Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szerintetek mennyire néznek...

Szerintetek mennyire néznek hülyének az emberek / lesz belőle problémám ha gázszűrős félálrcba járok majd bevásárolni? (Gázálarc)

Figyelt kérdés

Koronavírus idejére teljesen elfogytak a maszkok. Már a hasztalan orvosit sem kapni, és a speciális munkához (egy laboratóriumban, vegyszerekkel és elő mintákkal dolgozunk) nem tudunk beszerezni FFP3 maszkot.

Viszont tudtam szerezni gázálarcokat és P3 filter cartridge-t.

Egy barátom azt mondta hogy nem vagyok normális... és hogy le fogják tépni a fejemről / megtámadnak miatta, ha így megyek utcára.

Oké, de ha nincs N95 maszk akkor majd tátott szájjal metrópótlózzunk?

[link]

2020. febr. 26. 00:36
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/233 A kérdező kommentje:

Nehéz megérteni, hogy van két 60 év feletti családtag, egy középkorú anyuka két kislánnyal... egy súlyosan beteg rokon, aki jelenleg egy szélfújástól összeesik.

Egy immunhiányos és pajzsmirigybeteg kolléga lány akit nagyon kedvelek. Épp most gyógyult fel... és írná a diplomáját.

Rájuk kell tekintettel lenni, mert a hagyományos influenzával szemben a COVID fertőzöttek 50%-a szorul kórházi ápolásra. 10%-a lélegeztetőgépre. A magyar kórházakat ismerve sokaknak csak befelé megy a járat.

2020. márc. 2. 22:27
 102/233 anonim ***** válasza:
69%
Attól, hogy Te gázálarcba mész vagy kaját halmozol ugyanúgy elkaphatják. Lehet már el is kapták.
2020. márc. 2. 22:32
 103/233 A kérdező kommentje:

Ha mindenki értelmesen állna a dologhoz, pl nem ba..sznák szét a vírust munkahelyen, mert bejönnek lázasan dolgozni... (mondom legubb pár hete elaludt munkában a lázas irodista csaj és a főnök zavarta haza. 3 hete nem tud kijönni már a köhögésből)... akkor meg lehetne védeni az embereket.

Sajnos csak a szülőkre tudok vigyázni, nekik már összeraktam a karantén szabályokat és a védőcsomagot. Annyi élelmet felhalmoztunk nekik, amiből ellátják magukat úgy, hogy nem kell kimenniük. Ha pedig be kell vásárolni, akkor elintézem én a vegyvédelmi ruhában.

Annyi kórházi és laborfertőtlenítőt halmoztam fel amivel a csomagokat és felületeket le tudom mosni, és a külső karanténon keresztül nem viszem be nekik a kórt.

Csak a tervben nem volt benne, hogy esetleg én is kidőlök egy időre. Márpedig én arra számítottam ilyenkorra már jóval felkészültebbek és felelősségtudatosabbak lesznek az emberek... de mintha mi sem történt volna Olaszországban, ugyan úgy bejönnek betegen és szórják a kórt + szarnak az egészbe. Sokan még mindig média hekként kezelik.

2020. márc. 2. 23:13
 104/233 A kérdező kommentje:

Illetve arra számítottam Orbánék legalább egy kicsivel komolyabban veszik, de már most látom hogy el van tussolva az egész, hogy ne törjön ki a pánik hirtelen. Már látom, hogy kormányzati szinten reménytelen a helyzet. Arra játszanak minél előbb söpörjön végig egy olasz szintű járvány.

Ez azt is jelenti, aki meghal az haljon meg minél előbb, és gyorsan legyünk túl rajta, fertőzze le a lakosságot... mert a rozoga gazdaság összecsuklana a karanténok és a rendes védőintézkedések alatt, ami hónapokig elhúzódhat.

Persze ez csak elmélet, lehet egyszerűen csak amatőrök és szarják le az egészet. Majd ha ideér akkor Orbánék bevonulnak a bunkerba.

2020. márc. 2. 23:18
 105/233 anonim ***** válasza:
31%
Ezen már csak nevetni tudok :D
2020. márc. 2. 23:43
 106/233 A kérdező kommentje:

Nevessél csak. Heteken hónapokon belül kb 100-150 ezer fertőzött és 6-8000 halott lehet, ha nem több az eü miatt.

De nem kell a pánik, Kásler felvonta az imapajzsot és 800 ágyunk van 😃

2020. márc. 2. 23:50
 107/233 A kérdező kommentje:

Na jó, ha észbekap a kormány, és kemény karanténok, utazási korlátozás és tiltások lesznek ahogy az Olaszoknál, akkor 10-15 ezerben kiegyezhetünk max áprilisig, és 2-300 halott lesz.

Ez egy optimista becslés, és betartott karanténokkal.

2020. márc. 3. 00:02
 108/233 anonim ***** válasza:
31%
Nem lesz semmi, ne aggódj.
2020. márc. 3. 01:02
 109/233 A kérdező kommentje:

😃 Össze-vissza beszélsz. Eddig egy influenzajárványhoz hasonlítottad.

Az ba..szna be durván, mert az általában 150ezer fertőzöttet jelent.

A COVID virulensebb kicsit, és egy 20x szorzó van a halálozottak számán. Plusz ne feledjük, a kórházba kerülők számán is egy 20-50x szorzó van. Ha mindent hagynánk ahogy egy influenzánál, akkor könnyen felugorhat 150 ezerre is a a fertőzöttek száma.

Ezzel nehéz vitatkozni, mivel az eddigi esetek számaiból jön ki. Nem lehet elintézni annyival, hogy nem így lesz. Ez egy reális modell. Nem találgatásokra épül.

2020. márc. 3. 01:10
 110/233 anonim ***** válasza:
31%
Na hol a sok halott és fertőzött?
2020. márc. 4. 00:07
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!