Árthat -e, ha naponta szedek 1000 mg-os C vitamin tablettát?
Figyelt kérdés
Többektől hallottam hogy káros , és még az 500 Mg is sok egy nap. Ez tényleg igaz, vagy csak kamu?2011. ápr. 6. 14:02
1/46 anonim válasza:
Nemárt, de nem is használ sokat, mnivel csak korlátozot a c vitamin felszívódása és ha mellette szénhidrátot eszel, felére csökken a felszívódás is.
2/46 anonim válasza:
Hát valami olyasmit ír, hogy 1000 mg az az RDA 1666%. Nem tudom amúgy, szerintem sokan szednek 1000 mg-st.
3/46 anonim válasza:
C vitaminból ehetsz, amennyit akarsz. Ez az egyetlen vitaminfajta, amiből a szervezet csak annyit használ fel, amennyire éppen szüksége van, a többit pedig "továbbengedi" és kiürül a szervezetből. Tehát felesleges aggódnod, de felesleges minden nap a hatalmas mennyiséget elfogyasztanod is.
4/46 anonim válasza:
maga a c vitamin nem káros, sőt!
kizárólag a hozzá tartozó adalékok és vivőanyagok károsak, azok viszont nem tesznek jót a májnak
5/46 anonim válasza:
azért néha szünet legyen, mert vesekövet azt viszont okozhat, néha
6/46 anonim válasza:
Olvastam valahol, hogy a Szentgyörgyi Albert naponta 8000 mg-ot fogyasztott el.
7/46 anonim válasza:
Nem árt. Naponta 1500 mg-ot fogyasztok folyamatosan. Ugyanannyit, mint a feltalálója, Szent-Györgyi Albert egészen élete utolsó percéig.
8/46 anonim válasza:
Nem árt még a túl sok sem. Ha túltelítődött benned a C vitamin, akkor azt kipisied.
9/46 anonim válasza:
Tisztázzunk egy általános félreértést! A c vitamint nem lehet túladagolni természetes forrásból. De mesterségesből igen!!! Ha többet viszel be, mint amennyit a szervezet egységnyi idő alatt ki tud üríteni, akkor gebasz lesz előbb-utóbb. 1000mg sok, alaklamilag nem gond, de folymatosan nem kell ennyi. Ráadásul haszna sincs annak, ha fölöslegben szeded, attól mg nem leszel egészségesebb.
10/46 anonim válasza:
1000g már sok. 500g még elmegy. Az a baj, hogy gyönyörű szép és nagyon fájdalmas kristálykákat tud létrehozni az ember veséjében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!