Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék segíteni egy...

Hogyan tudnék segíteni egy barátomnak aki komoly szorongásos problémákkal küzd? (alig tud most már buszon utazni)

Figyelt kérdés

Nincs pénz pszichológusra. (Ugye 45 perc kb 10k, akkor ha valaki hetente egyszer eljár az egy hónapban 40-50k).

A háziorvos tényleg csak felír Frontint aztán kesz? Van valami nem túl költséges mód ami tudna segíteni?

2019. ápr. 9. 20:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Esetleg ha még iskolások vagytok, akkor iskola pszichológus.

Mindenképp szakemberre lenne szükség. Vagy legalább szakirodalmat olvasni a témával kapcsolatban. (pl. Popper Péter).

Esetleg ha kiderítenétek az okát?

Sajnos nem tudok tuti tanácsot, hiszen nem vagyok szakképzett.

2019. ápr. 9. 20:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Akkor keressen ingyenes pszichológust, körzeti rendelőkben, kórházi pszichiátriákon néha van, illetve léteznek alapítványok, legalábbis Pesten. Ne kezdjen bele a Frontinba, mert életfogytiglani ítéletet ír alá magának, és a probléma még csak meg se lesz oldva, csak a tünet elnyomva. Te is alkalmazhatsz vele kognitív viselkedésterápiát, kísérd el a buszon, naponta akár többször is, és minden alkalommal állapítsátok meg, hogy lám, nem halt meg. Aztán menjen egy megállót egyedül, majd kettőt és egyre többet, gondoljon valami kellemes dologra közben. Ahogy látja, hogy nem lesz semmi baja, meg fog nyugodni. Autogén tréninget talán olcsóbban is lehet tanulni, legalábbis kevesebb idő alatt, mint a pszichoterápia, sőt még a youtube-on is biztos vannak stresszoldó légzőgyakorlatok, amiket a stresszhelyzetben alkalmazhat. Meg beszélgethetsz is vele, hogy vajon mi az oka a szorongásnak, valószínűleg szülői elnyomás, és már a kimondásnak, szembenézésnek is gyógyhatása van.
2019. ápr. 9. 20:31
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
A pszichiáter szakrendelés ingyenes. Ostobaság folyton arra hivatkozni, hogy nincs pénze kezelésre, meg gyógyszerre. Csak annyi kell, hogy szakorvos megvizsgálja és ő írjon fel gyógyszert, ha az kell. Ha a szakorvos úgy ítéli meg, hogy a barátodnak pszichológus kezelés kell, akkor azt is flírhat, TB re. Ha pl. nyugtató kell és azt felírja, akkor 53 Ft az ára.
2019. ápr. 9. 21:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Nézz utána a jutubon a szorongásoldásnak.
2019. ápr. 9. 22:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Pont az a lényeg, hogy lehetőség szerint mindent el kell követni, hogy a gyógyszert elkerülje és másképp oldja meg. Nem koktélparadicsom a szorongásoldó, hanem életreszóló lekötöttség. Tb-s pszichológus meg vagy van, vagy nincs, egyáltalán nem törvényszerű, hogy van, és megfelelő időtartamban.
2019. ápr. 9. 22:02
 6/12 Attila Bé ***** válasza:
A Frontin benzodiazepin, folyamatosan növelni kell a dòzist, s a vėgėn elhagyni. Inkåbb pszichológus, vagy pszichiåter (ez utòbbi gyògyszert is ìrhat, pl. az antidepresszånsok feszūltsėgoldók is).
2019. ápr. 10. 08:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Kedves hármas!

Az ingyenes pszichiáter nem csinál semmit se.

Én elmentem hozzá első találkozáskor mikor mentem be azt se tudta mi bajom van már írta is fel a gyogyszert aztán mondta ,hogy rendben vagyunk.Mikor közöltem vele hogy azért jöttem ide hogy beszélgesek vele vagy elmondjam neki a problémáimat ,esetleg ha ő nem beszél velem akor tovább küldjön pszichologushoz,válasza erre ennyi volt "ez nem az ő dolga ő csak nyugtatot ír fel".

Ennyit az álma pszichiateről.

Ha elmész magánba az meg órákat beszélgete veled meghallgat és tényleg segit neked,nem vesz rá a gyógyszerekre meg semmire csak ha nagyon múszály,ha nem magánra mészz akkor meg meg se hallgat csak a nyugtató.

Nagyon jól tudom jártam már államiba meg magánba is.

Az állami után elhatároztam pszichiáterhez nem megyek vissza többet max pszichologushoz,de ha megnéztem állami pszichologus tényleg nincs sajnos,én felnőtbe nem találkoztam még vele ,max gyerekeknél.

Láttam a pszichologus árakat borszatóan drága,de hogy összinte legyek ki az aki enyi pénzért el megy ,ha kicsit lejebb engednének az áron sokal több beteget tudnánák fogadni és hosszú távon a beteg is jól járna kert kapna segìtséget és a pszichologus is mert sokal több pénze lenne ha több vendég menne hozzá.

Én is nagyon régen szeretnék menni ,de mindenhol 12000 ft -15000 egy pszichologus ,hát erre nem tudok mit mondani....

Egyik kommentelőnek igaza volt van iskola pszichologus és az ingyenes is ,szerintem mennyen hozzá ,használja ki mert utána se a pszichologus nem lesz ingyenes se a fogászat.

2020. jún. 29. 21:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Sajnos egyet kell értenem a hetesel:(

2020. jún. 30. 02:29
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Mindenki a maga sorsa kovácsa.
2020. jún. 30. 17:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Drágám kovácsok már nincsenek,rég felmondtak.:)
2020. jún. 30. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!