Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy halmozottan mentális...

Egy halmozottan mentális beteg hogy győzze meg magát, hogy nem az öngyilkosság az egyetlen út, mikor az emberek többsége egészséges és fogalmuk sincs erről a szenvedésről?

Figyelt kérdés
Borderline vagyok, ami szeritem mar önmagában elég indok arra, hogy ne éljek tovább, de mellé még régóta depressziós is, ami maga a földi pokol es szorongok is. Kapcsolatokat kialakítani sosem tudtam, ezért a magány is brutálisan kínoz. Minden nap szenvedés es mellé meg látom a rengeteg normális embert a világban, akik normális emberi dolgokat csinálnak, kapcsolatuk van, gyerekük lesz, szórakoznak, képesek a munkavégzésre es fogalmuk sincs, hogy mi az a depresszió... az ilyen emberek megértem, hogy élni akarnak, de tőlem miért várja el a társadalom, hogy szenvedjek? Ha valakinek ilyen szinten pokol a létezés, ezzel az élet is üzen, hogy vess véget neki. Miért maradjon eletben egy ennyire beteg ember, mikor a világ tele van nagyon szerencsés, egészséges, életképes emberrel, akiken látod, hogy mennyi szerencse éri őket, miközben téged csak a szerencsétlenség... es nem sajnáltatom magam, nem túlzok, csak kiváncsi vagyok itt mit gondolnak az emberek. A szociális fóbiám ellenére rengeteg halogatás után orvosi segítséget is kertem, de rajottem, hogy rajtam nem lehet segíteni. Örököltem a mentális gondokat plusz mellé meg nagyon szerencsétlen is vagyon es teljesen magányos. Milyen logika van abban, hogy en is éljek, mikor másoknak fogalma sincs, hogy mi az a mentális betegség?
2020. júl. 2. 03:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
Mindenre van megoldás.
2020. júl. 2. 03:18
 2/12 anonim ***** válasza:
27%
A gondolkodásodon kellene változtatni. Olyan sokszor leírtad, hogy te mennyire szerencsétlen vagy, míg mások abszolút szerencsések, hogy már magad is elhiszed. Az élet nem ennyire fekete-fehér. Akit te szerencsésnek, boldognak HISZEL, az lehet, hogy rákos, és él még 5 hónapot, te meg 50 évet. Vagy a gyereke hal meg holnap. Vagy elüti egy busz délután. Vagy munkanlküli lett, és elviszik a házát. Borderline vagy, sajnálom. Más meg szívbeteg, vak, vagy álandóan fáj a lába. Ő meg téged irigyel, mert inkább a borderline-al élne együtt, mint vakon, szívbetegen, stb. Akkor mindenki legyen öngyilkos, akinek valami problémája van? Nem szórakozni születtünk a Földre, hanem küzdeni. Neked azzal kell megküzdened, másnak meg mással. Ezeken gondolkodj el, és szedd össze magad. Jobbulást!
2020. júl. 2. 03:39
 3/12 anonim ***** válasza:
65%
Kellene találnod örömforrásokat az életben. Egyszer én is öngyilkos akartam lenni, megakadályozták. Ha sikerült volna, akkor sok csodálatos dolog maradt volna ki az életemből, amiket ezek után éltem át. Pedig akkor én is úgy éreztem, hogy az életem annyira szar, hogy a legjobb megoldás az öngyilok. Aztán tettem azért, hogy kimásszak a gödörből.
2020. júl. 2. 03:41
 4/12 A kérdező kommentje:
En tudom, hogy nem csak nekem van gondom, sőt, de a legtöbb ember közel sem olyan életképtelen, mint én, ha így lenne már rég összeomlott volna a társadalmunk és nem lenne lassan 8 milliárd ember. Kényszeresen elemzem a saját és mások életét is és mostanra már le tudtam vonni azt a következtetést, hogy valaki szenvedesre született, míg a többség nem. Pár rossz dolog mindenkivel történik az eletben, de folyamatosan nem, mint velem. Másrészt a depresszió es a borderline együtt egy kőkemény brutális szenvedés. Es igen, valóban negatív lettem, de miután a pszichiátertől 6 féle különböző mentális gonddal diagnosztizálva jöttem ki, nem tudom hogy kellene bármivel kapcsolatban is pozitívnak lennem. Mindenesetre köszönöm a válaszokat így az éj közepén.
2020. júl. 2. 04:06
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Pozitív:

Az első lépést már megtetted, felismerted, hogy baj van.

A második lépést is megtetted, segítséget kértél, szakemberhez fordultál.

A harmadik lépés az lenne, hogy fogadd el a segítséget.

Negyedik: higgy benne, hogy el fog múlni minden mentális problémád, hiszen ezek gyógyíthatóak. Sok-sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tudja a dolgát, hidd el.

Ötödik lépés: tettek. Tegyél azért, hogy rendbejöjj. Egyszerűen csak hallgass a szakemberre.

Hatodik: keress tudatosan örömöket az életben. Értékeld azokat, akik körülötted vannak, akikre számíthatsz, akik segítenek, ha szükséged van rá.

Merj élni.

Akitől örökölted, az a személy sem gondolta úgy, hogy neki emiatt meg kellene halnia. Látod, gyereket is vállalt, és élt.

