Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mas is unja ezeket az ilyen...

Mas is unja ezeket az ilyen oltasmanias hittérítőket az interneten? Mindenkinek a magánügye.

Figyelt kérdés
Facen es gyk-n is rengeteget latom, hogy “aki nem oltja be magat, azt büntessék meg!!!” stb. Nem ugy volt hogy ezt mindenki eldöntheti magának? Pont ezert nem is kotelezo. Mi koze ahhoz masnak, hogy xy mit csinal?

2021. márc. 22. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
38%
Fotelharcolhatunk itt egymással, ezzel semmire nem megyünk. Ha ki lehetne menni tüntetni, TÖBB MILLIÓAN, akkor meg fülünket, farkunkat behúzzuk. Össze kellene végre fogni.
2021. márc. 25. 14:15
 72/82 anonim ***** válasza:
44%

Én nem értem miért kell csak azért konteokat gyártani, mert nem láttok bele. Azokat a 30, 40 éveseket, akiket sürgősen ki kell vizsgálni, kivizsgálják. Akit el kell látni, el van látva. Voltam 2 hetet neurológia osztályon is, a negatív covid tesztes stroke-os betegek kerültek be, voltam 2 hétig sebészeten, meg lett műtve a vastagbél tumoros, voltam urológia ambulancián, megkapta a papa a gyógyszert a prosztata hyperplasiajara. Van ellátás. Még. Egyelőre intenzívesek, belgyógyászok és infektológusok működtetik a COVID osztályokat, a műtéti létszám nyilván megcsappant, mert kevesebb az altató személyzet, de csinálják. És mi lesz majd akkor ha további orvosokat kell bevonni az ellátásba?

Ezen semmi rágalom nincs, el lehet hordani a kormányt mindennek, nekem se a kedvenc embereim, de a számok valósak, tetszik nem tetszik.

Semmi bajod nem lesz x év múlva az oltástól, hogy ezt felfogd minimális biológiai ismeretekre lenne szükség, semmi másra.

Az influenza vírus elleni oltás hatékonysága egy teljesen más kérdés, teljesen más vírus, máshogy működik, máshogy mutálódik, ehhez is mikrobiológiai ismeretek kellenek, semmi más. Jöhet joggal a kérdés. "És nekem miért is kellene értenem a mikrobiológiához?" Nem kell. De akkor annyi a minimum, hogy elhiszed annak, aki nem hogy ért hozzá, de egész életében vírusokkal foglalkozott.

A "fizetünk, ha beírhatjuk COVID-ban elhunytnak" egy létező jelenség, egy oka van: az OEP finanszírozza az ellátókat, adott BNO kódra adott összeget fizetnek. Olyan kevés pénzt kapnak a kórházak, hogy ezzel, amióta világ a világ, próbálnak trükközni, több vizsgálatot beírni, több diagnózist bekódolni, amennyire csak lehet fedve a valóságot, hogy utána ne fogyjon el hónap közepén a fertőtlenítőszer. Egy koronás beteg után többet fizetnek, mert drágább az ellátásuk. Lehet nem a korona volt a fő oka a halálának, de nagy valószínűséggel fertőzöttként akkor is kapta jó esetben a remdesivirt, ami nem olcsó. A betegek érdeke, hogy minél több pénzt tudjanak szerezni az ellátók az OEP-től. De tudom, megint a csúnya rossz eü dolgozók.

Továbbra is az a konklúzió, hogy ha normális életet akarsz, végre dolgozni akarsz és nem akarsz éhen dögleni, akkor oltasd be magad, és lépjünk végre tovább. Ennyire egyszerű. Ezt nem a kormány mondja, ezt az orvosok mondják.

