Hogyan segíthetnék tesómon?
Szia Kedves Kérdező
tesódnak igen szüksége lesz rád , akkor segits neki
hogy hogyan csak megtudod gondolom ,
anyagilag stb
szüleidnek lehet jó lenne a családterápia?
és apud ha öngyilkossággal fenyegetőzik az nem jó jel
szerintem pszihológus kell neki
Szerintem ha tudja, hogy támogatod őt/őket, az már nagy segítség. Ha meg már el is kezditek tervezgetni a kiköltözést, akkor még jobb lesz, arra fog jobban figyelni.
Én annyit javasolnék ezzel kapcsolatban, hogy apátoknak ne mondjátok el, mert eléggé esélyes, hogy emiatt is "bevágja a hisztit", azaz elkezd fenyegetőzni. Ez pedig manipuláció, semmi más. Tudja, hogy anyukátokra ezzel tud hatni, ezért csinálja a válás emlegetésekor. Ez tulajdonképpen egyfajta bántalmazás, erőszak, akkor is, ha szó szerinti fizikai bántalmazást nem követ el. A lelki bántalmazás ugyanolyan. Ő akar uralkodni anyukátokon (meg lehet, hogy az öcséden is), és ezzel a zsarolással tudja "uralma alatt tartani".
Szóval tartsátok titokban, vigyázzatok, hogy ne szóljátok el magatokat (pl. egy veszekedés során ne hangozzon el, hogy "úgyis elmegyünk innen" vagy ilyesmi). Körültekintően, óvatosan kell intézni mindent (repjegyek, szükséges cuccok összekészítése stb.), hogy ne fogjon gyanút.
Vagy esetleg B variáció: csak annyit tudjon, hogy látogatóba mennek hozzád pár napra. De ezt csak akkor, ha teljesen biztos, hogy nem akadályozza meg bármilyen ürüggyel (pl. pont előtte pár nappal betegszik le, vagy lelki terrort alkalmaz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!