Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől dagad fel az ember...

Mitől dagad fel az ember arca, ha lyukas az egyik foga, mi okozza?

Figyelt kérdés
+nyilaló fájdalom
2009. dec. 11. 21:19
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
100%
mert be van gyulladva az inye,ez okozza az arcduzzanatot!Neked van ez?
2009. dec. 11. 21:29
 2/56 A kérdező kommentje:
Igen és eléggé fáj, pedig szedek természetes gyulladáscsökkentőt: propoliszt és kamilla teát.
2009. dec. 11. 21:46
 3/56 anonim ***** válasza:
100%
Menj egy fogdokihoz, mert magától nem fog elmúlni, max egy darabig, de előbb-utóbb újra fájni fog.
2009. dec. 11. 21:51
 4/56 anonim ***** válasza:
100%

Ide már antibiotikumok kellenek nem gyulladás csökkentők. Attól van bedagadva, mert a lyukas fogban elszaporodtak a baktériumok és onnan rámentek az ínyedre, és onnan terjednek szét az erek/idegek mentén, és gyulladást, szövetkárosodást okoznak.

Inkább menj orvoshoz minél hamarabb, mert minél később mész el, annál nagyobb lesz a károsodás, ha az immunrendszered nem bír a baktériumokkal (pl. az állkapocs csont "eltűnik" a fogad alól vagy a gyulladás az egész fejeden szétterjedhet).

2009. dec. 11. 21:53
 5/56 A kérdező kommentje:
Fogorvoshoz vagy háziorvoshoz? Lehet hogy hülye kérdés, de még nem voltam ilyen helyzetben. tudom hogy a fogorvos gyógyítja a fogat. Egyébként mit csinálnak majd vele?
2009. dec. 11. 22:04
 6/56 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Igaza van annak aki riogat, ha normális gyulladáscsökkentőt szednél (pl. Cataflam) azzal sem értenék egyet, de így röhejes amit csinálsz, bocs. A doki felírná a Dalacin C antibiotikumot, majd megmentené a fogadat.

Ha így hősködsz egy darabig, akkor lehet, hogy előbb-utóbb elmúlik, mert szétrohadnak az idegek és a környező szövetek is, aztán szép lassan szétszóródik a gyulladás, akár évek múlva is bármilyen szervedet megtámadhatja, a fogaidról , állkapcsodról ne is beszéljünk.

Nem fenyegetlek, csak sajnállak, én túl vagyok már ilyen műtéteken, sajnos.

2009. dec. 11. 22:05
 7/56 A kérdező kommentje:
Volt már egy fél, 3/4 éve hogy szednem kellett antibiotikumot.
2009. dec. 11. 22:06
 8/56 A kérdező kommentje:
22:05-ös Mik a tapasztalataid?
2009. dec. 11. 22:07
 9/56 anonim ***** válasza:
Menj el fogorvoshoz, valószínűleg gyökérkezelni fog.
2009. dec. 11. 22:09
 10/56 A kérdező kommentje:
Ezt a Dalacin C-t csak orvos írhatja föl? (háziorvos?)
2009. dec. 11. 22:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!