Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akik nyáron szórakoztak, és a...

Akik nyáron szórakoztak, és a Balatonra jártak, most hogy számolnak el a lelkiismeretükkel?

Figyelt kérdés
Soha nem látott mértékben tombol a koronavírus, és ez lesz még sokkal rosszabb is. Ez egyértelműen azoknak köszönhető, akik nyáron nem voltak képesek otthon maradni, hanem bulikáztak, a Balatonba fürcsiztek, moziztak. Ezek az emberek most mit éreznek? Hogy képesek egyáltalán tükörbe nézni? Minden egyes elfogyasztott korsó sörrel, meg fürdőzéssel rengeteg ember megbetegedéséhez és halálához járultak aktívan hozzá. Az én szememben legalábbis ez elfogadhatatlan. Eljuthatunk vajon odáig, hogy ezek az emberek akár a büntetőjogáltal is felelősségre legyenek vonva?

2020. szept. 6. 16:35
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
43%
Kérdező akkor te lassan egy éve nem mozdultál ki a lakásból? Mert haigen te is nyugodtan szétszorhattad. Hogy számolsz el a lelkiismereteddel ha úgy voltál boltba hogy nem lett volna kötelező? Vagy családi rendezvényen? Hogy számolsz el ha miattad halt meg valaki? lehet te csak hordozó vagy de több embert megöltél.
2020. nov. 1. 15:01
 32/39 anonim ***** válasza:
34%
29. A döntéseket a kormány hozta. Ha nem tetszik valami ott tessék panaszkodni! Ahogy neked jogodban áll bulikázni, nekem jogomban áll nem bulikázni. Ahogy te leszarod kit fertőzöl meg én is leszarom ki megy csődbe mert nem tamogatom a fogyasztásommal a vallalkozását. A kettőnk közötti különbség az, hogy engem valóban érdekel a magam egészségén kívül másé is, te viszont pont leszaros milyen vallalkozás megy csődbe. Te bem ezért bulikázol, hanem azért hogy NEKED jó legyen. Álszert majom vagy.
2020. nov. 1. 18:29
 33/39 anonim ***** válasza:
72%
Szóval akkor zárjunk le/be mindent, hadd menjen tönk anyagilag és mentálisan mindenki. :D Gratulálok, sokeszű.
2020. nov. 2. 10:13
 34/39 anonim ***** válasza:
34%
33. Képzeld volt 2 világháború ami elég hosszú ideig tartott. Az emberek éheztek, nem volt munkalehetőség, sokaknak a lakását ia szétlőtték, vagy fiatalob elvitték őket a frontra, harcolni együgyért amihez semmi közük nem volt. Tízezrek haltak vagy nyomkodtak meg. A koncentrációs taborokban vagy a gulágon végzett emberekről már nem is beszélve. Sokan azt is túlélték. És komolyan most abból kell drámát csinálni, hogy fel kell venni egy maszkot? Meg esetleg bem lesznek tömegrendezvények? Ha valaki ettől megy tönkte mentálisan ne haragudj az előtte sem volt normális.:) állást meg alkalmazkodva a helyzethez lehet váltani. Hidd el aki elkapja a covidot az is sok az utcára kerül mert lassú a felépülés, közben a tappénz nem túl sok. Ha belerokkansz meg lehetőséged sem lesz pénzt keresni. Akik meghaltak a sok lelketlennek csak egy szám adat. Addig amíg nem te vagy közöttük. De azok az emberek nagymamák, nagypapák, anyukák, apukák, valakinek a szerettei nem csak számok. Én nem, nem haltak volna meg amúgy is!
2020. nov. 2. 10:23
 35/39 anonim ***** válasza:
58%
33. Gyanítom te még eltartott vagy, mert nagy butaságokat írsz. Szerinted aki megbetegszik hetekre hónapokra az miből fog élni?
2020. nov. 2. 10:25
 36/39 anonim ***** válasza:
81%
35 Nem, nem vagyok eltartott, épp ezért féltem az állásomat. Mert ha minden bezárnak, akkor szerinted az a sok ember miből fog élni?
2020. nov. 2. 12:06
 37/39 anonim ***** válasza:
77%
Mindent nem fognak bezárni! Honnan veszed?
2020. nov. 2. 14:05
 38/39 anonim ***** válasza:
0%

2 es.fiatalok is halnak meg benne.volt amelyik makk egészséges volt.

A kérdésem a kérdezőhöz mikortól lenne büntethető?Ha kimozdult otthonról találkozni valakivel akkor is vagy balatonkázás többes rendezvényekntől.Egyáltalán hol a határ?

2020. dec. 19. 15:48
 39/39 anonim ***** válasza:
65%

Hogy ki hogy számol el a lelkiismeretével, annak ajánlom az alábbi írást, amit olvastam a minap:

"A 16 éves kamasz lányom az elmúlt 10 napban a második idegösszeomlást kapta! Megállíthatatlanul zokog és nem tudok rajta segíteni!

Az osztályfőnök az iskolapszichológushoz irányított.

Tv-t és híreket már nem nézünk, de az internetről mindenben képben van, a legutolsó sokk az Orbán-féle bejelentés, maradnak a korlátozások januárig....

Az online oktatásba belebuktam/belebuktunk a gyerekkel együtt mentálisan. A monitorral beszél és bámulja a képernyőt napi 7-8 órán át.

Zokog és nem tudja megfogalmazni, hogy mi fáj.

Mindene fáj, minden fáj, az élete fáj - ezt mondja.

A barátok, tanárok, közösség, a napi rutin hiánya, hogy felöltözik, utazik, emberek között van, kinyírta a kamasz lelkét.

Azt zokogta az előbb ordtíva: "tudom, hogy sosem lesz vége!"

Most a paplan alá bújt, ott zokog.

És nem tudom azt mondani neki: "Kislányom, csak január 11-ig kell kibírni és elmúlik és rendbejön minden".

Mert tudja már ő is, pedig még gyerek, hogy nem jön rendbe!

Rohadjon meg az összes gyerekgyilkos, mentálisan, lelkileg megnyomorító fasiszta elmebeteg, aki abban leli örömét, hogy gyermekeket (is) kínoz! Vagy épp közönnyel nézi, ahogy kinyírja a gyerekkorukat, a fiatal életüket!"

2020. dec. 21. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!