nem kérnék tanácsokat és segítséget elfogadok:Budapesten érdekelne lehetőség ár és amit tufni kell.Magam modján szeretemőt még ha irásombol nem is érződik. Tudom jobb néha lemondani de mégis az apám: Segitséget előrre is köszönöm.
2020. aug. 11. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Alkoholistát semmilyen intézetbe nem fogadnak be lakni, az mindenütt kizáró ok.
2020. aug. 11. 14:08
 2/6 anonim ***** válasza:
A helyi pszichiátriai gondozóban érdeklődj, vannak alkoholelvonó intézmények, egyháziak is. Interneten is rá lehet keresni.
2020. aug. 11. 14:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvonó. Anélkül megállíthatatlan a totálus leépülés. Persze nem valószínű, hogy befogja látni, hogy szüksége van rá.
2020. aug. 11. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Mennyi idős az édesapád?
2020. aug. 11. 14:27
 5/6 A kérdező kommentje:

4-es 56 éves apukám

3-as valszinüleg nem ismeri be viszont sztrok gyanuval szerencsére enyhe volt amivel volt korházban legyengült testileg nem nagyon tud mozogni vagyis tud járni kelni mosdora de kádba szerintem már nem tud bemenni viszont láttam amit nem szerettem volna vödörbe végzett kisdolog gondolom nem mindig tudott kimenni+tisztátlan alsónemű

2-es 19 kerületben hol van pszichiátriai gondozó,alkoholelvonó intézmény(mennyibe kerül a kezelés,eltudják látni,szállásolni,ne ideglenesen hanem hosszú távra)

Állandoan nem tudok ott lenni vele szerintem állandó felügyeletre szorulna amenyire látom fürdetés,takaritás(tisztaság hiánya,mozgáshiány, lehet hogy otthon mozog valamit minimálisat takarit gondolom amit tud de mivel nem vagyok ott nem látom csak a tisztaság hiányát amiota a haláleset történ,)

2020. aug. 11. 17:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos olyan ember vagyok akinek nincs kedve,türelme és nem szerett takarítani(otthon se de másnál se) persze nem szeretem a koszt na meg persze forog a gyomrom amikor a vizeletel teli vödröt viszem kiönteni amihez nincs gusztusom. Viszont gondolom nem olcso mulatság bérelni valakit aki kitakarit a lakásban főz,mos takarit rá meg amit kér heti 2-3 napban
2020. aug. 11. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!