Miért romlanak ennyire a fogaim?
Sziasztok
Tegnap kiderült, hogy 9 lyukas fogam van. Ebből 8 a hátsó fogaimnál alul-felül egyaránt, meg 1 előrébb volt, de az be lett tömve.
Nem értem egyszerűen mitől van ez. Fogkövem is volt, meg folyamatosan sárgák a fogaim és valami lepedék is van rajta amit nem tudok leszedni, a fogorvos azt mondta majd legközelebb megnézi, most csak tömni fog.
De nem értem. Az édességeket igaz 2-3 éve túlzásba vittem, de az utóbbi fél évben sokkal kevesebbet ettem mindegyikből, csokiból is nagyon keveset.
Fogat mosni naponta kétszer 6-7 percen keresztül szoktam, szóval megint csak nem értem, ezek mellett miért ilyen rossz állapotúak a fogaim... :S
Mitől lehet ez? És mit tehetnék a javulása érdekében? Nagyon kellemetlenül érzem magam, mikor azt hallom hogy ismerősömnek aki velem egykorú minden foga tökéletes, az enyéimnek meg ennyi baja van...
Köszi előre. :(
15/F.
Köszi a válaszod. Hát ez nem valami jó hír...
Lehet tenni valamit ellene?:(
Nem dohányzom.
Szóval akkor ennyire a genetikától függene? Hát ez nem valami jó hír... :(
Köszi a válaszokat.
Fluorid hiány, azonnal egyél meg egy féltubus elmexet, vagy fluoridtablettát szedj!
Többé nem ihatsz üditőt, és nem ehetsz semmit amiben cukor van!
Lefekvés előtt MINDIG fogmosás!
És a helyedben szednék canestent is egy darabig, mert a gombás fetrőzések is okoznak hirtelen fogromlást és sokszor ki sem mutathatók, vagy más tünetük nincs csak ez.
Ha pedig nem hordtad a fogszabályzót, és torlódnak össze a fogaid, a közük meg elrepedezik, aztán szuvasodik a nyomástól, azon ne csodálkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!