Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Árthat -e, ha naponta szedek...

Árthat -e, ha naponta szedek 1000 mg-os C vitamin tablettát?

Figyelt kérdés
Többektől hallottam hogy káros , és még az 500 Mg is sok egy nap. Ez tényleg igaz, vagy csak kamu?
2011. ápr. 6. 14:02
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Annyit hozzáfűznék az eddigiekhez(javasolva a napi MINIMUM 1 gramm C-vitamint)hogy ha ki is ürül a vizelettel sem vész kárba,hiszen a vizeletet kissé savassá teszi,ami a baktériumoknak nem megfelelő élettér,tehát a gyakran felfázó nőknek több,mint kötelező lenne.
2011. ápr. 8. 15:32
 22/46 anonim válasza:

"A c vitamint nem lehet túladagolni természetes forrásból. De mesterségesből igen!!!"

Ha ez igaz, akkor a csipkebogyós C-vitamint szedheted nyugodtan (1000mg). Én is azt szedek. Ez a csipkebogyós állítólag teljesen természetes összetevőkből van, ergo (ezekszerint) nem káros. Meg amúgy is... Egyáltalán miért lenne forgalomban, ha ártana? Bár... Tegyük fel, napi 5 kg gyümölcsöt eszel:D akkor valószínűleg ez így már sok, de ha nem vagy nagy gyümölcsfaló és kicsit is hiányosan étkezel, akkor szerintem még ajánlatos is szedni (1000mg-ot - CSIPKEBOGYÓSAT:D)...

2011. ápr. 18. 18:10
 23/46 anonim ***** válasza:

Két vegyület között nincs különbség. A citromban lévő aszkorbinsav ugyan az mint a C-vitamin tablettában.

Azt meg ugye nem gondolja senki, hogy a "bio" vitaminokat úgy készítik, hogy narancsokat meg csipkebogyót préselnek össze hozzá... Ki lehet akkor számolni hogy hány narancs kéne egyetlen 1000 mg-os tablettához (segítek: egy narancsban kb 50 mg C-vitamin van, vagy kevesebb), és hogy ez miért megvalósíthatatlan :)

2011. ápr. 18. 18:34
 24/46 anonim ***** válasza:

Ha gyümölcsből szeretnéd bevinni a minimum 1000mg-ot, akkor citromból 2.5kg-ot, paprikából 2kg-ot, almából 20!!!!!kg-ot kellene megenned naponta.

Kedves egészségedre.

2011. ápr. 19. 07:03
 25/46 anonim ***** válasza:

Nem kell 1g!!!!!!!!

Max ha beteg vagy, de akkor se.......

2011. ápr. 19. 09:42
 26/46 anonim ***** válasza:

Utolsó! Nem hallottad még hogy nagy tudósaink ennek a többszörösét szedték, és pl. Szent-Györgyi 92 évig élt.Ehhez mit szólsz? Ha ártalmas lenne a C-vitamin, akkor neki már 50 körül meg kellett volna halnia, de legalábbis vesekövének biztos lennie kellett volna, hisz ő nem 1 grammot, hanem volt hogy 18grammot is evett, mert úgy látta hogy sokkal erősebb, és egészségesebb tőle.

És így vagyunk mi is sokan, mert már több tízezren esszük nagy mennyiségben ezt a létfontosságú szuper-titkos anyagot. Inkább próbáld ki te is, hátha mást mondasz utána...

2011. ápr. 19. 19:27
 27/46 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mondanék mást utána...

Én őszintén feleslegesnek tartom.

Nagyobb gond, hogy majd' minden kaja mű, amelyik nem, abban is van jópár vegyszer. Ez igaz a gyümölcsökre is. Ezen kívül keveset mozgunk, stresszelünk, rohanás az élete a dolgozóknak, de sokszor a diákoknak is. Gond a hatalmas környezetszennyezés.

Az én véleményem szerint emiatt van egyre több és több beteg, nem amiatt, hogy nem viszünk be napi 1 g C-vitamint.

De nyilván nekem sincs teljesen igazam, ezt beismerem. Sőt... de tény, hogy így gondolom.

2011. ápr. 19. 20:15
 28/46 anonim ***** válasza:
Természetes hogy mindenki mást gondol, nem is a meggyőzés a célom, csak azt elfelejtetted hogy a vitaminok pontosan abban IS!!! segítenek, hogy azt a rengeteg méreganyagot kiüríthesse a szervezet. Ezért is olyan fontosak.
2011. ápr. 20. 08:36
 29/46 anonim ***** válasza:

Amiben a legszkeptikusabb vagyok, az az immunrendszer erősítése, plusz ENNEK kapcsán a vitaminok.

Még sose hallottam orvostól (se saját fülemmel, se mások elbeszéléséből), hogy egy vírusos fertőzésre (nátha, stb) azt mondta volna, hogy egyen sok vitaminos dolgot. Tehát még ha betegségre se javasolják....

Pedig mondjuk betegség esetén van egy olyan érzésem, hogy jót tesz a sok C-vitamin. Bár itt se tudom, mit gondoljak.

De amúgy... nem hiszek az immunerősítés szükségességében.

(Tudom, eddig nem teljesen erről volt szó... Felvetettem.)

