Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mas is unja ezeket az ilyen...

Mas is unja ezeket az ilyen oltasmanias hittérítőket az interneten? Mindenkinek a magánügye.

Figyelt kérdés
Facen es gyk-n is rengeteget latom, hogy “aki nem oltja be magat, azt büntessék meg!!!” stb. Nem ugy volt hogy ezt mindenki eldöntheti magának? Pont ezert nem is kotelezo. Mi koze ahhoz masnak, hogy xy mit csinal?

2021. márc. 22. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/82 A kérdező kommentje:
Engem ne becezgessel fiam :D Nem utazgatni akarok, azt oké, hogy nem lehet. Hanem normalisan iskolába jarni pl. Fizetek az egyetemert, de nem tudok tanulni igy semmit. Oltás ide vagy oda, ugyse nyitnak ki. De a boltba lehet egymas nyakán allni. Tavaly ilyenkor kellettek volna nagy intézkedések, ezekkel mar semmit nem erunk, csak bohóckodás. Akkor két hetig be lettünk volna zárva komolyabban, es vege. Nem 1 eve mar folyamatosan.
2021. márc. 22. 16:54
 22/82 anonim ***** válasza:
68%
Senki nem mondta, hogy a járványkezelés nem lett csúnyán el.aszva. De a jelen elcseszett helyzetben meg az oltás az egyetlen kiút.
2021. márc. 22. 16:58
 23/82 anonim ***** válasza:
66%

Tavaly ilyenkor már le volt zárva minden. Nem baj, ha nem értesz az epidemiológiához, de akkor ne add elő magad, és hagyd meg annak, aki mondjuk ezzel foglalkozik.

Nem értem ezt a felfogást. "Jaj ha beoltatom magam, akkor is elkaphatom ezt a vírust, akkor is hordanom kell a maszkot és nem mehetek sehová, és hiába oltanak, mégis maradnak a korlátozások, akkor meg nem mindegy?"

1. Elkaphatod, mert egyik vakcina se 100%-os hatékonyságú, de ha 100 emberből mondjuk 50 már be van oltva, akkor kisebb az esély a fertőzésre.

2. Ha be vagy oltva, mégis fertőződsz, sokkal kevesebb tünettel és szövődménnyel zajlik a betegség, ez pláne most kedvező, mert a fiatalok is megszenvedik.

3. Igen, hordanod kell a maszkot, maradnak a korlátozások, de nem az idők végezetéig. Lássuk be, ha a lakosság 20%-a van beoltva, azzal még nem sokra mentünk, de ha a 60%-a, akkor már elég jók vagyunk és szépen lassan térhetünk vissza a régi életünkhöz. Akárhogy nézem, az mindenkinek jó.

Nem teszik kötelezővé, de azért annyi esze lehetne mindenkinek hogy egyéni felelősségvállalás címszóval tesz a közösségért és egyúttal önmagáért is. Egyetemistaként szerintem ez különösen elvárható lenne tőled, elvileg értelmiséginek számítasz.

Üdv: egy beoltott orvostanhallgató, akinek marhára semmi kedve és ereje a marha sok tanulás mellett még COVID osztályon is önkénteskedni, szóval mi lenne, ha gyorsan elérnénk azt a 60%-ot, hogy mindenki élhesse békében tovább az életét...

2021. márc. 22. 20:00
 24/82 A kérdező kommentje:
keményen be lettem oltva, de legalabb magyarázatot is kaptam koszi :D nem csak azt hogy “oltás=lyó, bármi más vélemény=rósz”
2021. márc. 22. 20:12
 25/82 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem ha a megfelelő helyeken tájékozódsz, kapsz magyarázatot. Inkább legyen valaki agresszívan oltáspárti, mint oltásellenes, előbbi senkit nem veszélyeztet.
2021. márc. 22. 23:53
 26/82 anonim ***** válasza:
49%
Ez nem magánügy, hanem közügy és előbb-utóbb úgyis kötelező lesz az oltás.
2021. márc. 23. 00:10
 27/82 anonim ***** válasza:
26%
Kiváncsi vagyok hogy akik ide irogatnak nyájummunitás stb azok regisztráltak-e az oltasra, és hány évesek. Kicsit úgy jött le, hogy az észt azt tudják osztani, de egyik sem írts hogy regisztrált volna oltásra, hogy oltást akar. Szájhősök vagytok.
2021. márc. 23. 07:04
 28/82 anonim ***** válasza:
64%
Nem kellett regisztrálnom, eü dolgozóként már januárban megkaptam. Páromnak meg szereztem astrát, mert a sok hülye nem kéri és volt maradék. Szóval képzeld, be vagyok oltva.
2021. márc. 23. 07:08
 29/82 anonim ***** válasza:
78%

Természetesen beregisztráltam. 48 éves vagyok, daganatos beteg. A Covidba belehalhatok.

2021. márc. 23. 07:45
 30/82 anonim ***** válasza:
28as melyiket kaptad? 29-es melyiket szeretnéd?
2021. márc. 23. 08:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!