Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől dagad fel az ember...

Mitől dagad fel az ember arca, ha lyukas az egyik foga, mi okozza?

Figyelt kérdés
+nyilaló fájdalom
2009. dec. 11. 21:19
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ,hogy melyik fog..és melyik magánfogorvos,érdemes utánanézni,mert ahány magánorvos annyi ár...,én ide jártam [link] De remélem nem a gyulladt fogad akarod betömetni(?!)...,de ezt az orvos úgyse fogja engedni!
2009. dec. 11. 22:41
 22/56 anonim ***** válasza:
100%
A 7000 ft még baráti ár!!Sztem ha kell.., nála végeztesd a gyökérkezelést+tömést!Az sem lehet akkor olyan drága!
2009. dec. 11. 22:42
 23/56 A kérdező kommentje:
Felső sor 5-ös, és alsó 5-ös vagy 6-os, ugyanazon az oldalon, Mennyibe kerülne kb.?
2009. dec. 11. 22:44
 24/56 anonim ***** válasza:
100%
Gyökérkezelni?
2009. dec. 11. 22:45
 25/56 A kérdező kommentje:
Igen gyökérkezelni.Menyibe kerülhet magándokinál? És milyen esetben nem használ az érzéstelenítő?
2009. dec. 11. 22:47
 26/56 anonim ***** válasza:
100%
Ahova én jártam 30-32000 ft körül lenne!Feltéve ha mindkettőt kell gyökérkezelni+tömni..!
2009. dec. 11. 22:48
 27/56 anonim ***** válasza:
100%
Érzéstelenitő nem használ???Láttam irta itt valaki,háát igen nagy csacsiságot irt,mert én úgy kerültem a magándokihoz,hogy iszonyú fájdalmaim voltak már és nagyon be volt gyulladva..,és mégis hatott az érzéstelenitő!!Lezsibbadt a fél arcom!:D
2009. dec. 11. 22:50
 28/56 anonim ***** válasza:
100%

Én nem akarlak elkeseríteni, de ha már az arcod is feldagadt, ott már nem valószínű, hogy segít a gyökérkezelés - pláne ha nagyörlő fogról van szó.

Azért dagadt be, mert a fogbeled begyulladt és annyira elszaporodtak a baktériumok, hogy azok már átterjedtek a csonthártyára és a csont körüli szövetekre is, és azt eszik.

Ne nevettesd ki magad házi praktikákkal, ez már nem játék. A fogad nagy valószínűséggel menthetetlen, menj fogorvoshoz, ő ír fel Dalacint, az lehúzza annyira a gyulladást, hogy megfelelően el tudja érzésteleníti a fogad a húzáshoz.

Ha nem mész el orvoshoz, akkor (jobb esetben) lesz az ínyeden egy sipoly, itt kiürül a gyulladás, ezért esetleg megnyugszik egy időre a fogad, de ettől még a baktériumok ott vannak az állkapocscsontodban. Ha nem kezeli orvos a fogad, akkor a csontszövetről átterjednek a baktériumok a szomszédos fogadra, és akár teljesen ép fogadat is elveszítheted, mert alulról megfertőződik, vagy annyira megeszik a bacik a csontodat, hogy meglazul az ép fogad.

2009. dec. 11. 22:51
 29/56 A kérdező kommentje:
És ha csak azt ami jobban fáj? A másik kibírja még egy kicsit? Azért is kérdem, mert anyukánk egyedül nevel a tesómat és engem.
2009. dec. 11. 22:52
 30/56 A kérdező kommentje:
Akkor kihúzassam vagy ne? Ki írhatja fel a gyulladáscsökkentőt? A háziorvos vagy a magándoki?
2009. dec. 11. 22:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!