Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Média nélkül tudnánk egyáltalá...

Média nélkül tudnánk egyáltalán a Covidról?

Figyelt kérdés

Megkérem a nagyságos modikat, ne töröljenek már megint, tudni szeretném az emberek vélemémyét.

Ha nem lenne téma a vírus a nap minden egyes percében, tudnának az emberek a létezéséről? Minden ismerősöm és jómagam is csak az "ellene hozott" rendeletekből észleljük, hogy pándémia van. Kb. 5 ismerősöm elkapta tavaly, de ha nem tesztelik őket, azt gondolták volna, influenzásak. A média a felelős azért, hogy maradandóan megváltoztatták az életünk?

2021. nov. 6. 00:49
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
92%
Nem, nem tudnank. A covidosk a szovodmenyekben halnak meg. Tudogyulladast, veseelegtelenseget stb allapitananak meg. Nekem szerintem 5 eves SARS-szom volt ami gyakorlatilag azonos tipusu ezzel a betegseggel. A fertozes utan 8 honapig szenvedtem a szovodmenyektol, a gyermekem ketoldali tudogyulladassal korhazba kerult tole. A kutya nem tesztelte, hogy milyen virusunk van, hiaba mondtam folyamatosan az orvosnak, hogy ez nem normal influenza senkit nem erdekelt.
2021. nov. 6. 10:53
 22/55 anonim ***** válasza:
77%
Nem. Elkönyveltük volna menetrend szerinti influenzajárványként, és mostanra más senki sem emlékezne rá. Annyira hatásos az agymosás, hogy sokan komolyan úgy viselkednek, mintha két éve az összes temető dugig lenne, és az utcákon is mindenfelé hűvös halmokban állnának a hullák. A valóság valahogy egyáltalán nem zavarja össze őket.
2021. nov. 6. 18:37
 23/55 anonim ***** válasza:
22%

ez a halállal való érvelés miért van?

mikor elmondták temetkezési lis, hogy sok a halott, de ez nem is érdekes, mert ez se kéne, de miért meghalni kell?

hosszútávú szagés ízvesztés, egyéb tünetek, long covid, amikor nem megy a sport sportolóknak,az nem elég?

2021. nov. 6. 18:41
 24/55 anonim ***** válasza:
75%

“ hosszútávú szagés ízvesztés, egyéb tünetek, long covid, amikor nem megy a sport sportolóknak,az nem elég?”

Ja, ez a szöveg akkor jött, amikor kezdett alábbhagyni a félelem.

Nem egy ismerősömnél párnapra volt erős szaglás/ízleléscsökkenés, másoknál influenzaszerű tünetek, egynek meg folyt és mart az orra, 3-4 napig. Az a vicc, hogy a legutóbbi, aki ennyivel megúszta az egészet, szaladt az oltásért, mert “nem akar beledögleni”, holott már bizonyított az immunrendszere.

2021. nov. 6. 19:05
 25/55 anonim ***** válasza:
48%

Akkor ezt a kérdést úgy kell értelmezni gondolom, hogy soha semmilyen korlázotás sem lett volna. Na most ezek után idővel nyilván nagyon eldurvult volna a járvány. Néhány hülye ezt itt nyilván tagadja, de nekem van több ismerősöm is egészségügyben köztük anyám is és ők nem a média. Korlátozások ellenére is elég durva volt ahhoz hogy már olykor fogorvosokat is a Covid osztályra vittek dolgozni. Anyum is mondta március körül, hogy a mi városunkban sem volt még ennyi ember lélgeztetőgépen az elmúlt 30+ évben mióta ő a szakmában van. És tegyük hozzá hogy a 90 es években még több ember élt Magyarországon mint most.

Mellesleg mikor ez az egész kezdődött 2019 október november körül Kínában ott a MÉDIA pont hogy próbálta az egészet eltussolni addig amíg csak lehetett és nem egy embert lekapcsoltak akik próbálták felhívni a figyelmet rá hogy valami terjed és nem okés.

