Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » . Ti sem veszitek már fel a...

. Ti sem veszitek már fel a harmadik oltást?

Figyelt kérdés
Én bele estem abba a csapdába, hogy tavasszal felvettem mondván, hogy így már szabadok leszünk úgy, hogy már a fél ország be van oltva. De aztán jött a delta, jönni fog a kappa, epszilon, zéta variáns is és velük együtt a 4. 5. 6. szuri. Nekem már elegem van ebből, azt is megbántam, hogy az első kettőt felvettem.

2021. nov. 10. 17:50
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
70%
Nem. Tagja vagyok a Vakcinainfó csoportnak, ahol csak orvosok válaszolhatnak. Ezen kívül a Mellékhatások az oltás után csoportnak és a Pfizer oltás mellékhatások csoportnak. Fb-on elég jól ki lehet szűrni a kamu profilokat és mivel úgy látom, valós emberek osztják meg az oltás utáni problémáikat, nem érzem magam feljogosítva, hogy kétségbe vonjam, amit mondanak. Személyes ismeretségi körben nehezen tájékozódhatnék, mert szerencsére nem hullanak az ismerőseim sem a járványtól, sem az oltástól, bár ha csak a híreknek hinnék, hullahegyeknek kéne lenni az utcákon 2 éve. Az oltás óta több ismerősömnek vannak ízületi fájdalmai, egyikük előtte covidos is volt, neki már a Covid előidézte. A menzesze több ismerősömnek felborult az oltás óta, elönti őket a vér. Egy ismerősöm ismerőse került oltás után agyi emboliaval intenzívre. Más érintett ismerősöm nincs, illetve egy terhes, aki valószínű a covidtol tele lett trombozissal a medencéjében és el kellett vetetnie a babát. De nem biztos, hogy a covidtol, mert már a kórházban lett covidos, csak gyanítja, hogy előtte is átesett rajta. Ő pl.oltáspárti. Ettol függetlenül nem, nem látom tárolni a járványt, egy éven át figyeltem a halálozási statisztikát, meg amikor a járvány kirobbant, ugyanannyi halott egy év alatt, mint előző években. A járvány miatti kapacitashianyra hivatkozva egy ismerősöm térdműtéte elmaradt. 75 éves néni, elesett márciusban, nem műtötték meg az illetékes kórházban. Gondolom az összes orvos covidos volt. Átutalták a Honvéd kórházba, ahová nem ment el, mert nem tudott róla. Sajnos nem tudtam a balesetéről. Múlt héten tudtam meg. A néni jaraskeptelen, most már hiába rohantunk el vele magán ortopediara, nem tudnak segíteni. Darabokban van a térdkalacsa. Akkor márciusban össze kellett volna drotozni. Nem tudom mi lesz vele. Egy cipő sincs ami a lábára menne, papucsban vittük el Bp-re. Most rendeltem neki gyogycipőt. Ha ellátták volna márciusban, nem lenne vége az életének, márciusban meg biciklizett, kertet művelt. Ennyit tapasztalok a járványból.
2021. nov. 10. 21:48
 32/52 anonim ***** válasza:
21%

Kizártnak tartom, hogy orvosoktól vagy bármilyen más hiteles forrásból hallottad volna, hogy oltás MIATT (és nem attól függetlenül) fiatalok haltak meg szívinfarktusban. Ilyet a legsötétebb konteósok terjeszetenek, aztán ha kérsz rá valami forrást, egyből elkezdenek sarat dobálni rád, hogy fizetett troll vagy.

"valós emberek osztják meg az oltás utáni problémáikat, nem érzem magam feljogosítva, hogy kétségbe vonjam, amit mondanak."

Az orvosokét, tudósokét mégis sikerül, noha egyedül ők tettek le olyasmit az asztalra, ami vitán felül bizonyítja a témához való hozzáértésüket.

Nem kell kamuprofillal írogatni ahhoz, hogy valaki oltásellenes propagandista legyen, a legtöbbnek van annyira jelentéktelen az élete, hogy ezt büszként és a legnagyobb természetességgel tegyél valós profil alól.

Ettől még hazudozhat, vagy egyszerűen hisztériából beképzelhet mellékhatásokat, amiknek maximum pszichikai okai lehetnek.

"75 éves néni, elesett márciusban, nem műtötték meg az illetékes kórházban. Gondolom az összes orvos covidos volt. "

Vagy esetleg Covid-osztályra lett átvezényelve, és minden halasztható műtét rendelet alapján törölve... A kettő közül nem is tudom melyik a valószínűbb.

