Mire jó ez a rengeteg mennyiségű C-vitamin amit meg kell ennünk naponta? 25L
Figyelt kérdés
2011. febr. 10. 10:05
1/6 anonim válasza:
Arra, hogyha hajlamos vagy rá kialakulhat belőle vesekő.(nekem a túlzott C és kalcium miatt szokott kialakulni). Nem szabad túlzásba vinni!!! 23/L
2/6 anonim válasza:
Az most már bebizonyosodott hogy a 60mg napi adag nem elég!Ha valakinél hiánytünet van már akkor meg az 500mg alatti bevitel nem ér semmit!Nagyon sok embernél van hiány amit nem észlel.Nekem pld az ősszel volt egy hiányom ami elég nehezen múlt el 1000-est kellett szedni és így elmúlt.Veseköve meg olyannak is lehet aki C-vitamin hiányos a hajlamosságtól függ.
3/6 anonim válasza:
Azért, mert mi vagyunk a Földön az egyetlen olyan faj, akik nem tudjuk magunktól előállítani a C-vitamint, de szükségünk van rá a sejtkeringés szintjén.
4/6 anonim válasza:
Érdekes, hogy nekem sose a hiányállapottól alakult ki, hanem a "túladagolástól"......(első)
5/6 anonim válasza:
Adolf Hitler tudósaival számoltatta ki, hogy mennyi az a minimális napi C-vitamin mennyiség, amivel katonái elkerülhetik a skorbutot. Ez napi 60 mg.
Az EU ajánlás (RDA) napi 60 mg C vitamin.
6/6 anonim válasza:
Arra,hogy kipisild:) Nem vicc... A zöme a vizelettel távozik, és nem raktározódik, mivel nem zsírban oldódó vitamin. Ezért nem igazán lehet túladagolni sem. Az ajánlott napi mennyiséget elfogyasztva nyilván kifejti jótékony (főleg immunrendszer-erősítő) hatását, nagyobb mennyiség fogyasztása esetén a többlet a vizelettel távozik. (Én pl. sokszor szabályosan C-vitamin szagút pisilek utána...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!