Én nem állítom hogy a média olykor nem túloz de aki azt állítja így közel 2 év után hogy a média nélkül nem tűnne fel hogy valami más terjed az nem komplett.

2021. nov. 7. 13:17
 26/55 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem attól is függ, hol lakik az ember. Én valószínűleg nem vettem volna észre.

Azzal kapcsolatban, hogy sokan voltak lélegeztetőgépen: korábban olvastam róla, hogy volt olyan orvos, aki szerint a lélegeztetőgép helyett csak oxigént kellene adni azoknak, akiknek a COVID miatt légzési nehézsége alakult ki, és sok embert meggyógyítottak így. De persze nem tudom, ez mennyire igaz.

A kórházak durvább influenzaszezonokban is le voltak terhelve, ez nem lett volna olyan furcsa, sem a látogatási tilalom, a szakképzett eü dolgozók hiánya sem új keletű.

Az én ismerősi körömben senki sem halt meg COVID-ban, egy ismerősről hallottam, hogy kórházba került még az elején, de szerencsére meggyógyult.

Én elhiszem, hogy vannak, akik nem ilyen szerencsések. De ez többek között annak köszönhető, hogy a mi orvosainknak (is) fentről mondják meg, mikortól, hogyan, mivel kezelhetik a betegeiket, nincs elég mozgásterük. A korai kezelés nagyon fontos lenne, más országokban sokkal hatékonyabban tudják gyógyítani a betegeket, kevesebb a halott, a long covidos. Itt van pl. ez a dél-afrikai orvos, aki eddig 7000 pácienst gyógyított meg eddig, három hullám alatt dolgozott végig, és egyik betege sem halt meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ifqE8cBQbI4

2021. nov. 7. 14:17
 27/55 A kérdező kommentje:
A svédeknél - még az oltás előtt - nem nagyon korlátoztak, úgybemlékszem. Nem lett különösebb bajuk.
2021. nov. 7. 14:33
 28/55 anonim ***** válasza:
64%

[ma 14:33]: Attól függ, mit értesz különösebb bajon. A mai napig a lakosságarányos halálozás

- Svédországban 1475,

- Dániában 470,

- Finnországban 213,

- Norvégiában 168,

- a Feröer-szigeteken 102,

- Izlandon 99

halott jut 1 millió lakosra.

Európán belül a legkevésbé Észak-Európát sújtotta a covid, nyilván azért, mert a népsűrűsége alacsonyabb, mint a többi régiónak. Dánia, Finnország, Norvégia, Feröer-szigetek, Izland konkrétan az utolsó öt Európában a lakosságarányos covid-halálozásban (a Vatikánt nem számítva). A hasonló adottságú Svédország a középmezőnyben van, 3-10-szer olyan sűrűn lakott országok között.

Ha a különösebb bajon azt érted, hogy Svédország kihalt volna, akkor tényleg nem lett különösebb bajuk. Ha a különösebb bajon azt érted, hogy adottságaikhoz képest nagyon sok lett a halott, akkor lett különösebb bajuk, regionális összehasonlításban nyomorultul ráfaragtak arra a tervre, hogy nem korlátoznak.

Mindezt most már ők is tudják. Ma már a lakosság 68%-a oltott, külföldről pedig be nem teheted a lábad védettségi igazolvány (oltásról vagy a betegségen való korábbi átesésről) vagy negatív teszt nélkül.

[szarkasztikus hang:] De persze nyilván csak médiahiszti a covid... [:szarkasztikus hang vége]

2021. nov. 7. 15:04
 29/55 anonim ***** válasza:
23%
3 nekem egy ismerősöm sem volt súlyos beteg, most mi lesz? Ennek vajon mi az oka, szerencse? Az eléggé tudományos kategória :'D
2021. nov. 7. 18:38
 30/55 anonim ***** válasza:
50%
1 jaja. Elmész az orvoshoz, aki felir ezt meg azt. Ha nem használ, amazt. Viccesek vagytok
2021. nov. 7. 18:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!