Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha a depresszió...

Mit tegyek, ha a depresszió már komoly kihatással van az életemre?

Figyelt kérdés
Annyira lehúz, hogy képtelen vagyok a gondolkodáson és az ágyban fekvésen kívül mást csinálni. Nincs erőm, hogy legyőzzem a depresszióból adódó lustaságomat . Tudom, hogy nem lehetne rajtam segíteni ( legyőzni a depressziót ), mert már maga a világlátásom olyan, hogy nem éri meg : küzdeni, élni. Nem rég veszítettem el a barátaimat, mert félreértettek, a szüleimet már rég ( nem haltak meg, csak a veszekedések által, mintha nem is lennének). Elszeretnék menni egy szakemberhez, de nem működne, mert ugye arról tudnia kéne a családomnak. Én meg persze nagyon nem viselném el, ha tudnának róla . Mit tegyek? Ha valaki tudna segíteni, kérem írjon nekem.

2019. ápr. 23. 14:41
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Lerohad az autód --> szakember (szerelő).

Szégyellni kell? Nem, hanem helyrehozni.

Eltörik a karod --> szakember (baleseti sebész)

Rosszul funkcionál az elméd --> szakember (pszichiáter)

2019. ápr. 23. 14:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Miért kéne tudnia erről a családodnak?
2019. ápr. 23. 14:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Őszintén nem tudom, hogy hogyan működik ez, de nem hiszem, hogy meglehetne úgy oldani, hogy a szüleim ne tudjanak róla .
2019. ápr. 23. 16:01
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
Keresel egy számodra szimpatikus pszichológust, kérsz egy időpontot, fogod magad és elmész. A pszichológust is ugyanúgy titoktartás kötelezi. Ha azt látja, hogy ön-és közveszélyes vagy akkor köteles lépni, egyébként pedig nem teheti meg, hogy értesíti a családodat, hogy odajársz. Ha a pénz az akadálya akkor vannak ingyenes pszichológusok is. Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, akkor lépj, nem lesz baj.
2019. ápr. 23. 17:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, főleg az utolsónak, megnyugtatott :D .
2019. ápr. 23. 18:18
 6/6 anonim ***** válasza:
azt tudnod kell, a depresszio egy nagyon szemét dolog, amiről nem tehet senki. sajnos egy jóbarátom szintén küzdött vele, de ő fel is adta. érdekes dolog ez, mert abban a tudatállapotban, ha végigondolja az ember, vajon miért is kéne meggyógyulnom, nehezen kap jó választ. van e egyáltalán értelme meggyógyulni? hisz előbb utóbb ugyis mindennek vége, akkor meg nem tök mindeggy mi történik még? Én remélem hejrezökkensz és megtapasztalod hogy az élet fasntasztikus dolgokat tartogat.
2019. ápr. 24. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!