Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek mennyire néznek...

Szerintetek mennyire néznek hülyének az emberek / lesz belőle problémám ha gázszűrős félálrcba járok majd bevásárolni? (Gázálarc)

Figyelt kérdés

Koronavírus idejére teljesen elfogytak a maszkok. Már a hasztalan orvosit sem kapni, és a speciális munkához (egy laboratóriumban, vegyszerekkel és elő mintákkal dolgozunk) nem tudunk beszerezni FFP3 maszkot.

Viszont tudtam szerezni gázálarcokat és P3 filter cartridge-t.

Egy barátom azt mondta hogy nem vagyok normális... és hogy le fogják tépni a fejemről / megtámadnak miatta, ha így megyek utcára.

Oké, de ha nincs N95 maszk akkor majd tátott szájjal metrópótlózzunk?

[link]

2020. febr. 26. 00:36
 191/233 anonim ***** válasza:
65%

Csak akkor kell maszk, mikor már beteg vagy.

Ha egyedül te hordasz maszkot többsége nem, akkor biztos beszólnak stb.

Én se fogok hordani maszkot csak, amikor mindenkin lesz már.

2020. márc. 12. 17:30
 192/233 A kérdező kommentje:

Anyumat egy sürgősségi esettel kellett bevinni, mert baleset érte. Nem jutott be a rendelésre... maszkekba kellett menni, és újra végigjárni a háziorvos, kórház kört röntgennel. Túl akartunk rajta lenni amíg még nincs roham.

Már most katasztrófális állapotok vannak a magyar kórházban, és anyum balesete világít rá, hogyha akár +100 beteg is lesz a kórházakban, akkor a rászorulókat nem tudják ellátni. Félrenyelsz valamit, elcsuszol betöröd a fejed, vagy vakbélgyulladásod lesz akkor MEGHALHATSZ. Mert nem lesz sürgősségi ellátás. Nem ám CT meg röntgen. Egyetlen műtétet nem fognak elvégezni, mert veszélyes lesz és a műtőkböl is intenzívet csinálnak.

2020. márc. 12. 18:40
 193/233 A kérdező kommentje:

... a triázs nővérnek kell majd eldöntenie, hogy élhetsz e még, fiatal vagy, vagy idős mert idősként már nem kapsz oxigént.

...

A maszk hordásról, pont még most lenne értelme az FFP3-asokat hordani, amikor ott mászkál ezer lappangó közöttünk. Nem mondhatod hogy pánikolok, mert én azokon a helyeken mászkálok ahol az irániak zabáltak, buliztak, fertőztek 10 napig. Nekünk kötelezték a maszkhordást.

Illetve mindenkit hazarendeltek.

Engem kitiltottak a cégtől 2 hétre 😃 mert több potenciális fertőzöttel kontaktolhattam.

...

Mit lehet tenni? Mindenki húzzon maszkot, és a rohadt életbe, kezdjen el felelőssen viselkedni. NEM megyünk emberek közé innentől ha nem muszáj. Csak maszkban tömegközlekedni, és az emberek 80%-án legyen minimum orvosi maszk, hogy a lappangó cseppfertőzőket elkerüljük.

Szóval ne pánik legyen, hanem ismerjék fel az emberek a katasztrófahelyzetet és viselkedjenek felelősen végre.

2020. márc. 12. 18:45
 194/233 A kérdező kommentje:

Ja és engem nem érdekel ha beszólnak. Pont leszarom.

Egy kínai esettanulmány szerint egy buszra szálló beteg még a több székkel előtte ülőt is megfertőzte. A légkondi kevergette az aerosolokat. Ez ellen jó pl az FFP3 maszk.

2020. márc. 12. 18:47
 195/233 anonim ***** válasza:
65%
Miért ne műtenének? A sebészek nem fognak koronavírussal foglalkozni. Sebészeti sürgősségi műtétek mindig lesznek. A műtkőkbe nem visznek korona vírusos betegeket. Bármikor tudnak egy vakbél műtétet csinálni.
2020. márc. 12. 19:14
 196/233 A kérdező kommentje:

Nézd meg az olasz kórházakat, orvosok nyilatkozatait. A műtéteket nem végzik el, mert az egész kórház fertőzött. Érted?

Nekem a kézműtétemet nem végezték el, mert pont valami fertőzés volt azon az osztályon, így a traumatológus húzta be a csuklótörésemet kézzel .

...

Az olaszoknál teljesen megbénult az egészségügy, mondom ... a műtöket kell intenzívre átalakítani. Egy nem sürgős esetet simán nem fognak vállalni, mert csurig lesznek a kórházak.

Értelme se lenne, mert ha pici esélye is van a műtét utáni COVnak, szinte biztos otthagyod a fogad.

2020. márc. 12. 20:22
 197/233 anonim ***** válasza:
100%
Abban a kórházban nem. Átszállítják máshova. Renegeteg kórház van. Pl Bolognaba semmi probléma nincsen...
2020. márc. 12. 20:27
 198/233 A kérdező kommentje:

Már egész Olaszországban qrva nagy gáz van.

Lehet kb 120 ezer beteg a halálozási rátából kiindulva.

De mindegy, nem értem miért kell kisebbíteni a problémát.

1. Ne menjenek ki az emberek ha nem muszáj.

2. Hordjanak maszkot

3. Mossanak kezet, fertőtlenítsenek

4. Dolgozzanak otthonról

Amíg nincs általános "pánik" addig ez nem történik meg és ezrek fertőznek tovább sajnos.

2020. márc. 12. 20:30
 199/233 anonim ***** válasza:
65%

Cáfolom. Nincs egész olaszba vagy. Csak északi tartományok egy részén. Délen abszolút nincs semmi.

Bologna is fent van. Ott sincs semmi. Rokonok ott laknak. Boltok teli. Pánik nincs. Az emberek nem maszkba mennek.

Igen vannak gondok, de nem mindehol.

2020. márc. 12. 20:37
 200/233 A kérdező kommentje:

Vannak és lesznek enyhébb régiók... itt is.

Bp viszont durván beszophatja.

Már most nevetségesen szar állapotban vannak a kórházak, ezzel kár vitatkozni. Az olaszok átlagban sokszorosát költik az EÜre.

...

Mindegy én már elhagytam a süllyedő hajót, karanténba küldtek vidéken. Fel se mehetek dolgozni 😃 nem közelíthetem meg a portát sem.

...

Akkor lehet gond, ha itt vidéken is b..sznak az intézkedésekre és megy tovább minden. Különórák, vendégek, hétvégi bulizás, rokonlátogatás.

Komolyan nem fogom fel, mi a toszért nem lehet kibírni ezek nélkül 1-2 hetet?

Ha én be tudom áldozni a tavaszi programjaimat, hogy megvédjem az idősebb rokonokat, akkor ők a f...szért nem bírják betartani? Mi a halálért kell különmatekra hordani a kölköket ha már tanítás se lesz? Meg miért kell születésnapi sörözést rendezni pont most?

2020. márc. 12. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!