Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek mennyire néznek...

Szerintetek mennyire néznek hülyének az emberek / lesz belőle problémám ha gázszűrős félálrcba járok majd bevásárolni? (Gázálarc)

Figyelt kérdés

Koronavírus idejére teljesen elfogytak a maszkok. Már a hasztalan orvosit sem kapni, és a speciális munkához (egy laboratóriumban, vegyszerekkel és elő mintákkal dolgozunk) nem tudunk beszerezni FFP3 maszkot.

Viszont tudtam szerezni gázálarcokat és P3 filter cartridge-t.

Egy barátom azt mondta hogy nem vagyok normális... és hogy le fogják tépni a fejemről / megtámadnak miatta, ha így megyek utcára.

Oké, de ha nincs N95 maszk akkor majd tátott szájjal metrópótlózzunk?

[link]

2020. febr. 26. 00:36
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/233 A kérdező kommentje:

Igen, felállítottam. Több liternyi kórházi fertőtlemítőm van, ezzel a maszkokat és a ruhát is le tudom fertőtleníteni.

... de van egy rakás eldobható overáll, szóval az is megteszi. Egyébként meg ha leteszi az ember pár napra, vagy ki napsütésbe akkor nem kell fertőtleníteni. Nem él meg sokáig a vírus felületeken.

Szerencsére nem elég virulens ehhez. A fő fertőzésforrás a belélegzett cseppekben jön, és a szemen keresztül.

Kézmosás lényegében majdnem elég, viszont 2 méteren belüli aeroszolon keresztül már el lehet kapni.

Ez ellen 99.9%-os védelmet nyújt a maszk és a szemüveg meg az overáll.

2020. márc. 4. 22:02
 162/233 anonim ***** válasza:
65%
Akkor járj abba. Egészségére.
2020. márc. 4. 22:04
 163/233 A kérdező kommentje:

Egyszerűen olyan védelmi felszerelésem van mint egy orvosnak a tűzvonalban... akiknek nem szabad megbetegedni, annnak ellenére hogy több száz beteget kell ellátniuk, vérrel, testváladékokkal és aeroszolokkal találkozva.

Csak szerencsére erre nem lesz szükség. Ha csak be nem hívnak önkéntes orvosnak 😃

2020. márc. 4. 22:04
 164/233 anonim ***** válasza:
23%
Ha olyan lesz úgy is elkapod. Mert hibázni fogsz. Hiába a felszerelés. Tapasztalod nincs. Másrészt ilyen iq-val...
2020. márc. 4. 22:08
 165/233 A kérdező kommentje:

Ha én elkapom, akkor te 100000x eséllyel.

Plusz ha én elkapom, akkor a kórházi dolgozók is elkapják 10000x nagyobb eséllyel, és akkor nem maradna aki ápolja az embereket... na akkor kb sok esélye nem lenne a betegeknek.

Szerencsére nem így van, és nagyrészt megvédi a felszerelés a dolgozókat. A cikkben említett esetben 100%-ban.

Legjobg esetben én ki se megyek, nem hogy napi 100 beteggel érintkezek.

2020. márc. 4. 22:14
 166/233 anonim ***** válasza:
65%
Nem félek, hogy elkapom, de ha igen akkor is túlélem. :).
2020. márc. 4. 22:16
 167/233 A kérdező kommentje:

Egyébként meg akadj már le a témáról, folyton azt bizonygatod hogy hülye vagyok és felesleges ez a sok intézkedés.

Oké, megértettem. Leszarom a véleményedet 😃te csinálj amit akarsz, de tartsd tiszteletben a döntésemet. Nem fáj neked az, ha egy szutykos maszkban járok kefírért. Te meg nem abban fogsz. Én ezt tiszteletben tartom, a te életed, a te családod, a te rokonaid.

2020. márc. 4. 22:16
 168/233 A kérdező kommentje:

Akkor szerencsés vagy, hogy nem kell gondolnod idősebb szülőkre és immunbeteg/asztmás emberekre.

Vagy őket szívesen belöknéd a Szent Lászlóba? Már úgy is nyuggerek, életek eleget.

2020. márc. 4. 22:18
 169/233 anonim ***** válasza:
23%
:D. Olyan buta vagy.... semmivel sem veszélyesebb ez, mint egy normál influenza. Csak fel van fújva. Aminek Te is bedőlsz.
2020. márc. 4. 22:20
 170/233 A kérdező kommentje:

Igen, valószínűleg hazudják az összes halálesetet... és a 10-15%os halálozási rátát időseknél. Még Kínában meg Iránban is elismerték. USA Seeattle öregek otthona 23/8 halott.

"Csak egy kis inlfluenza"

Innentől nem reagálok a kommentjeidre mert ez konteós troll vagy.

2020. márc. 4. 22:22
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!