Mas is unja ezeket az ilyen oltasmanias hittérítőket az interneten? Mindenkinek a magánügye.
A nyájimmunitás hogy lenne magánügy?
Tudom jól hogy lehet alapos oka annak ha valaki nem adatja be, én is ilyen személlyel élek, aki szeretne oltást de sajnos nem kaphat. Éppen ezért gondolom úgy, hogy akinél nincs orvosi ellenjavallat, annak társadalmi felelőssége lenne ebben.
Valóban irritáló, ahogy az is, hogy a médiában más sem szól, csak ez.
Ezt úgy írom, hogy anyukám és egy ismerősöm van intenzíven: az egyikük nem volt beoltva, a másikuk be volt. Szóval erről ennyit.
Mindenkinek a saját döntése, hogy a teste felett hogy rendelkezik. De hát hatalmas biznisz van emögött, ezt csak a teljesen hülye nem veszi észre.
Mondjuk mert a közegészségügy nem magánügy?
1. Ha nincs meg a megfelelő átoltottság, nem lesz nyitás, ami mindenkinek szar.
2. Van egy rakás ember, aki nem olthato, őket csak az védi, ha más be van oltva.
Tudod, nyájimmunitás, mint az összes gyermekkori fertőző betegségnél...
Egyébként meg engem az se érdekel már, ha nem oltatod magad, csak utána ne visíts, hogy diszkriminálnak, ha oltás nélkül nem mehetsz akárhova.
Miért is? Miért ne lehetne bsveztni, hogy mondjuk csak oltással lehet utazni?
Megvan a döntési jogod. Vagy maradsz a p.adon, vagy beoltazod magad.
Egy rakás országba utazáshoz kell védőoltás, mégse rinyál miatta senki.
"erre törvény van"
Keresd már elő nyuszika. :)
Egészségügyben pl. kötelező a hepatitis B oltás. Ha nem akarom, nem dolgozhatom egészségügyben.
Ugyanígy nem kötelező a sárgaláz elleni oltás sem, de ha Ruandába akarsz utazni, akkor bizony be kell magad oltatni.
Az utazgatás nem létfontosságú dolog. Nem kell magad oltatni, csak akkor ne rinyálj, ha valami hátrány ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!