Mi a francért zavarja némelyik embert, ha a másik nem oltatja be magát?
Személyesen nem gondolom, hogy ellenséges lennék. Más oltáspárti se az a környezetemben.
Én csak érvelni próbálok.
Egyrészt vannak betegségek, amelyekkel nem lehet oltatni, viszont az illető személyre nézve életveszélyes lenne a fertőződés.
Másrészt amíg nincs nyájimmunitás, addig terjed a vírus. Amíg terjed a vírus, addig több esély van mutációk kialakulására, ugyanis a mutáció lehetősége minden egyes, a fertőzött sejtben történő vírus gyártásakor fennáll és minél tovább terjed a kór, annál több a lehetőség a mutációk kialakulására.
Ha sok a fertőzött, akkor a kórházak telítve lesznek, az egészségügy leterhelődik, más betegségeket se lesz olyan egyszerű kivizsgáltatni, várólisták alakulnak ki illetve duzzadnak.
Te se tudhatod, a te szervezeted hogyan fog rá reagálni, amikor elkapod, mekkora vírusszám jut beléd, hajlamos lesz-e az immunrendszered túl erősen reagálni súlyos betegséget, poszt-COVID-ot vagy autoimmun betegséget kiváltva. Az orvosok lennének a legboldogabbak, ha tudnák, mitől függ, ki hogyan reagál a fertőzésre.
A COVID maga százszorosan, ezerszeresen veszélyes, mint az oltás, de aki az oltástól fél, az azt veszi észre, amikor nagy ritkán az okoz problémákat, de azt már ignorálja, amikor a COVID okoz problémát, ezerszer gyakrabban és nagyobb eséllyel.
Én személyesen senkit se laposföld-hívőzök le, amikor én "laposföldezek", akkor abban a kontextusban használom, hogy nehogy már a 4 laposföld-díjat szerző jómadárnak higgyünk, akik csak a "vitaminjaikat" akarják eladni.
Mert sok ember szeret más életével foglalkozni. Rá akarják erőszakolni másra a nézeteiket, ahelyett, hogy elfogadnák, hogy másoknak joga van máshogy vélekedni bármiről.
Én az igazolvány miatt beoltattam magam, nem vagyok se az oltás mellett, se ellene, mindenki tegyen úgy, ahogy akar. Peace.
"Azért, mert az oltás nem magánügy"
Pedig pont így kezelem, épp a kifejtésben leírt tapasztalatok miatt. Amikor bekerülök egy új közegbe, pl. új munkahely, akkor elég hamar megkapom a kérdést, hogy be vagyok-e oltva, ilyenkor mindig azt a választ adom, hogy semmi közöd hozzá/ne haragudj, de magánügy. Az pedig, hogy nem magánügy, társadalmi felelősség, meg hogy "az oltatlanok veszélyeztetnek másokat", amit a kormány is sugall, eléggé manipulatív szövegek.
Nekem eszembe nem jutna bárkit az oltásra bíztatni vagy lebeszélni róla. Nem kéne lebirkázni sem az oltottakat, sem konteósozni az oltatlanokat, illetve egyik félnek sem a saját nézetét a másikra tukmálni. Mindenki a saját maga belátása szerint döntsön. Bár mindenki úgy gondolkodna, mint az első hozzászóló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!