Ha nem járok sehová, csak ma elmentem a bevásárlóközpontba meg felszálltam a villamosra, akkor elkaphatom a delta variánst?
Figyelt kérdés
A bevásárlóközpontban csak gyorsan végighaladtam reggel, 5 percnél tovább nem lehetettem bent, mert be volt zárva az üzlet, ahová el akartam menni.
A villamos viszont tömött volt, de én az ajtó mellett álltam, ahol nem lélegeztek a nyakamba. Tehát a félméter távolság az megvolt.
Mennyi az esély arra, hogy így is elkapja valaki a vírust? Úgy hallottam, hogy akkor lehet elkapni, ha valaki maszk nélkül a közelben beszél, vagy ha 15 percnél tovább vagyunk egy zsúfolt helyiségben.
2021. nov. 26. 13:26
11/13 A kérdező kommentje:
Igazad van.
2021. nov. 26. 15:31
12/13 anonim válasza:
Nem lehet tudni, a szervezetedtől függ. Nekem van ismerősöm, aki két maszkot hord, mindent fertőtlenít, mégis elkapta. Én ugyanúgy élek, mint korábban, maszkot csak akkor hordok ha kötelező, mikor nem volt az sose vettem fel, hétvégente 1000 fős bulikba járok, ahol nem visel senki maszkot, és a két év alatt nem kaptam el. Bár én semmit sem szoktam elkapni, ha férjem beteg és itt köhög mellettem egy hétig én akkor sem betegszem le.
13/13 HakapiszikMatyi válasza:
Bárhol elkaphatod, ha fogékony vagy rá. Én pl. a vírus megjelenése óta is tömegközlekedéssel járok munkába. A buszon olyan sűrűn vagyunk, hogy az már "szexuális zaklatás"-nak is elmenne...:) Nem sikerült bekapni eddig szerencsére. Viszont, van olyan kollégám, aki kocsival jár egyedül melóba, és benyalta a vírust, maga sem tudja, hogy hol... Nem is értem, hogy a kutatók miért nem foglalkoznak azzal, hogy ha egy pár egyik fele elkapja, és megszenvedi a vírust, a párja, akivel együtt él, az meg el sem kapja, vagy észre sem veszi a tüneteket, az mitől van? Ezt volna érdemes firtatni, és lehet, hogy vége lenne már ennek, amivel mindenkinek tele van a puttonya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!