Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Média nélkül tudnánk egyáltalá...

Média nélkül tudnánk egyáltalán a Covidról?

Figyelt kérdés

Megkérem a nagyságos modikat, ne töröljenek már megint, tudni szeretném az emberek vélemémyét.

Ha nem lenne téma a vírus a nap minden egyes percében, tudnának az emberek a létezéséről? Minden ismerősöm és jómagam is csak az "ellene hozott" rendeletekből észleljük, hogy pándémia van. Kb. 5 ismerősöm elkapta tavaly, de ha nem tesztelik őket, azt gondolták volna, influenzásak. A média a felelős azért, hogy maradandóan megváltoztatták az életünk?

2021. nov. 6. 00:49
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
53%

Elárulom, hogy nekem szag- és ízvesztés van egy sima náthánál is, konkrétan semmit nem érzek olyankor.

Amúgy náthás sem voltam kb. 14 éve. (Oltva nem vagyok, nem is szeretnék).

2021. nov. 7. 18:45
 32/55 anonim ***** válasza:
91%

Az hogy valakinek az ismerőse közt nem volt súlyos beteg az nem érv arra hogy akkor nincs is komoly baj. Örülj neki hogy nem volt, hála az égnek, remélem nem is lesz.

En orvostanhallgatóként voltam covid osztalyon, és eléggé kemény helyzetek voltak.

Az utobbi időben 10ből 8beteg oltatlanul kerül be egyébként.

Szoval igen, tudtunk volna rola, a média nélkül is, legkésőbb akkor amikor be kellett volna mennünk a korhazba mert elütött az auto, szül az asszony vagy csak faj valamink, es nem lett volna aki ellát mert minden orvos/nővér a covidos betegekkel küzd.

2021. nov. 7. 18:47
 33/55 anonim ***** válasza:
44%
32, hagyd, nem tudod felelni a harcot, nincsenek ezen a szinten
2021. nov. 7. 18:53
 34/55 A kérdező kommentje:

#33 Elég dedós hozzáállás. Mint amikor a kisgyerekek azzal cukkolják a másikat, hogy "Tudom, de nem mondom el, okosabb vagyook. :p".

#32 A hírek alapján szinte nincs az országban olyan család, amiből nem szedett volna áldozatot a vírus. Én speciel nem tudok ilyenről még hallomásból se. 70 alatti, nem félholt halott pedig nem is igen akad, a magyar statisztikából kiindulva. Mondjuk a nyugati országokét elnézve sem.

2021. nov. 7. 19:06
 35/55 anonim ***** válasza:
31%

#28: Miért pont lakosságarányosan nézzük a halálozást? A briteknél ez a szám 2074, franciáknál 1801. És?

A halálesetek/esetszám aránya értelmesebb. A svédek 1,3%-a nem rossz, ugyanez a briteknél 1,5%, a franciáknál 1,6% a lezárások ellenére.

Azokban az országokban, ahol nagy létszámú otthonok vannak az idősek számára, nagyon sok idős ember meghalt a járvány elején, ha voltak lezárások, ha nem. Ha megnézed Svédország grafikonjait a worldometers-en, láthatod, hogy két nagyobb hullámon vannak túl, azóta nagyon kevés a halálozás. Lehet, hogy már így is marad, mert sokan szereztek természetes immunitást, többen, mint a szigorúbban korlátozó országokban.

2021. nov. 7. 19:09
 36/55 anonim ***** válasza:
100%

"A halálesetek/esetszám aránya értelmesebb."

Mivel minden ország mást és mást számít "esetnek", amit szerintem értelmes nézni, az az, hogy az előző évekhez képest mennyivel volt több a járvány kezdete óta az éves elhalálozások száma.

2021. nov. 7. 19:16
 37/55 anonim ***** válasza:
0%

igen? az?

akkor jó. akkor az összeesküvést elhiszitek, tudjátok, de épp azért, mert a valóságról semmit?

2021. nov. 7. 19:16
 38/55 anonim ***** válasza:
47%

#36: Jó, akkor nézd meg itt Svédországot:

[link]

Én nem látom, hogy hullanának, mint a legyek.

2021. nov. 7. 19:22
 39/55 anonim ***** válasza:
Én meg egyértelműen nagyobbnak látom a csúcsokat, mint az elmúlt években...
2021. nov. 7. 19:25
 40/55 anonim ***** válasza:
73%

[ma 19:09]: "Miért pont lakosságarányosan nézzük a halálozást? A briteknél ez a szám 2074, franciáknál 1801. És?"

- Mert egy viszonylag jól használható mérőszám. A britek és a franciák sokkal sűrűbben laknak, ott a járvány könnyebben terjed. A svéd járványkezelés gyengeségét mutatja, hogy a hozzájuk hasonló adottságú országoknál sokkal több a covid-halottjuk. De ezt világosan leírtam korábban is. Ahogy azt is, hogy ezt a svédek maguk is észlelték, most már egészen máshogyan viszonyulnak hozzá, mint az elején. Felveszik az oltást, és védettségi igazolvány vagy negatív teszt nélkül be se léphetsz hozzájuk. Ergo korlátoznak. Röhejes, hogy még mindig a kezdeti svéd járványkezeléssel dobálóznak a "covidszkeptikusok" (akik szerint nincs is vírus, vagy nem is olyan veszélyes, nem kell korlátozni, nem kell oltás, stb., minden covidszkeptikus válogassa ki, ők melyikben hisz), amikor attól már a svédek is rég elálltak.

A halottszám/esetszám használhatatlan. Az EU-n belül, bár nem pontosan, de körülbelül ugyanazt tartják covid-halottnak mindenhol. De covid-eseteket nagyon másképp mérnek, bizonyos országok sokat tesztelnek, mások kevesebbet, ezért az enyhébb megbetegedések észrevételében nagyok a különbségek.

[ma 19:22]: "Én nem látom, hogy hullanának, mint a legyek."

- [link] Ezen elég durva a többlethalálozási görbe.

2021. nov. 7. 20:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!