Egy halmozottan mentális beteg hogy győzze meg magát, hogy nem az öngyilkosság az egyetlen út, mikor az emberek többsége egészséges és fogalmuk sincs erről a szenvedésről?
Pozitív:
Az első lépést már megtetted, felismerted, hogy baj van.
A második lépést is megtetted, segítséget kértél, szakemberhez fordultál.
A harmadik lépés az lenne, hogy fogadd el a segítséget.
Negyedik: higgy benne, hogy el fog múlni minden mentális problémád, hiszen ezek gyógyíthatóak. Sok-sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tudja a dolgát, hidd el.
Ötödik lépés: tettek. Tegyél azért, hogy rendbejöjj. Egyszerűen csak hallgass a szakemberre.
Hatodik: keress tudatosan örömöket az életben. Értékeld azokat, akik körülötted vannak, akikre számíthatsz, akik segítenek, ha szükséged van rá.
Merj élni.
Akitől örökölted, az a személy sem gondolta úgy, hogy neki emiatt meg kellene halnia. Látod, gyereket is vállalt, és élt.
Neked most az életed egy része arról fog szólni, hogy legyőzöd a problémát. Utána viszont már te is élvezni fogod az életet. :)
Ha én csak depressziós lennék nem szólnék egy szót sem
Nem jó dolog agyilag a depresszió de még mindig jobb mint agyi affektiv zavarban szenvedni amiben én szenvedek többek közt, amikor már az elme összevissza irányitja és összezavarja végül pedig megbetegiti a testet
Én is borderline vagyok. Azon a válaszon felvihogtam, hogy egy ember inkább élne ezzel, mint szívbetegséggel vagy vaksággal. :") Én a három közül egyikkel sem élnék szívesen. Arról nem is beszélve, hogy a szívbetegségnek vannak fokozatai - van, amelyik súlyos, de van enyhébb fajta is, amelyik simán kordában tartható azzal, ha az ember nem iszik energiaitalt vagy alkoholt.
Mindegy is. Az a lényeg, hogy aki tudja, mi a borderline, az nem cserélne egy borderlineossal soha.
Kérdező, ha jól értem, akkor csak a szociális fóbiád miatt mentél orvoshoz? Úgy érzem, nem kaptál te elegendő kezelést. Csak egy ici-pici szegletét.
Én azt tapasztaltam, hogy a terápia alatt jól voltam, csak ha huzamosabb ideig(2-3 hónap) nem tudtam találkozni a dokival, akkor visszaestem. Így a sorstársaimnak is hasonló megoldást tudok javasolni: legyen egy állandó dokid, akivel mindig beszélhetsz.
Több orvosi vélemény kellene
Tudom hogy drága de 2-3 vélemény jó lenne és ne mond
Hogy mivel diagnosztizáltak
Előtte hagy dolgozzon
Meg a pénzért
Egyéb ként fül akupunktúra
Járok 1 hete + sok vitamin
Feleségét válogatott össze
Nekem
Szorongás depresszió fülzúgás miatt
Meg nincs tapasztalatom
De nézz utána lehet hogy
Segítene
Jobbulást kívánok
Nővérem nagyonnagyon súlyos borderline nárcisztikus. Hidd el, hogy pontosan tudom, miről beszélsz. Mintha csak őt hallanám. Nos, leírom a tapasztalataimat, remélem tudok egy kicsit segíteni. Szóval ő az egész fiatalkorát (kb. 12-23ig) végigszenvedte ugyanilyen gondolatokkal, mint te. Hegyekben álltak a testén a mélyebbnél mélyebb sebek, hetekig nem evett, hánytatta magát. Aztán 21 éves korában öngyilkosságot kísérelt meg. Most nem megyek bele, hogy nekem milyen lelki sérüléseket okozott ez, mert nem ezen van a hangsúly, de tudnod kell, hogy aki szeret, annak szó szerint meghasad érted a szíve. Na mindegy, szóval majdnem elveszítettük, zárt osztályra került. Innen utalták be a Thalassa házba, aminek szerintem simán köszönhetjük, hogy még mindig él. Hónapokig volt bent intenzív terápián, először gyűlölte, majd később imádta. A mai napig szeretettel gondolt rá. Teljesen megváltoztatta az életét a jó irányba. Mikor onnan kijött, nagyon sokáig kellett még terápiára járnia és gyógyszert szednie, de a változás hihetetlen volt.
És hogy mi a helyzet ma? Van egy férje, született egy kislánya, akit imád és bármire képes érte. Van életcélja, boldog. Nem mondom, hogy nincsenek napok, amikor meg akar halni, mert vannak. Mindig is lesznek. De már tudja, hogy a gondolatainak nem kell tettekké fajulnia. Tudja, hogy ha ma éppen nagyon rosszul van, akkor fogja, lefekszik, kisírja magát, dühöng, meg amit akar. Mert ha szarul vagy, azt is meg kell élni. Ne hallgass azokra, akik szerint mindig mosolyognod és boldognak kell lenned. :) Ez a legnagyobb marhaság. Tehát az én meglátásom, hogy reeeeeeengeteg intenzív terápia, gyógyszeres kezelés a kulcs. És igenis lehetséges. Ha nekem anno valaki azt mondja, hogy a csontsovány, összevagdosott nővérem egyszer jól fogja érezni magát, akkor biztosan kiröhögöm. Ne add fel kérlek, meg tudod csinálni. Ha nem ma, akkor majd holnap. Ha nem megy holnap sem, akkor majd jövőre. Ne legyen bűntudatod semmiért.
7es: Ez nagyon jellemző azokra az emberekre, akiknek semmilyen mentális betegségük sincs(nem mellesleg nagyon irigylem őket es el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet így élni.), hogy teljesen elbagatellizaljak azokat, akiknek ezzel kell élni. Valóban en sem élnék egyikkel sem, bar nem látóként mar előbb öngyilkos lettem volna, mint borderlineként.
Pont, hogy a szociális fóbiám miatt nem mentem, úgy éreztem képtelen lettem volna beszélni egy idegen előtt.
Egyelőre egy klinikai szakpszichológussal beszélgetek, meg nagyon az elején vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!