Az sajnálatos, ha azóta komplikációk léptek fel, de szerintem nem nehéz belátni, hogy az egész járvány eddigi csúcsán, amikor naponta 200-an haltak meg hetekig, miért nem egy térdműtét volt a prioritás.

2021. nov. 10. 22:42
 33/52 anonim ***** válasza:
82%
Elsőt se nem még harmadikat...
2021. nov. 11. 00:02
 34/52 anonim ***** válasza:
9%

31-es

Csatlakozz a súlyos covid beteg lettem 200 ezres csoprthoz is.

2021. nov. 11. 07:55
 35/52 anonim ***** válasza:
96%
32 @ egyszerű átlag korlátolt ember vagy ez a válasz a reakciódra és fanatikus tagadásodra .
2021. nov. 11. 11:37
 36/52 anonim ***** válasza:
75%
Oltások új mellékhatása minden vakcina után az alanyok feje fokozatosan behajlik a kloákájukba és összenő az aranyerükkel . Emiatt képtelenek látni hallani gondolkodni tájékozodni .
2021. nov. 11. 11:45
 37/52 anonim ***** válasza:
24%

Én beadattam.

Az első kettő Sinopharm volt (háziorvos hívott a lehetőséggel tavasszal, eleinte még nem tudtam, hogy kisebb hatékonyságú ez az oltás és szerettem volna minél hamarabb túlesni rajta, mert júniusban be kellett járnom az irodába). 2,5 hónappal a második után már nagyon kevés antitestem volt. 4 hónappal utána már valószínűsítem, hogy nem volt védelmem.

Volt egy kisebb külföldi utam, azt még kivártam a harmadikkal, nehogy oltási reakció miatt ne legyek jól (bár életemben nem volt sohasem durvább oltási reakció, mint a vállfájás).

Ha nem adattam volna be, akkor mit csináljak mégis?

Ne találkozzak a COPD-s, gerincsérves, sajnos alkoholista és láncdohányos, nemrég tüdőgyulladásos apukámmal? Neki is megvan a 3. és szerencsére egyik se a Sinopharm volt. Mégis az a legbiztosabb számára, ha azok is védettek, akikkel találkozik.

Ne találkozzak az ő párjával (aki érzelmileg már-már pótanyukám)? Nála még nem telt le a 4 hónap, Medrolt szedett az első kettő alatt (immunszuppresszáns hatással is bíró gyógyszer) és frissen műtött. Ha nem lenne meg a harmadik oltásom, totál védtelen lennék, így nem nagyon tudnék vele találkozni.

Magamat hogyan védjem?

Krónikus beteg vagyok és egyébként se szeretnék 2-3 hétig nagyon rosszul lenni. Köszönöm, kihagynám a kórházat és hogy oxigént kelljen kapnom. Azt is kihagynám, hogy szövődményeim legyenek. Sem egyszeri autoimmun reakciót nem akarok (poszt-COVID), se triggerelt autoimmun betegséget. De legeslegenyhébb esetben is kihagynám azt a lehetőséget, hogy 2-3 hónapig ne sportolhassak.

A maszk segít, nagyon sokat segít (ezért használják súlyos betegek is), de nem minden. Vagy ne menjek utcára?

Nagyon kérlek, álljatok már le azzal, hogy azt híresztelitek, hogy a betegség nem veszélyes!! Azért érzitek esetleg ezt, mert EREDMÉNYES a VILÁG!! járványkezelése!

"Érdekes módon" komolyan veszik olyan országok, mint Japán, Dél-Korea, Ausztria, Németország. Mind hanyatló országok, ugye?

Érdekes módon itthon ellenzéki politikusok veszik komolyan.

A legtöbb egészségügyi dolgozó komolyan veszi.

A munkahelyemen a druvák számok alatt opcionális 100% home office van és maszkviselési kötelezettség az irodában. Számos barátom munkáltatója veszi szintén komolyan. Multikról beszélek, több országban jelen levő, jó nevű cégekről! Jó hírűek a termékeik és jó nevűek, mint munkáltatók is!!!

Elegem van abból, hogy emberek halnak meg körülöttem a VÍRUSBAN (gyengébbek kedvéért: lebetegszik, igazolják, hogy COVID, egyre rosszabbul lesznek, kórház, halál).

