Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Árthat -e, ha naponta szedek...

Árthat -e, ha naponta szedek 1000 mg-os C vitamin tablettát?

Figyelt kérdés
Többektől hallottam hogy káros , és még az 500 Mg is sok egy nap. Ez tényleg igaz, vagy csak kamu?
2011. ápr. 6. 14:02
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Ezen az immunrendszeres kérdésen tépelődöm.Meg amit az erről sokat olvasó válaszoló írt.Persze érdekes lenne tudni,milyen infókat gyűjtöttél össze kutatásaid alapján,hiszen okkal írod,amiket írsz.Tény,hogy mindenütt az immunrendszer egészségének fontosságáról tanultunk,illetve,hogy milyen tápanyagokkal erősíthetjük azt,hogy egészségesek maradjunk.

Az is érdekes,hogy a bélrendszer milyen szoros összefüggésben áll az immunrendszerrel.És persze az is érdekes,hogy lehet,hogy valaki semmilyen kiegészítőt nem szed és makkegészséges,mások pedig csak C-vitaminnal tudják elkerülni a náthát.Minden egyén és ember-és persze elme és gondolkodás-függő.

De az biztos,hogy vitaminokra szükség van,nem csak tápkiegekben,hanem (főleg nyers)ételekben is,és enzimekre is(ami szintén csak a nyers ételben található).Étellel tényleg nem tudjuk bevinni a régi vitamin-szintet,de van olyan vegyület,ami mégis csak az ételben van meg.Igaz aki érdeklődik a vitaminok után az nagyrészt egészséges(ebb)életmódot is él.

2011. ápr. 22. 12:16
 42/46 A kérdező kommentje:
Visszatérve arra, hogy aki eddig nem szedett semmilyen vitamint és mégsem beteg, annak szeretnék válaszolni most. Én ugyanígy voltam vele. Szerintem változatosan étkezem, minden nap más más finomságot főz anyukám és nem is volt semmi bajom 1 évvel ezelőttig. Addig soha nem voltam beteg.És egyszer azt éreztem,hogy minden nap fáradékony vagyok, egyik héten a torkom gyulladt be, a másik héten köhögtem, aztán fújtam az orrom. Hetekig itthon feküdtem és ez nem magyarázható mással(szerintem), minthogy azalatt az idő alatt, míg nem szedtem vitamint legyengült az immunrendszerem. Szóval nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de előbb-utóbb bekövetkezik , mert én évekig nem szedtem vitamint, pedig most már tudom,hogy kellenek! Ezért ajánlom mindenkinek, hogy minimum 200 Mg-os C-vitamint szedjen... :)
2011. ápr. 23. 10:22
 43/46 anonim ***** válasza:
De az aztán tényleg a minimum legyen!:)
2011. ápr. 23. 12:20
 44/46 anonim ***** válasza:

Én vagyok, aki főleg az immunrendszer kérdésében szóltam hozzá a témához. A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 12:16-nak szeretnék válaszolni.

Végülis nem gyűjtőmunkát csináltam, hanem egy-egy darabig érdekelt (többször is) és ezért, mivel érdekelt, olvasgattam róla. Hogy merre? Amilyen oldalakat találtam, megismertem. Itt is, a WebBeteg.hu-n is, különböző orvos válaszol rovatokban, pl. a WebBeteg.hu-n is. A HáziPatika.com-nak is rendszeres olvasója vagyok - jelenleg is -, de az szerintem egy kicsit túl gyógyszer-párti.

Az index fórumon is olvasgattam pár topikot a témában, bár, ott annyira sok nincs, megítélésem szerint.

Nemcsak, mert érdekelt, hanem mert szeptembertől május végéig a TV-ben, de az interneten és különböző újságokban is immunerősítő szereket, gyógyhatású készítményeket reklámoznak. Irritál(t), hogy ha az egészségről van szó, akkor szinte csak az immunrendszer erősítéséről (az említett időszakban, mert nyáron jobb azért a helyzet). Továbbá szkeptikus lettem. Ezért jártam utána a dolgoknak.

Hogy a bélrendszer és az immunrendszer kapcsolatáról szóló felvetésre is reagáljak. Szerintem csak az Activia-s reklámban kapcsolódik e kettő annyira szorosan.

Mi is az immunrendszer? Áll fehérvérsejtekből (falósejtek <granulociták és monociták> és nyiroksejtek <T és B limfociták>), melyek egy része a vérben, egy része a sejtközötti állományban, főleg a bőraljában, egy része pedig a nyirokrendszerben kering. (Limfociták a nyirokrendszerben és a vérben, fagociták=falósejtek pedig a vérben és a sejtközötti állományokban).

Továbbá a nyirokerek, nyirokcsomók is védelmi feladatokat látnak el többek között, főleg a nyirokcsomók, amik szűrnek.

Na, ennek a komplikált rendszernek is biztos van köze a belekhez, főleg mivel sok sejtje ill. szerve ott található; de hogy nincs szoros kapcsolat a kettő állapota között, az az én véleményem szerint majdnem biztos.

Remélem, tudtam válaszolni a hozzám intézett kérdésekre. Sajnos túl hosszan, de nem tudtam lerövidíteni. :S

2011. ápr. 23. 13:23
 45/46 anonim ***** válasza:
.
2013. márc. 21. 20:47
 46/46 anonim ***** válasza:
Árt, az rettenet sokk.
2020. aug. 11. 16:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!