Örök boldogtalanságra ítélt emberek, ti hogy bírjátok a mindennapokat? Mit tesztek, hogy elviselhetőbb legyen?
Sajnos számomra nemrég, a 30. születésnapom alkalmából tudatosult, hogy el van rontva minden. Hogy felesleges küzdeni, nem lehet helyrehozni. A sok rossz döntés mellett (nem jó főiskolát, illetve végzettségeket választottam) annyira gyűlöl az élet, hogy esélyem sincs boldognak lenni. Nem fogok olyan életet élni, mint amit szeretnék.
Gondolom másoknak is nehéz. Ti hogy bírjátok, mit csináltok, hogy elviselhetőbb legyen ez a pokoljárás? A helyrehozás, a kijavítás nem lehetséges, de akkor mi a "megoldás"? Van megoldás, hogy legalább egy kicsit enyhítsük ezt az életnek nevezett rémálmot? Vagy bele kell nyugodni a felsőbb hatalom döntésébe és lehajtott fejjel, vesztesként tovább vegetálni?
30 F
Szóval vesztes vagyok és legyek öngyilkos?
Jól értem?
Nem értem.
Ahogy írtad is, a “másik 5x többet keres nálad FIATALABBAN. JOBB KARRIERREL. Ki a vesztes kettőtök közül?”
Gondolom én vagyok a vesztes, szóval nincs értelme az életemnek, nem értem miért ne legyen öngyilkos.
1: senkit sem bíztattam öngyilkosságra. Senki nevében nem döntök, még csak nem is javaslok. Ebből a szempontból nem értettél.
2: a fizetésed bőven a jó kategóriában van Mo-n. Ergo itt a körülményekhez képest (!) elégedett lehetsz.Ebből a szempontból nem vesztettél vagy legalábbis nem olyan nagy vereséget.
3: a volt évfolyamtársaid ÉVEKKEL KORÁBBAN elérték azokat a célokat, amiket te sohasem fogsz. Rossz érzés, ugye?
Az anyagi helyzeted bőven a magyarorszagi atlag felett van. Gondolom nem kell aggódnod a hétköznapokban, könnyebben veszel meg dolgokat. Ergo: ebből a szempontból jól állsz. Viszont ahogy írtam, mások sokkal nagyobb dicsőséget arattak.
Az ország nagy részével ellentétben te tervezhetsz. Ismétlem: jó helyzetben vagy.
Teljesen indokolatlan az öngyilkosság. Persze a felhőtlen boldogság sem illő: tudni, hogy mások mennyivel jobban csinálták az életüket eléggé savanyúvá teszik a szőlőt.
Szóval: összességében örülhetsz, mert a magyar helyzetnél sokkal előrébb tartasz. Bár a tudat, hogy mennyivel sikeresebb lettek mások, megkeserítheti az életed.
Legalábbis nálam ez lenne. Érthető, vagy a dekódoláshoz szerzel még egy diplomát?
Akkor sajnálom, hogy nem érted (bár nyilván, akinek nem sz@@r az élete, képtelen felfogni az ellenkezőjét).
Az ország nagy részét legyőzted. Épp ezért nincs minden veszve, nem teljes vereség. Viszont a közvetlen környezeted nagyon elkente a szádat. Emiatt nem kell, nem indokolt olyan vidáman élni - hiszen jobbak, sikeresebbek, mint te valaha is leszel.
Utoljára írtam le, ha még mindig nem megy, add vissza a diplmád.
A kisregènyes vagyok.
Drága kérdező, amennyiben igènyed van rá, nagyon szívesen vàlaszolok a tőlem megszokott stílusban is, de pàr dolog még èrdekelne mielőtt bàrmelyikünk előreszaladna. Amennyiben módod van rá:, kérlek próbáld meg egyesével kezelni a kérdéseket.
Mi van akkor, ha az èlet felesleges?
Mi van akkor, ha tènyleg vegetàlni kell?
Mi van akkor ha nem segít senkin semmi?
Mi van akkor ha az èleted felesleges?
Mi van akkor ha tényleg vegetàlnod kell?
Mi van akkor ha rajtad nem segít semmi?
Mi van akkor ha a 27 éves vàlaszoló élete felesleges?
Mi van ha a 27 èves vàlaszolónak vegetàlnia kell?
Mi van akkor ha a 27 éves vàlaszolón nem segít senki?
Le tudod írni azt az èrzést ami akkor kap el mielőtt megkísérled megölni magad?(a sajàt eddig leírt èleted miatt)
Le tudod írni azt az èrzést amit akkor èlnél àt ha most minden egyes neked vàlaszoló öngyilkos lenne?(a saját eddig leírt èletük miatt)
(Figyelem!
A kérdések provokatív ismédlődésnek tűnneik, de előfordulhat, hogy nem èrtem a kèrdező àllàsfoglalását, ezért kènytelen vagyok így összesítve ràkèrdezni mindre - elnézèst ha valakit ez bànt vagy sokkol.)
Mellőzhetnénk legalább egy darabig a kisebbségi komplexusodat? :D nem tudom miért kell minden válaszban beszólni valamit a diplomámra vagy a diplomásokra
A közvetlen környezetemből (legyen ez az évfolyamom) valóban 20-30 ember simán elkente a számat, ahogy te fogalmaztál, jobb helyeken és több pénzért dolgoznak, mint én.
De van vagy 60-80 ember, akik ugyanígy Magyarországon dolgoznak mint én, hasonló fizetéssel, max. pár százezer forinttal több vagy kevesebb fizetésért. Velük ezek szerint kb. egy szintek vagyok.
És van vagy 300 ember, akik nem tudták elvégezni a szakot, kihullottak, és vagy diploma nélkül dolgoznak, vagy valami full mással foglalkoznak.
Most akkor ez így számomra siker?
Van, aki elkente a szám, van, akivel kb. egy szinten vagyok, és van, aki el sem tudta végezni a képzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!