Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A kérdés:tompaság és egyébb...

Delavega kérdése:

A kérdés:tompaság és egyébb tünetek ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Jó napot.Azt szeretném kérdezni,hogy mindig ha jön valami időváltozás akkor rosszul vagyok:szédülök,tompa az érzékelésem azt hiszem elájjulok,valamikor szapora a szívverésem,ilyenkor Valamikor úgy fel erős9dnek a tünetek,hogy azt hiszem itt a vég.Amugy 23 éves vagyok.Mit tudnátok nekem ajánlani vagyis mi lehet ez.
2010. júl. 24. 21:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez frontérzékenység. Íme a legjobb ellenszerek:

Megelőzés, védekezés

Mivel a stressz és a legyengült immunrendszer a frontérzékenység alapvető rizikófaktora, a kiegyensúlyozott, egészséges, sportos életmód az egyik leghatékonyabb megelőzési módja a problémáknak. Érdemes utánanézni a patikákban vény nélkül kapható gyógynövény-készítményeknek, de a táplálkozásunkkal is befolyásolhatjuk az érzékenységünket.

A magas kálium- és magnézium tartalmú ételek csökkenhetik a panaszok erősségét, ilyen például a banán, az alma, burgonya, a szőlő, a kukorica, tofu, a halak és az olajos magvak. Fontos még a B1-, a D- és az E-vitamin pótlása is, ezért ajánlatos búzacsírát, paradicsomot, zabpelyhet, hidegen sajtolt olajokat, tojást, tengeri halakat, zöld növényeket és hüvelyesek fogyasztani.

Hasznos lehet a levendula is, akár tea formájában, akár a csukló bedörzsölése levendulaolajjal. Konkrét panaszok esetén borsmentaolajat is szagolgathatunk csuklóra vagy halántékra dörzsölve.

Életmódbeli tippek

a szabadban végzett, rendszeres mozgás hangulatjavító hatással bír, serkenti az immunrendszert és jelentősen csökkenti a vérben lévő stresszhormonok szintjét.

érdemes csökkenteni az alkoholfogyasztást és kerülni a dohányzást

jó hatású mindenfajta stresszoldás, legyen az meditáció, jóga, vagy relaxáció

a masszázs beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait

a jóga harmonizálja az energiákat

a szauna, a váltózuhany és a Kneipp-kúra edzi a szív- és érrendszert.

(Forrás: Támadnak a frontok)

Emellett sok gyógynövény is segíthet, a doki, patikus segít, attól függően, hogy pontosan milyen front visel meg.

Jobbulást!

25/L

2010. júl. 24. 21:19
 2/3 anonim ***** válasza:
én is így voltam, nekem a sok cukor miatt (napi 2l kola és csoki), amióta leálltam a cukorról tele vagyok energiával.
2010. júl. 25. 14:46
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! hát akkor nincs mese, váltani kel, mert ez így nem maradhat.

köszönöm mégegyszer a segítőkész válaszokat

Üdv

Marci

2010. júl. 25. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!