Ma a suliból a 2 óráról hazamentem mert nagyon fájt a a hasam jobb oldala, hányingerem is volt. Elmentünk a doktorhoz ő mondta, hogy ha holnap még fáj akkor délelőtt menjünk vissza mert lehet, hogy vakbél gyulladás.... most is nagyon elviselhet lenül fájt a hasam. Csak az a egyetlen bajom, hogy félek a műtéttől mert ha vakbél gyulladásom van akkor tudom, hogy műtét vár rám... és félek, hogy el rontanák. Mit gondoltok? Holnap vissza menjünk délelőtt? 13/L
orvostanhallgató vagyok,mindenképpen menjetek vissza a dokihoz,lehet vakbélgyulladásod is,nem hinném h epehólyaggyulladásod lenne vagy epehólyag-kövességed lenne,mert akkor icterus-os lennél(sárgaság),mivel a billirubi ilyenkor a szövetekbe diffundál(távozik),az orvos hamar kijelentette azt h valószínüleg vakbélgyulladásról van szó,de igazából hasi UH vizsgálat nélkül azt sem tudhatja biztosra, a jobb oldali fájdalmat okozhatja vékony- és vastagbél-eltérés, vese- és húgyuti panaszok, de akár kezdődő hasfali sérv is,úgyhogy ne aggódj,nem biztos h vakbélgyulladásod van,de a dokihoz mindenképpen menj vissza
2013. nov. 6. 11:39
3/58 anonim válasza:
billirubin,nem billirubi:elírtam
2013. nov. 6. 11:40
4/58 anonim válasza:
Na szép, hogy orvostanhallgatókent ennyit tudsz!
Icterus nem all fenn epekövesseg esetén, csak ha elzarodik az epe útja
Biztos ezt a fejezetet meg nem olvastad el
Es epeholyaggyulladas fennallhat epekö nelkul is, es az epe problemak nem mindig jarnak icterusszal
Most tanultal valamit
Nekem is volt epekövem es meg is mutöttek
Majdnem meghaltam a hasonlóan tajekozott orvosok miatt mint te is vagy
Inkabb hallgattal volna
2013. nov. 6. 12:11
5/58 anonim válasza:
inkább te hallgattál vna,1.:nem tudom h tudsz-e olvasni,egyáltalán nem írtam azt h epehólyaggyulladás epekövességgel jár együtt(a kettő külön betegség,nem kell h együtt forduljanak elő,tanulj meg olvasni 2.:és epekövesség miatt is lehet icterus,mivel az epehólyagból nem tud eltávozni az epe,ha olyanok a kövek,h elzárják az epevezeték nyílását
2013. nov. 6. 12:22
6/58 anonim válasza:
azt írtam h nem hinném h "epehólyaggyulladásod vagy epekövességed lenne" tehát ott a vagy,nem mondtam h a kettő együtt jár
2013. nov. 6. 12:23
7/58 anonim válasza:
ja és még annyit írok,h az epeproblémák 90-ban van icterus,tehát ritka amikor nincs
2013. nov. 6. 12:25
8/58 anonim válasza:
90%-ban
2013. nov. 6. 12:25
9/58 anonim válasza:
Inkabb ne még irj semmit, mert nemcsak olvasatlan emberek olvassak az irasod!
Az epekövesseg nem jar 90% ban sargasaggal, csak amikor a kövek elzarjak az epeutat, ami nem olyan gyakori
Az epekövesseg hosszu evekig tunetmentes altalaban
Szerintem hagyd ezt a temat
Nekem sem volt sargasagom az epekövel
2013. nov. 6. 12:28
10/58 anonim válasza:
sztem inkább olvass utána,ne nekem oszd az észt,aki ezt tanulja
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!