2021. márc. 27. 13:54
 73/82 anonim ***** válasza:
39%
72. Ez nem konteó gyártás, mindig ezzel jönni, már nagyon unalmas, úgy manipulálják a számokat, ahogy akarják, ezt a Cecília is elmondta októberben, a balesetben elhunytakat is beleszámolják. Arról meg már ne én tehessek, hogy a kormányok tönkretették az eü-t, aztán most engem szívatnak már 3 hete. Vagy az orvosom is konteó gyártó, mert nem ajánlja az oltást, helyette az immunrendszer erősítésére buzdít? Ne azokból az orvosokból indulj ki, akiket megvettek kilóra a tévében. Nagyon durva, mennyire elbirkásították a magyart, közben külföldön folyamatosak a tüntetések, csak erről a magyar média érdekes módon mindig megfeledkezik említést tenni, vagy ha tesz is, rossz színben tünteti fel ezeket az embereket, konteósok, szélsőjobbosok, stb. Nagyon unalmas már.
2021. márc. 27. 15:13
 74/82 anonim ***** válasza:
34%
73 hiába mondod az emberkének az nem hisz csak a kormánynak mondok egy pl zala megyében meghaltak 40 ember a covid miatt de 200 kisvállalkozás tönkrement ki vállalja ezért a felelősséget.Könyörgöm olyannak is osztogatnak igazolást aki nem is kapot oltást és akkor az emberke hisz a számokban amikor azt se tudják meg mondani ki volt be oltva és ki nem.Meg olyannak is adnak aki nem regisztrált csak be állt a sorba.Meg neki mindegy hogy, külföldön tüntetnek a magyar az okos az egész régióban azért vagyunk még mindig csórok meg szar a termelésünk és parizert kel enni meg politizálni.Nem egy programmal orbán se mond programot hanem eljátssza a tábornokot meg hogy, mi a csicskái vagyunk. Kívülről nézve még röhögnék az egészen de mivel itt élek el mentem sírni és csak remélhetem hogy, a jövöben minél meszeb kerülök innen.
2021. márc. 27. 16:23
 75/82 anonim ***** válasza:
74-es, a vidékiek tudják az igazságot, de a pestiek lehet hülyíteni rettegtetni. A halotakkal is. Úgy ahogy mondom kb 40 ember halt meg tavaly óta Zalában a virus miatt. Elvileg. Gyakorlatilag meg az alapbetegségükbe halnak bele, mert az nem volt szinten tartva a távgyógyítás miatt. És úgy oltanak be embereket, hogy valójában azt sem tudják hogy a krónikus betegségük milyen szinten van, az immunrendszerük elbírná-e az oltást.
2021. márc. 27. 17:29
 76/82 anonim ***** válasza:
Jav ahogy mondod.
2021. márc. 27. 17:29
 77/82 anonim ***** válasza:
62%
A Pestiek tudják hogy, mi a helyzet csak nem érdekli őket mert oda megy minden beruházás és így lesz munka ott.Azt hogy, vidéken be csődöl minden nem nagyon érdekel senkit.Majd lehet menni Pesti albérletbe nevetséges árakon.
2021. márc. 27. 18:54
 78/82 anonim ***** válasza:

#73: na akkor mégegyszer, a számok valósak. Frontvonalban vagyok, nekem aztán ne akard megmagyarázni, hogy alig halnak meg koronában vagy éppen szenvednek maradandó egészségkárosodást miatta, amikor nap mint nap látom.

Te továbbra se tehetsz semmiről, tudom, miért is tehetnél, jogok vannak, felelősség nincs, de meg kellene végre érteni, hogy a fejlett nyugaton is sorra dőlt be az eü ellátás, mert ilyen szintű plusz terhelést egy jól működő, felszerelt rendszer sem bír el.

Az orvosod nem konteo, eleve személyre nem is tudod használni ezt a kifejezést, csak szimplán hülye. Olyan nincs, hogy az immunrendszer erősítése, ha erős az immunrendszered, akkor allergiás vagy, meg autoimmun beteg. Az immunrendszer ennél 100x komplexebb, még jó, hogy a szerinted lefizetett orvosok, a majdani kollégáim, értenek hozzá.

Senki nem mondta hogy külföldön nincsenek hülyék, ergo vannak tüntetések is.

Az unalmas, na, az te vagy, a hasonszőrű magasröptű gondolatokat megfogalmazókkal együtt.

2021. ápr. 2. 06:00
 79/82 anonim ***** válasza:
60%
Frontvonalban vagyok... ez demagóg szöveg. Egyetlen frontvonalas sem nyilatkozik a titoktartási miatt. Szóval etess másokat ezzel a frontvonalban vagyok dumával.
2021. ápr. 2. 08:15
 80/82 anonim ***** válasza:
Jogilag semmiképpen, morálisan már lehet kötelesség.
2021. ápr. 4. 15:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!