Akik személyiségzavarral küzdenek, hogyan t udjátok ezt elfogadni?
Nekem elegem van. Nincs kedvem így élni, egy pokol az életem. Borderline és elkerülő vagyok, plusz ptsd meg depresszió.
Amióta az aszemet tudom, nem történt velem jó dolog. Anyám lelépett kiskorombam, apám és az új nője bántalmaztak, mire felnőtt lettem már addigra bele fáradtam az életembe. Vártam, hogy felnőljek, azt hittem majd ha magam alakíthatom az életem, jó lesz. Erre itt ez a rengetek mentális szarság, ami ellen küzdök, de belefáradtam. Rengeteg energiát tettem abba, hogy normális legyek, de egyszerűen nem tudok az lenni.
Én sosem tudtam elfogadni és nem is kell, mert változtatni kell rajta. Nekem a kognitív viselkedésterápia segített (+az, hogy elköltöztem otthonról).
Ha teheted akkor a TB-s orvosoktól menekülj! Olyan orvost keress, aki kifejezetten borderlineosokkal foglalkozik. Én sajnos megjártam a kálváriámat velük, de sok vakvágány és pszichiátriai kezelés után végre egy olyan magándokit találtam, aki egyenrangú félként, emberként kezelt és megerősített abban, hogy a személyiségzavar nem egy állapot, hanem egy betegség, amelyet meg lehet gyógyítani. Csak épp az immunrendszer helyett a pszichének kell pihennie, megerősödnie ahhoz, hogy megküzdésre képes legyen.
Magánhoz járok, személyiségzavarokra szakosodott a pszichológusom, borderekkel is van tapasztalata. Elötte én is 9 évig a tb alapú ellátásban voltam még ennél is kevesebb sikerrel.
5-ös írj nyugodtan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!