31 éves ismerős, 28 éves politikus (majdnem személyes ismerős), apum több kollégája, 44 éves volt tanár, 50 éves volt tanár, "pótanyukám" 37 éves, terhes ismerőse.

29 éves terhes nő, aki majdnem lélegeztetőre kerül, 30 éves ismerős, aki hetekig, hónapokig van nagyon rosszul.

Elég mostmár a "vírustagadásból"!!!!!

2021. nov. 11. 12:52
 38/52 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ne gerjesszuk az ellenségeskedést. Én azért nem tudom elfogadni a Vakcinainfó csoport orvosainak válaszait fenntartások nélkül, mert nagyon egyoldalúan hajlandóak az oltásokról nyilatkozni és olyan fanatikusan tagadják a mellékhatások lehetőségét, hogy emiatt már nem hiteles a számomra. Pl. Nemrég írt be valaki, sziv- és érrendszeri problémával nem javasolta a kardiológusa a 3.oltás felvételét amiatt, mert azt tapasztalták, hogy lehetnek a koronavírus oltásnak szívre és érrendszerre ható mellékhatásai. Erre a Vakcinainfó orvosa azt mondta, hogy a kolléga nem tudja milyen tanulmány alapján állítja ezt, mutassa meg és haladéktalanul vegye fel a 3.oltast pont ezek miatt a betegségek miatt. Közben meg aki egy kicsit utána olvas a tapasztalatoknak, tömegével írják le az emberek a szív és érrendszeri szövődményeket, infarktus, stroke, embólia, szívizom gyulladás. Azt is könnyen ki lehet találni, ezeknek hány százalékát regisztrálják a hivatalos adatbázisokban.

Abban igaza van valakinek, talán a koronavírusba belerokkantak csoportjában is olvasgathatnek. Egyetértek, de a véleményem semmit nem változna, mert virustagado nem vagyok, sőt...Meggyőződésem, hogy a vírus és az oltás is biológiai fegyver. Lehet lepontozni nyugodtan, mert bizonyítani nem tudom, de kolléganőm anyósa titkosügynök volt, rakban halt meg valamikor a járvány kitorese utáni tavaszon. Soha nem beszélt a családjának a munkájáról, minden héten más szemelyigazolványa volt. A halála előtt annyit mondott a családjának, hogy be ne oltassák magukat!

2021. nov. 11. 13:02
 39/52 anonim ***** válasza:
41%

"Nemrég írt be valaki, sziv- és érrendszeri problémával nem javasolta a kardiológusa a 3.oltás felvételét amiatt, mert azt tapasztalták, hogy lehetnek a koronavírus oltásnak szívre és érrendszerre ható mellékhatásai."

Bekérni a hivatkozást és nem puszira elfogadni a bedobott véleményt minden tudományos munka alapja. Főleg akkor, ha olyan óriási különbségek lehetnek a tudás aktualitásában, mint amit látsz egy fővárosi óriásikórház infektológusa meg a 78 éves falusi doktorpapókák közt.

Az ilyen sziklaszilárdnak gondolt érvek mögé kell nézni. Hírhedt volt tavasszal, hogy az AstraZeneca kis számú esetben vérrögöt okozhat (25 millió beoltottból 86-nál tapasztalták ez), ami miatt jól be is zuhant a cucc ázsiója és kerülte mindenki, mint a fene

Utána kb. 1 hónappal érkezett a másik hír, hogy az AZ-oltásnál nyolcszor akkora eséllyel fejlődik ki ugyanez a típusú vérrög maga a Covid miatt. Ezt már valahogy kevésbé kapták fel az oltásellenesek...

[link]

Egy oltás mellékhatásait nem úgy kell mérlegelni, hogy hőbörögsz, hogy miért van bármilyenje, hanem össze kell vetni az alternatívával.

2021. nov. 11. 14:06
 40/52 anonim ***** válasza:
29%

"Ez sem rosszabb mint egy sima influenza" mottójú apósom lélegeztetőgépre került, élet és halál között.

Magam biológusként, természettudományokban jártasként, magasan a hivatalos (értsd: tudományos lapokban leközölt) adatoknak hiszek az oltások hatékonyságával és mellékhatásaival kapcsolatban, mint a facebookon és tisztaszívevellátók.hu meg hasonló oldalakon terjedő írásoknak.

Felvettem a harmadik oltást, mint ahogy minden kollégám is vagy tervezik a felvételét.

2021. nov. 11. 14:19
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!