Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi a francért zavarja némelyik...

Mi a francért zavarja némelyik embert, ha a másik nem oltatja be magát?

Figyelt kérdés
Engem, mint oltatlant egyáltalán nem érdekel, ha valaki úgy dönt, hogy beoltatja magát covid ellen. Ellenben az a tapasztalat, hogy az oltáspártiak lenézik, kigúnyolják, sértegetik, mindenféle konteósnak meg laposföld-hívőnek(?) nevezik azokat, akik valamilyen okból nem oltatják be magukat. Az ilyen embereknek ilyenkor mi a problémája? Ha ő beoltatja magát, akkor ő elméletileg védve van. Most ő ennyire aggódik értem? Vagy már megint csak a tipikusan magyarokra jellemző egymással szembeni ellenségeskedés és a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" gondolkodásmód beszél belőlük?

2021. jún. 13. 13:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
47%

Mondjuk hobbi szinten meg a krónikus betegségeim miatt én is sokat olvasgattam régebben, de nekem pont az a konklúzióm, hogy az immunrendszert nem lehet erősíteni, ha lehetne, az veszélyes lenne illetve a vitamin se segít, az oltás viszont biztonságos és segít.

Ugyanakkor van krónikus betegségem, amit magam jobban kezelek, mint anno a gyógyszer.

2021. jún. 14. 13:40
 52/68 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem hülyeség lenézni a sok "netvirológust", egyetlen okból: OK hogy a tudósok/kutatók ezzel foglalkoztak évtizedeken át, persze hogy nagyobb a szakértelmük, viszont őket is ugyanúgy befolyásolják a nagy cégek és a pénz-érdekek mint a politikusokat!

Ha az emberek meg tudnának bízni a "hivatalos" virológusokban, epidemologusokban stb akkor senki se próbálna a neten magának tájékozódni, hanem elfogadnák azt amit a tudósok mondanak.

Sajnos már rég bebizonyosodott hogy a tudósokat/kutatókat/tanulmányokat is nagyon könnyű megvenni. Egy kutatást manapság szinte mindig valamilyen cég vagy iparközösség pénzel, fehér holló az igazán független kutatás. Az eredményeket meg csak akkor szokták publikálni, ha megfelel a szponzor érdekeinek.

Ráadásul a leggázabb húzás ezzel az oltással az, hogy se az oltást gyártó cégek, se a kormányok nem vállalnak felelősséget a mellékhatásokért, ha az ember belehal/maradandó károsodást szenved akkor mindenki csak vonogatja a vállát.

Innentől úgy mégis hogy képzeli bárki hogy a másikat megpróbálja rábeszélni az oltásra? Ez mindenkinek a teljesen független, nem befolyásolt SAJÁT döntésének kell hogy legyen, mert az illető így is úgy is teljesen saját felelősségére dönt. Mindkét döntésnek van esélye arra hogy balul sül el és az embernek magának kell tudni felmérni hogy melyik a számára elfogadhatóbb út.

A valószínűségek meg statisztikák a konkrét embernél soha nem érnek semmit, mert hiába kb 30000-ből 1 hal bele az oltásba, azt sose lehet tudni előre hogy nem te vagy-e az az egy! Ha meg te húztad a rövidebbet az oltással és belehalsz vagy lebénulsz, nagyon gáz tudni hogy ha nem oltatod be magad, lehet még sok évtizedig élnél covid ide vagy oda.

2021. jún. 14. 18:06
 53/68 anonim ***** válasza:
100%

"OK hogy a tudósok/kutatók ezzel foglalkoztak évtizedeken át, persze hogy nagyobb a szakértelmük, viszont őket is ugyanúgy befolyásolják a nagy cégek és a pénz-érdekek mint a politikusokat!" - mert az internetes oldalakra ez nem igaz egy az egyben, ugye? Dehogynem.

"Ez mindenkinek a teljesen független, nem befolyásolt SAJÁT döntésének kell hogy legyen, mert az illető így is úgy is teljesen saját felelősségére dönt." - ebben teljes mértékben egyetértek, csak sajnos vannak olyan emberek, akiknek berögzült mániájuk, hogy belepofázzanak mások életébe, hogy manipuláljanak másokat mindenáron, és képtelen elfogadni más ember döntését, ha az eltér a sajátjától. És az a baj, hogy rengeteg ilyen ember van, körbe lehet nézni akár ezen az oldalon, akár facebookon.

2021. jún. 14. 20:29
 54/68 anonim ***** válasza:
48%

52

A COVID-ban 2-300 emberből hal meg egy a korosztályomban és rengetegen vannak rosszul még hónapok múlva is.

Nekem jöhet az a 30 000/1 esély.

2021. jún. 14. 20:35
 55/68 anonim ***** válasza:
80%
Igen, 70 év felett más a szitu. Csak a világ populációjának 6%-a 70 feletti. A maradék 94%-nak nagyobb rizikó az oltás.
2021. jún. 14. 21:04
 56/68 anonim ***** válasza:
84%

54: ez a 2-300 elég nagy feltételezés amúgy, hiszen ez csak a bizonyítottan covid+ -okra vonatkozik, előbb el is kell kapni valahogy! Annak viszont messze nem 100% az esélye.

A másik hogy ezt a számot a tesztelt emberekből hozták ki, feltételezhető hogy rengeteg ember van aki megfertőződött, de semmilyen komolyabb tünetet nem produkált, így nem is tesztelte magát. Akár többmillió ilyen ember lehet. Persze ez csak feltételezés, de simán lehet akár tizedakkora az esély.

2021. jún. 14. 21:42
 57/68 anonim ***** válasza:
32%

Én 28 vagyok, a saját korosztályomról beszéltem.

Tudtommal voltak vizsgálatok, hogy random teszteltek embereket és azt találták, hogy elég kevés a tünetmentes fertőzés. Állítólag 10-20 % között van.

Minél tovább húzódik a járvány, annál több esélye van, hogy sokan megfertőződjenek.

2021. jún. 14. 21:57
 58/68 anonim ***** válasza:
77%
57. Azt akarod mondani hogy itt magyarországon már 700 ember meghalt a korosztályodból(28éves) 1,5 év alatt? Nem tudom honnann szeded az infókat de nézz egy kicsit jobban utána, és majd te is ráébredsz arra hogy 65 alatt szinte zéró az esélye hogy problémát okoz a covid. Ha van alapbetegséged az más történet, de ott magától a betegségtől is meghalhat bárki.
2021. jún. 15. 07:29
 59/68 anonim ***** válasza:
72%

57:

Amit én találtam aszerint 81%! Tehát a covid fertőzöttek 81%-a tünetmentesen esik át rajta!

Itt a link hozzá:

[link]

2021. jún. 15. 07:33
 60/68 anonim ***** válasza:
0%

58

Krónikus betegségekkel évtizedekig lehet élni.

2021. jún. 15. 07:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!