Neked most az életed egy része arról fog szólni, hogy legyőzöd a problémát. Utána viszont már te is élvezni fogod az életet. :)

2020. júl. 2. 04:46
 6/12 anonim ***** válasza:
26%

Ha én csak depressziós lennék nem szólnék egy szót sem

Nem jó dolog agyilag a depresszió de még mindig jobb mint agyi affektiv zavarban szenvedni amiben én szenvedek többek közt, amikor már az elme összevissza irányitja és összezavarja végül pedig megbetegiti a testet

2020. júl. 2. 05:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is borderline vagyok. Azon a válaszon felvihogtam, hogy egy ember inkább élne ezzel, mint szívbetegséggel vagy vaksággal. :") Én a három közül egyikkel sem élnék szívesen. Arról nem is beszélve, hogy a szívbetegségnek vannak fokozatai - van, amelyik súlyos, de van enyhébb fajta is, amelyik simán kordában tartható azzal, ha az ember nem iszik energiaitalt vagy alkoholt.

Mindegy is. Az a lényeg, hogy aki tudja, mi a borderline, az nem cserélne egy borderlineossal soha.

Kérdező, ha jól értem, akkor csak a szociális fóbiád miatt mentél orvoshoz? Úgy érzem, nem kaptál te elegendő kezelést. Csak egy ici-pici szegletét.

Én azt tapasztaltam, hogy a terápia alatt jól voltam, csak ha huzamosabb ideig(2-3 hónap) nem tudtam találkozni a dokival, akkor visszaestem. Így a sorstársaimnak is hasonló megoldást tudok javasolni: legyen egy állandó dokid, akivel mindig beszélhetsz.

2020. júl. 2. 11:53
 8/12 anonim ***** válasza:
23%

Több orvosi vélemény kellene

Tudom hogy drága de 2-3 vélemény jó lenne és ne mond

Hogy mivel diagnosztizáltak

Előtte hagy dolgozzon

Meg a pénzért

Egyéb ként fül akupunktúra

Járok 1 hete + sok vitamin

Feleségét válogatott össze

Nekem

Szorongás depresszió fülzúgás miatt

Meg nincs tapasztalatom

De nézz utána lehet hogy

Segítene

Jobbulást kívánok

2020. júl. 2. 13:13
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

Nővérem nagyonnagyon súlyos borderline nárcisztikus. Hidd el, hogy pontosan tudom, miről beszélsz. Mintha csak őt hallanám. Nos, leírom a tapasztalataimat, remélem tudok egy kicsit segíteni. Szóval ő az egész fiatalkorát (kb. 12-23ig) végigszenvedte ugyanilyen gondolatokkal, mint te. Hegyekben álltak a testén a mélyebbnél mélyebb sebek, hetekig nem evett, hánytatta magát. Aztán 21 éves korában öngyilkosságot kísérelt meg. Most nem megyek bele, hogy nekem milyen lelki sérüléseket okozott ez, mert nem ezen van a hangsúly, de tudnod kell, hogy aki szeret, annak szó szerint meghasad érted a szíve. Na mindegy, szóval majdnem elveszítettük, zárt osztályra került. Innen utalták be a Thalassa házba, aminek szerintem simán köszönhetjük, hogy még mindig él. Hónapokig volt bent intenzív terápián, először gyűlölte, majd később imádta. A mai napig szeretettel gondolt rá. Teljesen megváltoztatta az életét a jó irányba. Mikor onnan kijött, nagyon sokáig kellett még terápiára járnia és gyógyszert szednie, de a változás hihetetlen volt.

És hogy mi a helyzet ma? Van egy férje, született egy kislánya, akit imád és bármire képes érte. Van életcélja, boldog. Nem mondom, hogy nincsenek napok, amikor meg akar halni, mert vannak. Mindig is lesznek. De már tudja, hogy a gondolatainak nem kell tettekké fajulnia. Tudja, hogy ha ma éppen nagyon rosszul van, akkor fogja, lefekszik, kisírja magát, dühöng, meg amit akar. Mert ha szarul vagy, azt is meg kell élni. Ne hallgass azokra, akik szerint mindig mosolyognod és boldognak kell lenned. :) Ez a legnagyobb marhaság. Tehát az én meglátásom, hogy reeeeeeengeteg intenzív terápia, gyógyszeres kezelés a kulcs. És igenis lehetséges. Ha nekem anno valaki azt mondja, hogy a csontsovány, összevagdosott nővérem egyszer jól fogja érezni magát, akkor biztosan kiröhögöm. Ne add fel kérlek, meg tudod csinálni. Ha nem ma, akkor majd holnap. Ha nem megy holnap sem, akkor majd jövőre. Ne legyen bűntudatod semmiért.

2020. júl. 2. 21:18
 10/12 A kérdező kommentje:

7es: Ez nagyon jellemző azokra az emberekre, akiknek semmilyen mentális betegségük sincs(nem mellesleg nagyon irigylem őket es el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet így élni.), hogy teljesen elbagatellizaljak azokat, akiknek ezzel kell élni. Valóban en sem élnék egyikkel sem, bar nem látóként mar előbb öngyilkos lettem volna, mint borderlineként.

Pont, hogy a szociális fóbiám miatt nem mentem, úgy éreztem képtelen lettem volna beszélni egy idegen előtt.

Egyelőre egy klinikai szakpszichológussal beszélgetek, meg nagyon az elején vagyunk.

2020. júl. 3. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!