Ha nem járok sehová, csak ma elmentem a bevásárlóközpontba meg felszálltam a villamosra, akkor elkaphatom a delta variánst?
A bevásárlóközpontban csak gyorsan végighaladtam reggel, 5 percnél tovább nem lehetettem bent, mert be volt zárva az üzlet, ahová el akartam menni.
A villamos viszont tömött volt, de én az ajtó mellett álltam, ahol nem lélegeztek a nyakamba. Tehát a félméter távolság az megvolt.
Mennyi az esély arra, hogy így is elkapja valaki a vírust? Úgy hallottam, hogy akkor lehet elkapni, ha valaki maszk nélkül a közelben beszél, vagy ha 15 percnél tovább vagyunk egy zsúfolt helyiségben.
Én simàn csak bejártam a melóhelyre meg heti egyszer vásárolni, és elkaptam. BKV kb 20 perc.
Már akkor azt mondták h bárhol elkapható, pedig az még a sima verzió volt akkor.
Szerintem nem egészséges ennyire ráparázni, mondom úgy, hogy be vagyok oltva és betartom az előírásokat.
Ebben a téli időszakban mindig megvolt rá az esély, hogy elkapj valami nátha vagy influenza szerű nyavalyát a tömött helyeken. Mégsem húztunk maszkot 2 éve meg nem aggódtuk túl a mindennapokat. Szerintem próbálj kevésbé aggódni, ez nem normális.
Szerintem minél jobban elszeparálod magad a külvilágtól - írtad, hogy sehova nem jársz - annál nagyobb esélye van, hogy mikor mégis kimozdulsz, valamit összeszedj. Egyszerűen elszokik a szervezeted minden bacitól.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy járj zsúfolt helyekre, de ésszerűen, mértékkel, szabályokat betartva, jobban jársz, ha néha elmész ide-oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!