Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miert erdemes beadatni az...

Miert erdemes beadatni az oltast ha ugy is elkaphatod sot meg is hallhatsz? Csak erdekel en meg nem oltattam be magam.

Figyelt kérdés

2021. dec. 16. 17:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
72%
50: Nem értem, mi a problémád. Elmagyaráznád, te mit látsz az adatokból?
2021. dec. 17. 10:37
 52/64 anonim ***** válasza:
0%
#49: nem tudok erre mit mondani, a budai allergiaközpont is helytelenül alkalmazza, bár valószínűleg azért, hogy a laikus közönségnek érthetőbb legyen. Az meg nem az én bajom, hogy képtelen voltál leszűrni az értelmet és így számodra máris értelmetlen a mondókám.
2021. dec. 17. 16:40
 53/64 anonim ***** válasza:
87%
52. Igen nyilván mindenki hülye csak te nem...
2021. dec. 17. 18:37
 54/64 anonim ***** válasza:
32%

#51 Előszöris képzavarban szemvedsz.

"Eszerint az USÁ-ban sosem volt 6-7-szeresnél nagyobb különbség a teljeskörűen beoltott és az oltatlan emberek halálozási aránya között. Tehát még a kísérletek alapján beígért 90-95%-os hatékonyságot sem hozzák a vakcinák, egyik sem."

Tehát egyrészt szerinted a vakcinák hatékonyságát kérdőjelezi megy, ha egy oltatlan 600-700%-al nagyobb eséllyel hal meg covidban, mint egy oltott? Hmmm...

Másrész összekeverted a szezont a fazonnal. A 97-98% arra vonatkozik, hogy az oltott 98%-ban védett a megfertőződéssel szemben, (variánstól függnek a százalekok) 80%-ban valószínű, hogy aki mégis megfertőződik, annál súlyos betegség alakul ki, és mittom mennyi % hogy ha súlyos az eset, akkor meghal.

A két dolog nem egy síkon van.

Egyebként oltatlanul 6-7 szeresnél sokkal nagyobb eséllyel fertőződnek az emberek. A texasi felmérés szerint 45x nagyobb az esélye oltatlanként elkapni a fertőzést, mint oltottként : [link]

A hasonló kimutatásokból kb ugyanez az arány látszik.

De a fertőzöttségi adatok csak egy mutató, ami a járvány fejlődese szempontjából fontos, es azert kell figyelni. Az egyén szempontjából a súlyos megbetegedés, és halálozási adatok a fontosak.

A 49-ben linkelt kimutatásokban látható, hogy jóval magasabb számban végződik halállal a fertőzés oltatlanok esetén, mint oltottaknál. Nem tudom, ez kit, miért lep meg, engem nem, ez így működik mindig.

Az aktívan immunizáltak az első fertőződéskor nmem kell megküzdjenek az effektív *első* fertőződés folyamataival, mert az az oltás eredmenyeképpen "labor" körülmények között, kontrollált reakcióban zajlik le a szervezetükben. Ugyanez oltatlan egyénben kontrollálatlanul, egy "élő" vírussal történik. Az orvostudomány egyik célja pont az, hogy ezeket a folyamatokat kontroll alat tartsa, es ne engedje szabadjára.

Te mit olvastál ki az adatokból?

2021. dec. 17. 21:57
 55/64 anonim ***** válasza:
80%

Én írtam a 21. és 48. választ. Olvasd el még egyszer, mit mondtam, ami szerinted nem igaz? Mikor mondtam, hogy a vakcináknak nincs semmi hatása? Hol van az a statisztika, amiből az látszik, hogy 2000-szeres a különbség oltottak és oltatlanok halálozása között? És milyen módszerrel készült? Mert ha létezik ilyen, az nyilvánvalóan szöges ellentétben van a valósággal.

A texasi adatokkal kapcsolatban: először is, itt halálozásról beszéltünk, nem fertőzésről ("esetszámról", ami tartalmazza a tünetmenteseket is). Másodszor is: nézd meg a grafikont a 8. oldalon, ami a szeptemberi halálozási arányokat mutatja. Azt mondja, az oltatlanok esélye 20x akkora, mint a teljesen oltottaké. Ehhez képest a grafikonon a legnagyobb különbség egy adott nap adatpontjai között kb. ötszörös. Ami összhangban van az általam linkelt grafikonnal. Tehát szó sincs nemhogy 2000-szeres különbségről, de még hússzorosról sem. Én csak helyreigazítani szerettem volna azt a rendkívül túlzó állítást, amit az első írt.

Maradjunk abban, hogy az oltások (ha az oltott túléli azokat) valamelyest csökkentik a COVID-dal összefüggő halálozás esélyét. Mondjuk hatodára, hetedére, legjobb esetben. Ha valakinek ez az esélye az életkora és egészségi állapota alapján statisztikailag 0% (20 év alatti egészséges fiatalok), akkor az oltás után is 0% lesz. Mindenképpen az egyéni kockázatokat kell nézni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy az illetőnek érdemes-e vállalnia az oltással járó kockázatokat.

2021. dec. 18. 09:44
 56/64 anonim ***** válasza:
0%
#53: nem, nem mindenki hülye, de ha egyszer nem szabályos allergiás sokként hivatkozni az anafilaxiás sokkra, akkor nem tudok mit csinálni 😅😅😅 Jézusom hogy fennakadtatok ezen
2021. dec. 18. 17:54
 57/64 anonim ***** válasza:
72%

56. Ha nem lenne szabályos az allergiaközpont nem használná...

Ennyit erről kedves nagy tudású senki.

2021. dec. 19. 12:12
 58/64 anonim ***** válasza:
35%

#56, #57 Most menjetek szobára, mert amit itt műveltek, az már lassan szerelmi évődés.

Rohadtul mindegy, és mindenki lesz4rja már rajtatok kívül a témát. Esetleg megpróbálnátok privát üzenetben ezt leboxolni, és nem idehányni 800 OFF kommentet? Köcce...

2021. dec. 19. 12:42
 59/64 anonim ***** válasza:
0%

#57: használja, hogy érthetőbb legyen, de a patogenezis meg nem minden esetben allergiára vezethető vissza, úgyhogy továbbra is helytelen.

#58: szerintem, ahhoz és úgy szólok hozzá, amihez és ahogy akarok, pláne hogy itt a topic elhalt.

2021. dec. 20. 05:18
 60/64 anonim ***** válasza:
82%

59. Az allergiás sokk mióta nevezhető patogenezis-nek?????

Patogenezis egy folyamat, amely egy betegség kialakulásához vezet. Az anafilaxiás sokkot csak allergiás reakció hozhatja létre, szóval nem értelmezhető a felvetésed.

Továbbra is helyes a megnevezés, mert ez egy allergiás reakció...

2021. dec. 20. 13:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!