Szerintetek mennyire néznek hülyének az emberek / lesz belőle problémám ha gázszűrős félálrcba járok majd bevásárolni? (Gázálarc)
Koronavírus idejére teljesen elfogytak a maszkok. Már a hasztalan orvosit sem kapni, és a speciális munkához (egy laboratóriumban, vegyszerekkel és elő mintákkal dolgozunk) nem tudunk beszerezni FFP3 maszkot.
Viszont tudtam szerezni gázálarcokat és P3 filter cartridge-t.
Egy barátom azt mondta hogy nem vagyok normális... és hogy le fogják tépni a fejemről / megtámadnak miatta, ha így megyek utcára.
Oké, de ha nincs N95 maszk akkor majd tátott szájjal metrópótlózzunk?
Úgy értem lesz karantén papíron, csak nem tudják betartani szigorúan mint a Kínai vagy Koreai hadsereg.
Azt hogy Bpt teljesen lezárják azt nehezen tudom elképzelni.
Amúgy nem értem mit vártok... itt majd valamiért nem lesz olyan helyzet mint az olaszoknál?
Minden adott rá.
Lehet pont itt lesz a gócpont nálunk. Nemzetközileg szállító cég, több munkatárs még mindig ázsiában van, többen fertőzött országokból jöttek haza nemrég zéró ellenőrzés után. 😃
:DDDD
"Peakel a járvány"
:DDDDDDDDDD
Menthetetlen vagy!
Miért? Ez egy tudományos kifejezés. A fertőzési görbe eléri a peak-et, a görbe szaturál, telítődik.
A fertőzési görbe Kínában pl már tetőzött a számok szerint. Minimális új fertőzés van, az emelkedés szublineáris. Úgy tűnik az intézkedéseknek hála megfogták a járványt.
Mindenhol máshol az emelkedés jelenleg brutális. Ráfoghatjuk hogy erősen szupralineáris a görbe, exponenciális is lehet... de talán inkább kvadratikus ebben a szakaszban.
X^4 hatványon és X a napok száma.
Az exponenciális emelkedés meg 2^X hatványon.
Köszönjük szépen a matematikai függvény ismereteidet megosztottad velünk, de halvány lila gőzöd sincs, hogy miről írsz ugye? :DDDDDD
Atya ég :D
A kvadratikus emelkedést itt írták le először. Neked nincs fogalmad miről van szó.
Ez modellezés, amiből megállapítható a fertőzés menete... és bár nem megbízhatóan de megjósolható mikor tetőzik.
Kínában egészen pontosan előrejelezték mikorra tudják megfogni a járványt. Persze még lehetnek meglepetések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!