Miért érzem szükségét, hogy megoldjam mások problémáit? (Nem kérek oltásokat, hogy hülye kérdés, félig tudom a választ, de érdekel mások véleménye)
Egy tippem van.
Szeretnéd ha valaki a te problémáidat megoldaná.
Másokban próbálod megoldani a sajátodat.
Azok akarnak segítenek másokon,akiknek maguknak is szükségük van segítségre. Eü szakma egyik kulcsszava. :)
Pont ilyen vagyok :)
Egyfajta szükséglet ez nálunk, mint pl. egyeseknek az állandó középpontban levés.
Az én esetemben az van, hogy kevés az önbizalmam, félek a kudarctól, ha meg másokon való segitésről van szó, szárnyra kapok. Sikeresebben oldom meg mások problémáit, mint az enyémeket. Ha mások bajaival vagyok épp elfoglalva, kissé feledésbe merülnek az enyémek addig, ugyanakkor sikerélményem is van, a segités öröme éltet úgymond. Talán nálad is ez a helyzet..
A pszichológus szakma jó választás számodra. (Én szociális gondozó leszek)
Eredményes másokon segitést kivánok
26/L
Ez lehet hogy negatívan fog hangzani, nem úgy értem, de lehet hogy esetleg alapjában véve nem igazán figyelnek rád,de ha valami problémájuk van akkor hozzád fordulnak, vagy te vagy az aki meghallgatod őket, és ilyenkor mivel veled foglalkoznak ez neked jól esik ,meg jól érzed magad attól, hogy így olyan mintha fontosabb lennél nekik, ami persze lehet hogy igaz is, de nem igazán, és ha éppen nincs semmi bajuk, akkor megint csak nem érdekled őket. Nem tudom mennyire sikerült jól megfogalmaznom, a lényeg belőle az hogy, azért mert akkor veled foglalkoznak, és fontosabbnak érzed magad. Lehet hogy nálad nem így van, de én magamon ezt tapasztalom. Persze van amikor semmi ilyesmi nincs, de van amikor nagyon büszke vagyok rá, hogy Ő velem megosztotta ezt a problémáját. Ugyanakkor ilyenkor rosszul is érzem magam emiatt, hogy így érzek, de így van.
Na jó ez már nem tartozik ide:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!