Kijelenthető hogy az ügyvédeknek valójában nincs, vagy csak nagyon kevés lelkiismeretük van?
Én ügyvédként fel nem foghatom, hogy miért és hogyan azonosítják az ügyvédeket "gyilkosok és pedofilok" védőivel!? Ne haragudj kérdező, de rettentő ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki egyenlőségjelet tegyen ide... Ez pont olyan, mintha azt mondanád, hogy MINDEN orvos egy szadista gyilkos, mert mindegyik abortuszokat végez folyamatosan. Egyrészt már a kijelentés se lenne igaz (ügyvédeknél sem az!), másrészt meg az sem kegyetlen gyilkos, aki abortuszt végez. Ugyanígy nem egy elvetemült lelkiismeretet nem ismerő szörnyeteg az sem, aki büntetőügyekkel foglalkozik, még akkor sem, ha emberöléses vagy hasonló ügyekben jár el.
De mindemellett én pl. kizárólag polgári és munkajogi/közigazgatási ügyekkel foglalkozom, és még messziről sem láttam soha gyilkost meg pedofilt nemhogy a praxisomban, de életemben sem. Ettől függetlenül tisztában vagyok azzal, hogy a jogi védelem nem az, amit te gondolsz, emiatt pedig lelkiismeretfurdalás nélkül el tudnám látni ezt a feladatot is, ha úgy adódna.
Neked, Kérdező, azt tanácsolom, ne az amerikai filmeken szocializálódj, mert nagyon félrement ez a dolog valahol az agyadban. Nem tudom, mit gondolsz az ügyvédek munkájáról meg úgy általában egy bírósági eljárásról, de az biztos, hogy a valósággal köszönőviszonyban sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!