Saját pszichénk működését oktatni kellene, már az általános iskolában?
Figyelt kérdés
Egyes gondolkodók szerint, nem ismerjük saját lelkünk működését, ezért nagyon kiszolgáltatottak vagyunk a politikának.2020. nov. 13. 07:58
1/4 anonim válasza:
Nem.
Saját psziché működését még a felsőoktatásban sem értik.
2/4 anonim válasza:
Szerintem érdemes ezzel foglalkozni, mert hatással van az életünkre, kapcsolatainkra.
A politikát nem keverném bele.
Nem biztos hogy általános iskolában oktatni kéne. A gyerekek elég szemetek tudnak lenni és kifordíthatnak dolgokat. Nekik annyit kéne tanítani ebből, mint pl az egészséges életmóndból tanulnak (egyél sok gyümölcsöt, és sportolj) szinten viszont érdemes ezzel foglalkozni.
3/4 anonim válasza:
Mindenképpen! Gyermekkorban sérül a legtöbb ember. Nekem felnőttként évekbe telt felépülni a gyermekkori traumáimból (szülő halála, másik szülő elvesztése, nárcisztikus nevelő, gyermekkori abúzus egy rokon férfitól). Nem mondom, hogy teljesen felépültem, de dolgozom rajta. Szerintem a gyermekek nyelvén igenis foglalkozni kellene az egészséges emberi kapcsolatokkal, a saját psziché működésével és azzal is, hogy felállítsák a saját határaikat. A legtöbb felnőtt önbizalomhiányos, szeretethiányos, traumatizált, vagy egyszerűen csak képtelen normális stílusban kommunikálni. Szerintem mindezt meg lehetne előzni és egy egészségesebb társadalmat nevelni. Ha otthon nem tudja a szülő megtanítani (mert pl ő sem tudja/ő is valamilyen sérülést hordoz), akkor valahol meg kellene tanulni. De legalább az asszertív kommunikációt... És nem mellesleg a kreszt is... Bár ez nem tartozik ide, de ez is fontos lenne szerintem.
4/4 A kérdező kommentje:
Szintén, egyes gondolkodók szerint a gyermekkorban szerzett reakciók szerint élünk. Ezt nagyon sok embertársamnál tapasztalom, ezért lenne fontos korán, játékosan elkezdeni. A mesékkel talán a legtöbb kárt okozzuk: mindig a jó győz, elég ha én jó vagyok.
2022. jún. 18. 09:56
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!