2011. ápr. 20. 10:55
 30/46 anonim ***** válasza:

Hát, lehet hogy a megérzéseid nem csalnak.

Sokszor leírtam már, hogy miért nem mondják az orvosok a vitamin szedést, de lehet hogy te még nem olvastad, ezért leírom újra. Jó érzésű embernek nagyon nehezére esik ezt elfogadni, nem is csodálom ha véletlenül te sem hiszed el ezeket a tényeket.

Az orvosi egyetemeken olyan tananyagot sajátítanak el az orvostan hallgatók, már nagyon sok éve, (kb. 100 éve)ami kizárólag a gyógyszeripar érdekeit szolgálja. Ők csak a betegségekkel foglalkoznak, nem az egész emberrel, és ez nagy baj. Az egészség megóvás, egészség jobbítás természetes módszereiről semmit sem tudnak, semmit sem tanítanak nekik, hiszen a cél, a gyógyszerek mindenáron történő alkalmazása, és nem az, hogy meggyógyuljunk.

Sok orvos nem is sejti, hogy ő tulajdonképpen a gyógyszeripar jól megfizetett ügynöke. Sajnálom őket, mert sokuk tényleg segíteni akar a beteg embereken, de nincsenek a birtokukban ténylegesen hatékony lehetőségek, kizárólag gyógyszerekkel kombinálhatnak, erre van felhatalmazásuk. Ha saját erejéből nem tájékozódik, akkor igen könnyen leragadhat ezen az egy területen, mert az igazat megmondva ez a legkényelmesebb dolog számára.

Találkoztam már haladóbb gondolkodású, lelkiismeretes orvossal, aki egyet ért sok tudományosan bizonyított hatékony természetes terápiával,(ezek közé tartozik a vitamin-terápia, ami a ténylegesen szükséges mennyiségeket, jó összetételben tartalmazza) ezért megpróbálta alkalmazni a betegei körében, és nagyon szép eredményeket tud felmutatni, gyógyíthatatlannak kikiáltott betegségek kapcsán is. Üldözik is érte rendesen, de ő kitart.

Szerencsére már nincs egyedül, egyre többen csatlakoznak ehhez a körhöz. Emlékezhetsz az influenza járvány kapcsán, hogy pár gyerekorvos, és körzeti vagy háziorvos felháborodásának adott hangota hírcsatornákon keresztül amiatt, hogy az ÁNTSZ határozott felhívására, sőt utasítására minden olyan megbetegedést influenzának kellett lejelenteniük, aminek köze sem volt hozzá. Az összes halálesetnél megállapították, hogy az a pár szerencsétlen olyan gyenge immunrendszerrel rendelkezett, vagy súlyos meglévő betegsége miatt tudta teljesen letaglózni az influenza vírus.) Szép! Az ÁNTSZ-nek igazából az lenne a dolga, ahogy a neve is mutatja,- szolgálat. Szolgálni az embereket, felvilágosítani őket minden olyan az egészségüket veszélyeztető körülményről, ami valós veszélyeket jelenthet, és nem az, hogy meghamisítsanak adatokat azért, hogy pánik hangulat miatt majd mindenki oltatni akarja magát. Erre azért lett volna szükség, mert a mi okos kis politikusaink, eü-i miniszterünk, annyi vakcinát rendelt, hogy mindenképpen jó pontot szerezzünk a gyógyszer-maffia irányítása alá tartozó befektetői köröknek, hogy úgy nézett ki, rajtuk marad a sok felhasználatlan anyag.

Rajtuk is maradt. Sok milliárd forintnyi vakcina maradt meg, amit a mi pénzünkből vásároltak, és hiába volt. Nem is kellett. Közel sem volt akkora járvány mint amit beharangoztak. Vaklárma volt. Sokan ráéreztek erre, és nem is akarták beoltatni magukat. Az emberek egy részét sikerült elbizonytalanítaniuk, ők oltattak.

Ez egy óriási gátlástalan üzlet, és még a gazdasági és politikai élet területét is ők irányítják. Mindenhova elér a kezük. Csak be kell kapcsolnod a tv-det. Egy filmet nyolcszor szakítanak félbe, hogy tájékoztassanak róla, beteg vagy, és muszály megvenned a következő gyógyszert.

Milyen világban élünk? Miért sulykolják mindenkibe hogy bármilyen kisebb problémát csak!!! gyógyszerekkel lehet kordában tartani. Undorodom, ha bekapcsolom a tv-t.

Én ötven éves leszek jövőre, soha nem szedtem gyógyszereket,(kivéve gyerekkoromban amikor a szüleim adták be)és jelenleg sincs semmilyen problémám, csak és kizárólag vitaminokat szedek, és törekszem a minél természetesebb életmódra, mert szeretnék is sokáig élni. Erre tanítom a gyerekeimet is, mert szerintem a jövő azoké, akik nem hagyják magukat bekebelezni, tudnak önálló jól megfontolt döntéseket hozni a saját egészségükkel kapcsolatban, nem uralkodik el rajtuk a birka-szellem, hogy kövessék gondolkodás nélkül a jól bevésett téves dogmákat.

Elnézést kérek a megint hosszúra sikerült írás miatt, de ezt a témát nem nagyon lehet rövidebbre fogni.

2011. ápr. 20. 14:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!